Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Μάνη: Κέρδισε τον καρκίνο και άλλαξε τη ζωή του - Άφησε τα παρκέ και έγινε ιερέας!


Λόγια βγαλμένα από την ψυχή του. Ο νεαρός αθλητής βγήκε νικητής στη μεγαλύτερη μάχη της 


Ο ιερωμένος, που δεν κρύβει την αγάπη του για τον αθλητισμό και ειδικά το μπάσκετ, του οποίου υπήρξε αθλητής σε ερασιτεχνικό επίπεδο, αποκάλυψε πώς δέχτηκε τη Θεία παρουσία στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του και πώς αυτή τον οδήγησε πιο κοντά στην Εκκλησία. «Το κάλεσμα από τον Κύριο ήρθε με τη μορφή μιας αρρώστιας, του καρκίνου. Στο κάλεσμα αυτό κάνεις υπακοή. Ετσι, πήρα την απόφαση να εισέλθω στην ιεροσύνη. Το πρόβλημα υγείας με συγκλόνισε και ενδυνάμωσε περισσότερο την πίστη μου. Τιμώ και ασπάζομαι τη δεξιά του Αγίου Νεκταρίου» δηλώνει συγκινημένος ο πατέρας Κωνσταντίνος.

Ο κληρικός δεν ξεχνάει τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την αρρώστια και τους δίνει κουράγιο. «Είναι μια επίπονη δοκιμασία! Αισθάνεσαι ότι βουλιάζει το έδαφος στο οποίο μέχρι πριν από λίγο πατούσες δυνατά και σταθερά. Τότε προσεύχεσαι με δυνατή πίστη και το χέρι του Θεού πιάνει το δικό σου, για να σου δώσει κουράγιο! Εύχομαι κάθε ευλογία από τον Κύριό μας στους ασθενείς με καρκίνο και στις οικογένειές τους» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει...


«O Χριστός μάς μιλάει καθημερινά! Οσοι άνθρωποι είναι καλοπροαίρετοι τον ακούν πολύ καθαρά! Αλλοι, πάλι, σκοτεινιασμένοι από τον ρύπο της αμαρτίας, δεν πιστεύουν στην αγάπη Του». Ο πατέρας Κωνσταντίνος στέλνει το δικό του μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους της εποχής μας:«Το μήνυμα είναι “αλληλεγγύη”. Οι νέοι έχουν κουραστεί από τα πολλά λόγια. Θέλουν πράξεις! Καθένας από εμάς έπρεπε να είναι αλληλέγγυος με τον διπλανό του, όχι να ποτίζουμε με δηλητήριο τη ζωή μας. Τι να πεις σε έναν νέο άνθρωπο που εργάζεται σαν είλωτας για 400 ευρώ τον μήνα -κι αν τα παίρνει κι αυτά- και το ενοίκιό του είναι 300 ευρώ; Που, εκτός από πτυχίο, πρέπει να έχει και δίπλωμα για μηχανάκι για να κάνει ντελίβερι για κάποιο σουβλατζίδικο;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου