Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Βλαδιμήρ Πούτιν: «Στην Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία δεν καθόμαστε ποτέ, μόνο γονατίζουμε!» (φωτο)


Την περασμένη Τρίτη στο αμερικανικό κανάλι «Showtime» παρουσιάστηκε το δεύτερο από τα τέσσερα επεισόδια της ταινίας του γνωστού για τις συνεντεύξεις που έχει πάρει από μεγάλους ηγέτες του κόσμου Αμερικανού σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, η οποία βασίζεται σε συνέντευξη με τον Βλαδιμήρ Πούτιν.

Ο Όλιβερ Στόουν συνηθίζει να παίρνει τέτοιες συνεντεύξεις από ηγέτες που δαιμονοποιούν τα δυτικά ΜΜΕ, με προφανείς σκοπούς να εξυπηρετήσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα. 

Στην ταινία του Όλιβερ Στόουν με τίτλο «Συνέντευξη με τον Πούτιν», ο Ρώσος Πρόεδρος ερωτάται εάν είναι δικό του έργο η αναβίωση της Ορθοδοξίας στην Ρωσία και απαντά χαρακτηριστικά: 

«Δεν το έκανα εγώ, αλλά ο ρωσικός λαός». 

Στην ίδια συνέντευξη εξηγεί γιατί αναβίωσε η Ορθοδοξία σε μια χώρα, όπου επί επτά σχεδόν δεκαετίες κυριαρχούσε ο μαρξισμός και η κομμουνιστική ιδεολογία. 

Κατά την άποψή του, η αναγέννηση της Ορθοδοξίας σχετίζεται με το ότι «η κομμουνιστική ιδεολογία έπαυσε να υπάρχει, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πραγματικό κενό. Αυτό δεν μπορούσε να καλυφθεί από τίποτε άλλο, παρά μόνο με τη θρησκεία». 

Στην ίδια ταινία ο Βλαδιμήρ Πούτιν παραδίδει στον δημοσιογράφο και στο αμερικανικό ακροατήριό του μαθήματα Ορθόδοξης λειτουργικής. 


Ο Πούτιν οδηγεί τον Όλιβερ Στόουν στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της προσωπικής του κατοικίας (έξω από την Μόσχα), στο οποίο διακρίνονται πολλές εικόνες και τοιχογραφίες (φωτο). 

Εκεί ο Αμερικανός δημοσιογράφος εκφράζει την έκπληξή του γιατί στο παρεκκλήσι δεν υπάρχουν καθόλου καρέκλες. 

Ο Ρώσος Πρόεδρος του απαντά: 

– «Η Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία τελείται με ορθοστασία». 

Ο Στόουν τον ρωτά εάν οι πιστοί γονατίζουν και παίρνει την απάντηση: 

– «Ναι, το γονάτισμα επιτρέπεται». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου