Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Ομιλία του καθηγητή Σ.Μπαλογιάννη στο Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου (ΦΩΤΟ)


Είναι γνωστή η επιχειρούμενη ψυχοσωματική άλωση των παιδιών μας διά του κατεπειγόντως προωθουμένου αισχρού θεματικού άξονα «Έμφυλες ταυτότητες» (δηλαδή, ελεύθερη επιλογή φύλου). Επίσης γνωστή τυγχάνει η συνακόλουθη, εξίσου ολέθρια, νομοθέτηση δυνατότητας «διόρθωσης» φύλου, μάλιστα από την ηλικία των δεκαπέντε ετών, από το –υπάκουο δυστυχώς στα κελεύσματα της Παγκοσμιοποίησης– Κοινοβούλιο των Ελλήνων.

Με αφορμή τα ανωτέρω, το Ιερό Κοινόβιο του Οσίου Νικοδήμου διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλητή τον διεθνούς φήμης Ομότιμο Καθηγητή Νευρολογίας Α.Π.Θ. κ.Σταύρο Ι.Μπαλογιάννη. Το θέμα της ομιλίας του, «Μορφολογικές και λειτουργικές διαφορές του εγκεφάλου στα δύο φύλα», αποτελούσε μια απάντηση της Επιστήμης στις ανωτέρω προκλήσεις. 

Ο εκλεκτός προσκεκλημένος, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του μεγάλου Αρχονταρικιού, αφού ευχαρίστησε για την τιμητική προς αυτόν πρόσκληση, άρχισε την ομιλία του διατυπώνοντας μια ελπιδοφόρα ευχή. Όπως κάθε ασθένεια, είπε, έχει και την ίαση, ελπίζω, και αυτή η φοβερή ηθική ασθένεια να βρεί την ίασή της πολύ γρήγορα και να επικρατήσει ο νόμος του Θεού στη χώρα μας, στις καρδιές μας, στη σκέψη μας, εύχομαι και σε όλον τον κόσμο. 

Στη συνέχεια κατέθεσε με τεκμηριωμένο λόγο την θέση της επιστήμης της Νευρολογίας γύρω από το θέμα, στηριζόμενος σε πολυχρόνιες ιατρικές έρευνες, δικές του καθώς και άλλων εξίσου διεθνώς αναγνωρισμένων επιστημόνων. 

Υπογράμμισε ότι τα πάντα στον άνθρωπο τα κατευθύνει ο εγκέφαλος. Και μάλιστα ότι το φύλο του ανθρώπου καθορίζεται από τον εγκέφαλο.
Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον ανδρικό και τον γυναικείο εγκέφαλο, όσον αφορά στη μορφολογία, τη λειτουργικότητα, τον τρόπο της σκέψεως, το συναίσθημα, τη συμπεριφορά. 

Το φύλο του ανθρώπου καθορίζεται από τον εγκέφαλο από πολύ νωρίς, πριν ακόμη διαμορφωθούν τα πρωτογενή και δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου. 

Ο εγκέφαλος έχει εγχαράξει, έχει εγγράψει από πολύ νωρίς, με πολύ μεγάλη ακρίβεια επάνω σε όλες τις δομές του, τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τη λειτουργικότητα και τη συμπεριφορά του άρρενος και του θήλεος. 

Ο κ.Μπαλογιάννης υποστήριξε με έμφαση ότι ο εγκέφαλος είναι ένα πάρα πολύ σοφό όργανο. 

Όσο ασχολείται κανείς με τον εγκέφαλο, είπε, τόσο ανοίγει διάπλατα το βιβλίο της σοφίας και της αγάπης του Θεού. 

Και τόσο βλέπει το μεγαλείο αυτής της αγάπης και την απεραντοσύνη αυτής της αγάπης! 

Μιάς αγάπης που είναι πολύ μεγαλύτερη από όλους τους ωκεανούς της γης! Με αυτήν την αγάπη έχει πλασθεί ο εγκέφαλος του ανθρώπου. Και διαφέρει εξυπαρχής στον άνδρα και στην γυναίκα. 

Ο εγκρατής της Νευρολογίας Καθηγητής απαρίθμησε λεπτομερώς πλήθος μορφολογικών και λειτουργικων διαφορών μεταξύ του εγκεφάλου των δύο φύλων (διαφορές στον όγκο, την επιφάνεια, το πάχος του εγκεφαλικού φλοιού, τη συνδεσμολογία των ημισφαιρίων, το μεσολόβιο, τον αμυγδαλοειδή πυρήνα ή «σφαίρο», τον επονομαζόμενο και «κοινωνικό εγκέφαλο» κ.α.), οι οποίες διακρίνονται από τη στιγμή της γεννήσεως του ανθρώπου και παραμένουν σταθερές καθ᾿ όλη τη διάρκεια της ζωής του. 

Αν σε ένα παιδί αμφισβητήσουμε το φύλο του, τόνισε ο σεβαστός Καθηγητής, θα του προκαλέσουμε τεράστια καταστροφή της αρμονίας των υποδοχέων των στεροειδών μέσα στον εγκέφαλο. 

Θα δημιουργήσουμε μία νευρωνική θύελλα μέσα στον εγκέφαλο αυτού του παιδιού, που θα είναι πολύ δύσκολο μετά να ξαναβρεί τον εαυτό του. 

Ο κύριος Καθηγητής επεσήμανε πως στα δύο φύλα αυτά που είναι κοινά είναι η ζωή και ο θάνατος. Διαφορές υπάρχουν ως προς τις συνολικές λειτουργίες, ως προς τον εγκέφαλο, ως προς τις ψυχικές αντιδράσεις. 

Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη διαφοροποίηση, την οποία οφείλουμε να σεβαστούμε. Είναι εκ Θεού αυτή η διαφοροποίηση, συνθέτει την αρμονία της Κοινωνίας μέσα στην οποία ζούμε. 

Και πιστεύω, υπογράμμισε, πως αν καταργήσουμε την έννοια της Οικογένειας, όπου υπάρχει ο πατέρας και η μητέρα, ο άνδρας και η γυναίκα, που συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, καταργούμε όχι μόνον την ιερότητα του έργου του Θεού, αλλά καταργούμε και καταλύουμε τελείως όλη την έννοια της Κοινωνίας. 

Ο κ.Μπαλογιάννης έκανε αναφορά και στο προφητικό βιβλίο της Αποκαλύψεως. 

Πιστεύω, είπε, ότι αυτή η ερήμωσις που γράφει η Αποκάλυψις είναι η κατάργησις των δύο φύλων και η απόσβεσις όλων των αξιών που έχει μέσα στην ψυχή του ο άνδρας, που έχει μέσα στην ψυχή της η γυναίκα… 

Την εκδήλωση κατέκλεισε ο σεβαστός Καθηγούμενος του Ιερού Κοινοβίου Αρχιμανδρίτης π.Χρυσόστομος λέγοντας ότι τα λόγια του κυρίου Καθηγητού ήταν πραγματικά μια αποκάλυψη και μια ανατροπή όλων εκείνων με τα οποία προσπαθούν να μας παραπλανήσουν, ώστε να τα αποδεχθούμε ως φυσιολογικά. 

Τώρα κανένας από μας δεν δικαιολογείται να δώσει άφεση σε όλα αυτά τα οποία συμβαίνουν στην Κοινωνία μας. 

Ας μην απελπιζόμαστε και ας μη θεωρούμε ότι ήλθε το τέλος. Όλα αυτά είναι ανάγκη να γίνουν «ίνα οι πιστοί δόκιμοι γένωνται». 

Χρειάζεται το κάθε σπίτι να γίνει ένα Κρυφό Σχολειό, που θα κρατά άσβεστη τη λαμπάδα της πίστεως και της αγάπης και τον σεβασμό προς τον εαυτό μας και προς τον συνάνθρωπό μας. 

Πρέπει να μείνουμε σταθεροί στις αξίες μας, να σεβαστούμε τους εαυτούς μας, όπως ο Θεός μας έπλασε, και έτσι να διδάξουμε και τα παιδιά μας. 

Να μην κάνουμε τα πάθη μας ζωή μας, αλλά τη ζωή μας να την απελευθερώνουμε από τα πάθη μας, και αυτό να διδάσκουμε και στα παιδιά μας. 

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου