Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Γιατί δεν πρέπει να κοιμίζετε τα βρέφη στο δικό σας κρεβάτι



Περισσότερα από 100 μωρά έχασαν τη ζωή τους από το 1999 - 2001. Ο λόγος; Ότι κοιμόντουσαν στο κρεβάτι των γονιών τους, σύμφωνα με μελέτη Επιτροπής στις ΗΠΑ (Επιτροπή Ασφάλειας για Καταναλωτικά Προϊόντα, Consumer Product Safety Commission).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βρέφη κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε κάποιο σημείο μεταξύ στρώματος και τοίχου ή στρώματος και του κρεβατιού, καθώς κινούνται κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εξίσου επικίνδυνη είναι και η συνήθεια των γονιών να τοποθετούν μαξιλάρια γύρω από τα μωρά για να μην χτυπήσουν, καθώς μπορεί να προκληθεί ασφυξία στο μωρό.

Τέλος, ελλοχεύει ο κίνδυνος της πτώσης των μωρών, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό το να μπερδευτούν μέσα στα κλινοσκεπάσματα.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, τα βρέφη πρέπει να κοιμούνται πάντα στο κρεβάτι τους ή σε κάποιο εξίσου ασφαλές περιβάλλον προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος αιφνίδιου θανάτου τους.

Παράλληλα, συμβουλεύουν τους γονείς να μην γεμίζουν τα κρεβάτια τους με μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα, όταν είναι ξαπλωμένα σε αυτά τα μωρά τους. Όπως εξηγούν, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούν μεταφερόμενο κρεβατάκι μωρού ή πάρκο παιχνιδιού για να έχουν μεν τα παιδιά κοντά τους, αλλά σε ασφαλή γι' αυτά χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου