Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Το γιαούρτι καταπολεμά την παχυσαρκία


Ήρθε η ώρα να αποθεώσετε ή απλώς να προσθέσετε στο διαιτολόγιό σας, το ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι. Το γιαούρτι είναι ένα προϊόν πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία είναι τα «ευεργετικά» βακτήρια που προάγουν το υγιές περιβάλλον του εντέρου και εμποδίζουν έτσι την ανάπτυξη των «κακών» βακτηρίων. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση γιαουρτιού βοηθά στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής, βελτιώνει τα επίπεδα ινσουλίνης τόσο σε αυτούς που πάσχουν από διαβήτη όσο και σε αυτούς που είναι υγιείς και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, τα οποία αποτελούν τους βασικούς ρυθμιστές για το λίπος στην κοιλιακή χώρα.

Σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 75 υπέρβαρους καθώς και παχύσαρκους συμμετέχοντες, οι μισοί από τους οποίους ακολούθησαν διαιτολόγια με γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά και οι υπόλοιποι με κανονικό γιαούρτι, προέκυψαν τα εξής ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Μετά το πέρας 8 εβδομάδων, οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν μια χαμηλή σε θερμίδες δίαιτα και κατανάλωναν καθημερινά 200 γραμμάρια γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά, είδαν μεγαλύτερη μείωση τόσο του δείκτη μάζας σώματος (BMI) όσο και του σωματικού λίπους. Επίσης σημείωσαν χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα του κορεσμού.

Τέλος, οι ερευνητές κατέληξαν πως ακόμα ένας λόγος που η κατανάλωση γιαουρτιού με προβιοτικά βοηθά στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, είναι εξαιτίας της ικανότητάς τους να μειώνουν τις χρόνιες φλεγμονές, οι οποίες συνδέονται στενά με την παχυσαρκία.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου