Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Όταν αυτή η κοπέλα τελείωσε το σχολείο αποκάλυψε όλη την αλήθεια για πατέρα της που κρατούσε κρυφή 18 ολόκληρα χρόνια



Είναι δύσκολη δουλειά να είσαι γονιός, αλλά ταυτόχρονα σε επιβραβεύει. Είναι γεμάτη όμορφες στιγμές, δάκρυα, αγκαλιές και φιλιά. 

Είναι εξίσου όμορφο να είσαι θετός γονιός, αλλά μερικές φορές είναι πολύ σκληρό. Μια νεαρή γυναίκα αποφάσισε να τιμήσει τον θετό πατέρα της την Ημέρα του Πατέρα και να τον ευχαριστήσει που ήταν ο μόνος πατέρας που είχε, ακόμα και όταν περνούσαν δύσκολες στιγμές. 

Για 18 χρόνια ο θετός πατέρας της ήταν εκεί. Ήταν εκεί στα δύσκολα και στα εύκολα. Ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί τα συναισθήματα της για τον θετό της πατέρα στα κοινωνικά δίκτυα: 

«Αυτός είναι ο άντρας που με μεγάλωσε. Ο άντρας που έδωσε τα πάντα για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Ο άντρας που ήρθε και επέλεξε να με αγαπά σαν παιδί του, ακόμα και όταν δεν ήταν υποχρεωμένος.» 

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι μπορεί ο θετός της πατέρας να μην ήταν παρών στην γέννα, στα πρώτα της βήματα ή στην πρώτη της λέξη, αλλά ήταν εκεί όταν έπρεπε. Και αυτό είναι σημαντικότερο. 

«Για 18 χρόνια, με στήριζες σε κάθε κομμάτι της ζωής μου και με έσπρωχνες να γίνω το καλύτερο που μπορώ. Και για 18 χρόνια δούλευες τόσο σκληρά για να εκπληρώσεις την υπόσχεση που έδωσες σε ένα κοριτσάκι που γνώριζες μόλις μερικούς μήνες. Όταν μου μάθαινες να κάνω ποδήλατο, μου είπες ότι θα έκανες τα πάντα για να πάω στο κολέγιο και να έχω μια πετυχημένη ζωή. Μαζί πετύχαμε αυτό το όνειρο, κάτι που φαινόταν τόσο άπιαστο.» 

Έζησε με την μητέρα της και τον θετό της πατέρα σημαντικές στιγμές και αποφοίτησε από το λύκειο με το βλέμμα στο κολέγιο, όπως το σχεδίαζε ο θετός της πατέρας. 


Αναγνώρισε το γεγονός ότι η σχέση τους ήταν τεταμένη και ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πώς είναι να είσαι θετός πατέρας και να ανέχεσαι ένα κοριτσάκι που είναι δύσκολο μερικές φορές. Αλλά την αγαπούσε, την στήριζε και της έδινε ώθηση, κάτι που σήμαινε τα πάντα για εκείνη. 

«Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για μας. Δεν ξέρω πώς είναι να είσαι θετός γονιός. Ξέρω ότι δεν σε διευκόλυνα, αλλά συνέχιζες να είσαι εκεί για μένα όταν έδειχνα να μην το εκτιμώ.» 

Για να τον ευχαριστήσει, του έδωσε κι εκείνη μια υπόσχεση με την σειρά της. Να ακολουθήσει το παράδειγμα που έθεσε εκείνος σαν άνθρωπος. 

«Σου υπόσχομαι ότι θα βγω εκεί έξω και θα γίνω ο καλύτερος άνθρωπος που μπορώ. Θα πάρω ό,τι μου έμαθες τα τελευταία 18 χρόνια και θα γίνω κάτι σπουδαίο. Δεν θα μπορέσω ποτέ να στο ξεπληρώσω, δεν υπάρχουν αρκετά ευχαριστώ, δεν υπάρχουν αρκετές λέξεις να εκφράσω το πόσο ευγνώμων σου είμαι.» 


Η κοπέλα είπε σε όσους έχουν ένα νέο πρόσωπο στην οικογένεια του να του δώσουν μια ευκαιρία. Ευχαρίστησε όλους τους θετούς γονείς για την ανιδιοτέλεια τους και τις προσπάθειες τους να μπουν σε μια οικογένεια που μπορεί να είναι διαλυμένη. 

«Το να έχω θετό γονιό δεν μου φαινόταν ιδανικό, αλλά πρέπει να πω ευχαριστώ σε όλους τους θετούς γονείς που φροντίζουν εμάς, τα παιδιά. Σας ευχαριστούμε που μας αγαπάτε σαν δικά σας, ενώ δεν είστε υποχρεωμένοι. Υπόσχομαι ότι το εκτιμάμε περισσότερο από όσο νομίζετε.» 

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι η αγάπη ενός θετού γονιού είναι σημαντικότερη από το να έχει το ίδιο επώνυμο με το παιδί. Είναι σημαντικότερη από τους δεσμούς αίματος. 

Είπε ότι δεν θα κρατήσει ποτέ κακία στον βιολογικό της πατέρα που δεν ήταν δίπλα της, γιατί έτσι άνοιξε την πόρτα για τον άντρα που ήθελε να είναι πατέρας της. Κάποιον που ήρθε, παρά το άσχημο διαζύγιο και ήταν μια ευλογία για την οικογένεια. Έγινε κάποιος που ήθελε να την αγαπά, να την μεγαλώσει και να την καθοδηγήσει. Έγινε ο άντρας που αποκαλεί πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου