Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Οι άνθρωποι που κλαίνε είναι και οι πιο δυνατοί!


Η ζωή που ζούμε και τα σκαμπανεβάσματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και γενικότερα οι ατυχίες της ζωής διαταράσσουν την πνευματική ανάπτυξη. Το κλάμα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απελευθερώσετε όλη τη θλίψη από το σώμα σας, απελευθερώνοντας ταυτόχρονα και την ψυχή σας. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που κλαίνε είναι πραγματικά ισχυροί και συναισθηματικά υγιείς. 

Οι ερευνητές έχουν αρχίσει να μελετούν το κλάμα σε μια προσπάθεια να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε καλύτερα τι σημαίνουν τα ανθρώπινα δάκρυα από κοινωνικές, ψυχολογικές και νευρο-επιστημονικές προοπτικές. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το κλάμα δεν είναι μόνο απόλυτα υγιές, αλλά είναι επίσης κρίσιμο για την καλή ψυχική υγεία και σταθερότητα. 

Το κλάμα σας ανακουφίζει από το στρες. 

Η φυσική διαδικασία του βαθιού, συναισθηματικού κλάματος περιλαμβάνει μυϊκούς σπασμούς, ταχεία λήψη αναπνοής και δάκρυα. Όλα αυτά αυξάνονται και σταδιακά υποχωρούν. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το σώμα σφίγγεται και στη συνέχεια χαλαρώνει, παρέχοντας ένα αίσθημα απελευθέρωσης από το άγχος και τα φυσιολογικά συμπτώματά του διαλύονται. 

Το κλάμα δημιουργεί ψυχική αντοχή. 

Το κλάμα είναι ένας τρόπος να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας και να τα αντιμετωπίσετε. Η αποφυγή ή η παραβίαση αρνητικών συναισθημάτων μπορεί να είναι επιζήμια για την ψυχική σας υγεία και μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και καταθλιπτικές διαταραχές. Ή, αντί του κλάματος, μπορεί να βρεθείτε να χρησιμοποιείτε άλλους, λιγότερο παραγωγικούς, μηχανισμούς αντιμετώπισης, συμπεριλαμβανομένου του αλκοολισμού, της κατάχρησης ναρκωτικών ή άλλων ειδών ανθυγιεινών καταναγκαστικών συμπεριφορών.
Αντιμετωπίζοντας και αγκαλιάζοντας τα συναισθήματά σας και επιτρέποντας στον εαυτό σας την ευκαιρία να κλαίει για χάρη της ψυχικής σας υγείας είναι σημαντική και απαιτεί θάρρος. 

Το κλάμα σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα. 

Όταν φωνάζετε για συναισθηματικούς λόγους, ξεκινάτε μια συναισθηματική θεραπευτική διαδικασία. Τα δάκρυα, σας επιτρέπουν να αντιμετωπίστε την ψυχολογική βλάβη σε φυσική μορφή. Τα δάκρυά σας ξεκινούν την ανάκαμψη. 


Η φωνή ενισχύει τις σχέσεις και προωθεί την κοινότητα. 

Τα δάκρυα είναι μια θετική αναπαράσταση του ποιοι είμαστε, καθώς μας δείχνει τη βαθιά συναισθηματική μας σχέση με τον κόσμο και το ενδιαφέρον μας προς αυτούς.
Το κλάμα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι κάνει κάποιον να αισθάνεται καλύτερα. Όχι, δεν λύνει το πρόβλημα, ούτε αλλάζει την κατάσταση ή επιστρέφει τους ανθρώπους πίσω, αλλά παρέχει μια συναισθηματική διέξοδο που ξεκινά τη διαδικασία θεραπείας, ανακουφίζει από το άγχος και σας κάνει διανοητικά ισχυρότερους. 

Η κραυγή σημαίνει ότι γνωρίζετε τον εαυτό σας. 

Το θάψιμο των συναισθημάτων είναι ανθυγιεινό. Η ικανότητα να εκφράζετε τα συναισθήματά σας, σας βοηθάει πραγματικά να έρθετε σε επαφή με το ποιοι είστε. Υπάρχει ένα μεγάλο μέρος της αντανάκλασης που μπορεί να προκύψει από το κλάμα. Αυτός ο προβληματισμός είναι χρήσιμος στην κατανόηση του εαυτού σας. 

Οι άνθρωποι που κλαίνε συνήθως καταλαβαίνουν τον άλλον. 

Είναι συνήθως ικανοί να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα του / της συντρόφου τους, να αισθανθούν τι αισθάνονται. Αυτή η ικανότητα αναγνώρισης ή κατανόησης των συναισθημάτων επιτρέπει έναν βαθύτερο δεσμό και ανοίγει το δρόμο για πιο ουσιαστικές σχέσεις. 

Γενναιότητα 

Μόνο κάποιος ισχυρός άνθρωπος μπορεί να αφήσει την άμυνά του χωρίς φόβο να κριθεί. Ένα άτομο που είναι σε θέση να αφήσει τη ροή του συναισθήματός του είναι ελεύθερο. 

Οι άνθρωποι που κλαίνε είναι πιο ευτυχισμένοι. 

Στη ζωή, ατυχή γεγονότα ή δυστυχισμένες συνθήκες προκύπτουν, είναι φυσιολογικό να συναντάς το θάνατο ενός αγαπημένου σου, ή να χαλάσεις τη σχέση με ένα από τα μέλη της οικογένειάς σου. Το να μην ασχολείσαι με τον συναισθηματικό πόνο σου δεν σημαίνει ότι γλιτώνεις από αυτό. Ο εγκέφαλός σας από μόνος του συσσωρεύει τον πόνο και τον εντείνει με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σας μακροπρόθεσμα σε δυστυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου