Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

«Μαμά, δεν θέλω να πιω γάλα» - Ψυχραιμία, υπάρχουν επιλογές

Όλοι σχεδόν οι γονείς, έρχονται αντιμέτωποι με την άρνηση του παιδιού τους να πιει γάλα. Είτε είναι μια φάση, είτε όχι, χρειάζεται υπομονή και αρκετή φαντασία για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε αυτή την άρνηση. 

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (1 Ιουνίου), σας δίνουμε μερικές ιδέες και συμβουλές για το πώς μπορείτε να πείσετε το παιδί σας να πιει ξανά γάλα.


Αγοράστε του μια νέα κούπα 

Μια νέα κούπα είναι πάντα η λύση, αλλάξτε τη και ίσως αρχίσει ξανά να πίνει το γάλα του με την πρώτη λαχτάρα. 

- Χρησιμοποιήστε έναν ήρωα που αναγνωρίζει και αγαπά για να το δελεάσετε 

Αγοράστε του μια κούπα ή ένα μπιμπερό (αν δεν έχετε κάνει ακόμη τη μετάβαση στο ποτήρι) με τον αγαπημένο του ήρωα. 

-Σερβίρετε το γάλα με δημητριακά 

Κάποια παιδιά προτιμούν το γάλα τους να το τρώνε με δημητριακά. Δεν υπάρχει λόγος να τους τα στερείτε. 

-Ελαττώστε την ποσότητα 

Αντί να γεμίσετε μέχρι πάνω την κούπα, για μια φορά αφήστε τη μισή. Δεν έγινε και κάτι αν πιει λίγο λιγότερο από ό,τι συνήθως. Είναι προτιμότερο να πίνει λίγο από το να μην πίνει καθόλου. 


Η διατροφολόγος του Mothersblog Ευσταθία Παπαδά, προτείνει επίσης τα εξής: 

-Αρχικά, δεν χρειάζονται φωνές και πίεση προκειμένου το παιδί να πιει το γάλα του, γιατί αυτό συνήθως προκαλεί μεγαλύτερη αντίδραση και αντίσταση. Συζητήστε με το παιδί για τα οφέλη του γάλακτος, έτσι ώστε να καταλάβει γιατί επιμένετε. 

-Αν το παιδί συνεχίζει να αρνείται την κατανάλωση γάλακτος, μπορείτε να του το προσφέρετε με άλλους τρόπους που θα το κάνουν περισσότερο αποδεκτό. Δοκιμάστε ένα milkshake με φρούτα, μέσω του οποίου το παιδί θα απολαύσει τόσο τα οφέλη του γάλακτος όσο και των φρούτων. Επίσης, η κρέμα και το ρυζόγαλο είναι εξίσου καλές επιλογές όπου μπορείτε να ενσωματώσετε το γάλα. 

-Εξαιρετικές πηγές ασβεστίου είναι ακόμη το γιαούρτι και τα τυριά, από τα οποία το παιδί μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη ποσότητα ασβεστίου που χρειάζεται καθημερινά , έτσι ώστε να έχει την καλύτερη δυνατή οστική ανάπτυξη. Οπότε σε περίπτωση που το παιδί δεν δέχεται με καμία προσπάθεια το γάλα, δοκιμάστε να ενισχύσετε την κατανάλωση γιαουρτιού και τυριών. 

- Μην ξεχνάτε πως ασβέστιο δεν βρίσκουμε μόνο στο γάλα και στα προϊόντα του αλλά και σε μικρά ψάρια που τρώγονται με το κόκκαλο, στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα όσπρια, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα σύκα. Οπότε αν σας ανησυχεί η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου από τα παιδιά, μπορείτε να τους προσφέρετε συχνά τις παραπάνω τροφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου