Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Πατέντες με... αλουμινόχαρτο!


Το χρησιμοποιούμε καθημερινά, το έχουμε συνδεδεμένο μόνο με το τύλιγμα του γλυκού ή του φαγητού που μας δίνει η μαμά μας πριν φύγουμε από το σπίτι της. Λάθος! Το αλουμινόχαρτο έχει πολύ περισσότερες και πιο χρηστικές ιδιότητες. Εμείς κάναμε τα πειράματά μας και ανακαλύψαμε νέες πατέντες με αυτό. Δοκιμάστε τες! 

Πατέντες με αλουμινόχαρτο στη... μαγειρική 

Αν τώρα μόλις βγάλατε ψωμάκια ή κρουασάν από το φούρνο και θέλετε να τα διατηρήσετε ζεστά, τυλίξτε τα φρεσκοψημένα σε καθαρή πετσέτα κουζίνας και μετά με αλουμινόχαρτο. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί η θερμότητα για παραπάνω ώρα. 

Αν δεν έχετε κορνέ ζαχαροπλαστικής, υπάρχει λύση. Τυλίξτε σε χωνί ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο βαριάς χρήσης και χρησιμοποιήστε το για να διακοσμήσετε το γλυκό σας με σαντιγί ή με ότι άλλο θέλετε. 

Αν έχετε μαύρη ζάχαρη και σας έχει πετρώσει, μπορείτε να μαλακώσετε όση χρειάζεται βάζοντάς τη μέσα σ’ ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ζεσταίνοντάς την στο φούρνο για 5΄ στους 140 βαθμούς. 

Αν δεν έχετε μια μεγάλη σαλατιέρα να ανακατέψετε τα υλικά της σαλάτας σας, υπάρχει λύση. Στον νεροχύτη απλώστε 2-3 μεγάλα φύλλα αλουμινόχαρτο, ρίξτε τα υλικά της σαλάτας σας, ανακατέψτε τα και χωρίστε τη σαλάτα σας σε όσες σαλατιέρες έχετε. 

Πατέντες με αλουμινόχαρτο στο... νοικοκυριό 

Αν το σύρμα για τις κατσαρόλες σας έχει τελειώσει, πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλακώστε το και τρίψτε με αυτό τα σκεύη που θέλετε να καθαρίσετε. Καλό θα ήταν την πατέντα αυτή να την χρησιμοποιήσετε μόνο για το εξωτερικό των σκευών. Σε καμία περίπτωση μην το κάνετε στο εσωτερικό των αντικολλητικών τηγανιών. 

Αλουμινόχαρτο και στο τζάκι. Για να καθαρίσετε πιο εύκολα το τζάκι από τις στάχτες, τοποθετήστε ένα διπλό φύλλο αλουμινόχαρτο βαριάς χρήσης κάτω από τη σχάρα της εστίας. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να απομακρύνετε την περισσότερη στάχτη από το τζάκι σας τραβώντας προς τα έξω το αλουμινόχαρτο. 

Έξυπνες πατέντες! Do it! 

Αν το παιχνίδι του μικρού σας λειτουργεί με μπαταρίες και κάνει διακοπές, και το ίδιο ισχύει και με το τηλεκοντρόλ σας, διπλώστε ένα μικρό κομμάτι αλουμινόχαρτο τόσο όσο να συμπληρώνει το κενό μεταξύ ελατηρίου και μπαταρίας. 

Θέλετε να μετακινήσετε ένα ογκώδες έπιπλο πάνω σε μια λεία επιφάνεια; Κάντε αυτό, βάλτε μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου κάτω από κάθε πόδι του επίπλου. Η θαμπή πλευρά του αλουμινόχαρτου να είναι στραμένη στο πάτωμα γιατί αυτή η όψη είναι που γλιστρά περισσότερο. 

Αν στο σπίτι σας βάφετε, και θέλετε να σταματήσετε και να συνεχίσετε λίγες ώρες αργότερα, δεν χρειάζεται να καθαρίσετε και να στεγνώσετε το πινέλο σας. Στραγγίστε απλά την πολύ μπογιά και τυλίξτε το πολύ σφιχτά με το αλουμινόχαρτο. Για να είστε σίγουροι ότι το έχετε τυλίξει σφιχτά βάλτε ένα λαστιχάκι στη βάση των τριχών. 

Αν πάλι θέλετε να το αποθηκεύσετε για 2-3 μέρες βάλτε το πινέλο έτσι ακριβώς στην κατάψυξη και βγάλτε το μιάμιση ώρα πριν ξεκινήσετε το βάψιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου