Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πώς θα μεγαλώσετε σωστά ένα μοναχοπαίδι


Τα μοναχοπαίδια έχουν ιδιαίτερο ψυχισμό, άρα η ανατροφή τους παρουσιάζει ιδιαιτερότητες. Το mother.gr παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε σε αυτό το κομμάτι: 
  • Να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το μονάκριβό σας δεν είναι προέκταση του εαυτού σας. Μην ξεχνάτε ότι έχει τα δικά του θέλω και προτεραιότητες και το ζητούμενο είναι να μεγαλώσει ως ξεχωριστή προσωπικότητα. 
  • Αφήστε το να κάνει λάθη και να μάθει μέσα από αυτά. Αν διαρκώς παρεμβαίνετε και προσπαθείτε να το προστατέψετε από τα πάντα, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να γίνει απίστευτα κακομαθημένο και μη ανθεκτικό στις δυσκολίες. 
  • Δώστε από νωρίς στο παιδί να καταλάβει ότι δεν κινούνται τα πάντα με γνώμονα την πραγματοποίηση όλων των απαιτήσεών του, ανεξάρτητα αν είναι λογική ή όχι. Πρέπει να του λέτε «όχι» όπου πρέπει και παράλληλα να μάθει να ενδιαφέρεται και για τις επιθυμίες των άλλων. 
  • Ένα μοναχοπαίδι συνήθως έχει υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του. Καθήκον σας είναι να το μάθετε να κατεβάσει τον πήχη σε ρεαλιστικά επίπεδα για να μην απογοητεύεται με το παραμικρό. 
  • Επειδή είναι το μοναδικό παιδί σας, υπάρχει περίπτωση να φτάνετε σε υπερβολές στο κομμάτι της κάλυψης των αναγκών του. Βρείτε λοιπόν τη χρυσή τομή ώστε να γίνει σταδιακά ανεξάρτητο όπου πρέπει και να μην εξαρτάται πλήρως από εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου