Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

5 τρόποι να διαχειριστείτε τα λάθη στην ανατροφή


Ουδείς αλάνθαστος, ακόμα και στο κομμάτι της ανατροφής που είναι εξόχως σημαντικό. Άραγε πώς μπορείτε να διαχειριστείτε ψυχολογικά και πρακτικά τυχόν λάθη και παραλείψεις σας στο κομμάτι αυτό; 

  1. Κατά πρώτον, μην είσαστε υπέρ του δέοντος αυστηροί με τον εαυτό σας. Όλοι κάνουμε λάθη, συν ότι μπορεί να μην έχετε καν πρότερη εμπειρία, με δεδομένο ότι μιλάμε για το πρώτο σας παιδί. 
  2. Συνειδητοποιήστε ότι πολλά από τα λάθη και τις παραλείψεις σας διορθώνονται άμεσα ή έστω με την πάροδο του χρόνου. Το σημαντικό είναι ότι τα αναγνωρίζετε, οπότε αργά ή γρήγορα θα κινηθείτε στη σωστή κατεύθυνση. 
  3. Μην παίρνετε πάνω σας όλη την ευθύνη, λες και ο σύντροφός σας είναι άμοιρος ευθυνών. Συζητήστε λοιπόν μαζί του διεξοδικά, ανταλλάξτε απόψεις εκεί που θεωρείτε ότι κάτι πρέπει να αλλάξει και αποφασίστε από κοινού τι πρέπει να γίνει. 
  4. Από εκεί και πέρα, θα μπορούσατε να ρωτήσετε πληροφοριακά άλλες μαμάδες ή τη δική σας μαμά πώς χειρίζονται μια κατάσταση, χωρίς απαραίτητα να εφαρμόσετε τη δική τους μέθοδο. 
  5. Τέλος, επικεντρωθείτε στα σημαντικά και αναρωτηθείτε μήπως έχετε «κολλήσει» σε λεπτομέρειες. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι και αυτό να ισχύει θα συνεχίσετε συνειδητά τα λάθη, όμως τουλάχιστον θα φτιάξετε λίγο την ψυχολογία σας και θα δείτε τα πράγματα στη σωστή τους βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου