Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Όταν το παιδί δοκιμάζει την υπομονή σας


Φυσικά δεν είναι κάτι που γίνεται συνειδητά από μέρους του, όμως είναι άκρως ενοχλητικό και σας δημιουργεί αμηχανία αναφορικά με τη σωστή αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών. Πάμε να δούμε πώς θα το καταφέρετε…

Όπως σε κάθε κατάσταση ειδικών συνθηκών, το πρώτιστο είναι να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας. Δε θα είναι πάντα εφικτό, όμως μόνο έτσι μπορείτε να διαχειριστείτε ένα-έστω και προσωρινά-ανεξέλεγκτο παιδί. 
Μην προσωποποιείτε την εκάστοτε μη αποδεκτή συμπεριφορά του παιδιού σας. Δεν έχει στο μυαλό του να σας φέρει στα όριά σας, απλά θεωρεί ότι μπορεί να φέρεται ακριβώς όπως νιώθει κάθε στιγμή.

Ένα παιδί που φέρεται συστηματικά με τέτοιον τρόπο, είναι φανερό ότι δεν είναι εξοικειωμένο με την έννοια της πειθαρχίας. Αναρωτηθείτε λοιπόν μήπως δεν εφαρμόζετε εσείς ή ο σύντροφός σας τους κανόνες που έχετε ορίσει σε αυτό το κομμάτι. 
Όσο βολικό και να είναι, μην υποκύψετε στη γκρίνια και τις λοιπές μεθοδεύσεις του παιδιού σας, το οποίο είναι αποφασισμένο να πετύχει το στόχο του με οποιονδήποτε τρόπο. Η σταθερότητα και η νηφάλια στάση απέναντι στην παράλογη επιμονή του είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. 
Κάθε φορά που το παιδί θα κάνει πως δε θυμάται τι έχετε συμφωνήσει σε ένα θέμα, θυμίστε του εσείς με ήρεμο τόνο φωνής τι ισχύει και «χτυπήστε» το στο φιλότιμο. Πείτε του δηλαδή ότι τα μεγάλα παιδιά δεν αναιρούν τις συμφωνίες τους. 
Τέλος, φροντίστε να δίνετε εναλλακτική/ές στο παιδί που θα τελειώσει την ένταση και θα ικανοποιήσει και εκείνο επειδή ακριβώς νιώθει ότι ορίζει τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου