Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Οι πιο εντυπωσιακοί κήποι στον κόσμο

Το περπάτημα σε έναν όμορφο κήπο είναι αναμφίβολα ένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Θα χάσετε τον εαυτό σας στην ομορφιά της φύσης όταν συνειδητοποιήσετε ότι περιβάλλεστε από όλων των ειδών λουλούδια. Προσθέτει χαρά και ηρεμία στη ζωή σας. 


Βοτανικοί Κήποι στην Ιαπωνία 

Ο ιαπωνικός βοτανικός κήπος δεν μοιάζει με κανένα άλλο στον κόσμο. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυτόχθονες ιαπωνικές εγκαταστάσεις από ορεινές περιοχές, δασικές εκτάσεις, αλλά και μια ευρεία συλλογή φυτών που αντιπροσωπεύει την ιστορία της χώρας και προβάλλει τις γνώσεις και τις δεξιότητες της ιαπωνικής κηπουρικής. 


Kew Gardens, Ηνωμένο Βασίλειο 

Πιθανόν, ο πιο γνωστός Βοτανικός Κήπος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Kew προσφέρει καταπληκτικά αξιοθέατα για τους επισκέπτες καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η καλύτερη στιγμή για να τον επισκεφτείτε είναι το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, όταν τα χρώματα είναι σε πλήρη έξαρση. 


Suan Nong Nooch, Ταϊλάνδη 

Αυτός ο εντυπωσιακός κήπος χωρίζεται σε διάφορα τμήματα, με τον κήπο Stonehenge (απολύτως εντυπωσιακό!), τον Hortus Botanicus, το κέντρο συντήρησης Cycad, τον πύργο Ant και τον κήπο Desert Roses. 


Βερσαλλίες, Γαλλία 

Ποιος δεν γνωρίζει τους διάσημους κήπους των Βερσαλλιών! Μπορεί και να τους γνωρίζετε και να μην το ξέρετε καθώς έχουν προβληθεί σε πολλές ταινίες. Ο κήπος αυτός τέθηκε σε λειτουργία το 1661 από τον Louis XIV, ο οποίος προσέλαβε τον αρχιτέκτονα André Le Nôtre για να δημιουργήσει αυτόν τον εκπληκτικό κήπο, τον οποίο θεωρούσε εξίσου σημαντικό με το Château. 


Ο Κήπος της κοσμικής κερδοσκοπίας, Σκωτία 

Οι στρεβλωμένοι χώροι και οι ταράτσες σχεδιάστηκαν από τον Charles Jencks. Περιβάλλουν ένα αρχικό αρχοντικό του 18ου αιώνα και τις λίμνες που σχεδίασε η Maggie Keswick. Υπάρχει ακόμη ένας Κήπος έξι αισθήσεων. Σίγουρα αξίζει να τον επισκεφθείτε αν βρίσκεστε στην πόλη Holywood, η οποία απέχει 1,5 μίλια από το A76, πέντε μίλια βόρεια του Dumfries. 


Butchart Gardens, Καναδάς 

Αυτό που ξεκίνησε από την Jennie Butchart είναι πλέον ένας παγκοσμίου φήμης κήπος με floral show. Μερικά από τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Sunken Garden, το περίπατο Lawn Concert, το Rose Garden, τον Ιαπωνικό Κήπο, τον Ιταλικό Κήπο και τον Μεσογειακό Κήπο. 


Keukenhof Gardens, Κάτω Χώρες 

Αν τον επισκεφθείτε την άνοιξη, θα υπάρχουν περισσότερα από 7 εκατομμύρια βολβούς σε άνθιση και συνολικά 800 ποικιλίες τουλίπας. Περπατήστε σε έναν τομέα από τουλίπες σε όλα τα χρώματα που μπορείτε να φανταστείτε, σε αυτόν τον ευρύχωρο κήπο των 32 στρεμμάτων, ο οποίος σας επιτρέπει επίσης να ανακαλύψετε μοναδικά έργα τέχνης. 


Jardim Botânico de Curitiba, Βραζιλία 

Αυτός ο όμορφος κήπος βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Βραζιλίας, κοντά στην πόλη Curitiba. Ένα από τα νεότερα της λίστας, άνοιξε το 1991 και χτίστηκε σε παραδοσιακό γαλλικό στιλ κήπου. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι φυσικά το εικονικό θερμοκήπιο των 458 τετραγωνικών μέτρων, και ολόκληρος ο κήπος καλύπτει έκταση 240 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. 


Βοτανικοί Κήποι του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, Νέα Υόρκη 

Ένας κήπος 52 στρεμμάτων στην καρδιά μιας μεγάλης μητρόπολης. Αυτό ακριβώς θα το βρείτε στη Νέα Υόρκη, χάρη στον Βοτανικό Κήπο του Μπρούκλιν. Ο κήπος είναι γνωστός για τις 200 κερασιές του, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια ενός μήνα. 


Kirstenbosch, Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική 

Το Kirstenbosch είναι παγκοσμίως γνωστό ως βοτανικός κήπος της Νότιας Αφρικής, που βρίσκεται στο βάθος του Table Mountain και της κορυφής Devil's Peak και φιλοξενεί πάνω από 22.000 ιθαγενή φυτά. Ο κήπος ιδρύθηκε το 1913 για να διατηρήσει τη μοναδική χλωρίδα της χώρας, ήταν ο πρώτος βοτανικός κήπος στον κόσμο με αυτό το ήθος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ξένους επισκέπτες είναι ο κήπος Protea, μια βιτρίνα αυτών των άλλων κοσμικών φυτών και η περιοχή που αφιερώνεται στα χορτάρια Restio, τα τεράστια ρέματά τους στα χαρακτηριστικά τους βαθιά χόρτα και πράσινα φύλλα. Ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα ότι τα φυτά αυτά χρειάζονται καπνό από πυρκαγιές για την αναπαραγωγή, και ο Kirstenbosch οδήγησε τον δρόμο για την εξάπλωση των μυστηρίων αυτής της διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου