Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος, Αντιδημοκρατικό να μην έχει λόγο η Εκκλησία στο τι θα διδαχτεί και πότε στα παιδιά των Ορθοδόξων Ελλήνων

Στο μάθημα των Θρησκευτικών αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
Το τελευταίο διάστημα απασχόλησε εκτενώς την επικαιρότητα το μάθημα των θρησκευτικών στο οποίο οι μαθητές διδάσκονται και για τον Αλλάχ. Υπάρχει ένας διχασμός ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτική Κοινότητα που ουδείς γνωρίζει που θα οδηγήσει.
Επειδή υπήρξα εκπαιδευτικός, γνωρίζω καλά ότι και στα παλαιοτέρα βιβλία υπήρχαν κεφάλαια για τις άλλες θρησκείες.

Αυτό όμως, πολύ ορθά, εδιδάσκετο στο Λύκειο, που τα παιδιά είχαν ήδη ένα βαθμό ωριμότητας και κριτικής σκέψης. Σήμερα επιχειρείται η διδασκαλία στα παιδιά του δημοτικού σχολείου και μάλιστα των πρώτων τάξεων και αυτό είναι πρόβλημα. Και είναι τουλάχιστον άνισο αν όχι αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό να αποφασίζει το συμβούλιο των επισκόπων της καθολικής εκκλησίας ή ο Μουφτής τι θα διδαχτούν στο μάθημα των Θρησκευτικών τα παιδιά των καθολικών και των Μουσουλμάνων αντίστοιχα, που ζουν στην Ελλάδα και να μην έχει λόγο η Εκκλησία της Ελλάδος στο τι θα διδαχτεί και πότε στα παιδιά των Ορθοδόξων Ελλήνων.
Όσον αφορά στον διχασμό μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικής κοινότητας που αναφέρεστε, θεωρώ ότι γονείς και εκπαιδευτικοί θα βρουν την ενδεδειγμένη λύση στην πράξη, αφού και οι περισσότεροι των εκπαιδευτικών είναι γονείς και οι περισσότεροι από αυτούς επιθυμούν για τα παιδιά τους την ορθή γνώση και υπάρχει πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου