Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Γιατί τα κουνούπια σας τσιμπάνε περισσότερο από άλλους ανθρώπους


Αν θεωρείτε ότι είστε «γλυκοαίματοι» ή το μεθυστικό σας άρωμα είναι οι λόγοι που προσελκύετε τα κουνούπια, το παρακάτω κείμενο θα σας αλλάξει γνώμη.

Η απάντηση στο ερώτημα «γιατί τα κουνούπια με τσιμπάνε περισσότερο από άλλους ανθρώπους» μπορεί να συνδέεται με τις βρώμικες κάλτσες, 200 ζευγάρια εκ των οποίων χρησιμοποιούνται από ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου για να διαπιστωθεί εάν η έλξη κουνουπιών είναι γενετική.

Τα ζευγάρια κάλτσας προέρχονταν από ζευγάρια πανομοιότυπων και μη ταυτόσημων διδύμων.

Οι ερευνητές τοποθέτησαν τις κάλτσες στους εθελοντές και κάποια κουνούπια σε μια σήραγγα αέρα.

Με αυτόν τρόπο οι επιστήμονες ελπίζουν να δουν ποια πόδια παράγουν απωθητικά και ελκυστικά χημικά προϊόντα στα κουνούπια.

Τα δίδυμα χρησιμοποιήθηκαν καθώς μια προηγούμενη μελέτη διαπίστωσε ότι τα κουνούπια προτιμούσαν τα ταυτόσημα δίδυμα από τα μη ταυτόσημα δίδυμα.

Ο James Logan, ο οποίος ξεκίνησε το έργο τον Ιούνιο του 2017, δήλωσε στον Scientific American:

«Γνωρίζουμε πολύ λίγα για τη γενετική του τι μας κάνει ελκυστικούς στα κουνούπια. Ελπίζουμε ότι αυτή η μελέτη θα μας δώσει περισσότερες πληροφορίες για τους μηχανισμούς που βοηθούν να αλλάξουμε τις οσμές του σώματός μας ώστε να μας κάνουν περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικούς στα κουνούπια.

Η ελπίδα είναι ότι με τον εντοπισμό ορισμένων γονιδίων που μπορεί να παράγουν χημικές, αποκρουστικές ουσίες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια μορφή απωθητικής φαρμακευτικής αγωγής με βάση αυτά τα χημικά.

Προηγούμενη έρευνα έχει ανακαλύψει ότι τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους που δημιουργούν ορισμένους τύπους οξέος, όπως το ουρικό οξύ και τις έγκυες γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου