Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι άγιοι Παΐσιος και Πορφύριος έσωσαν 19χρονο που βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση!

Αφωνοι έμειναν ακόμη και οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας, όταν έγιναν μάρτυρες του θαύματος που επανέφερε στη ζωή τον 16χρονο Δημήτρη Νικολόπουλο, για τον οποίο είχε χαθεί κάθε ελπίδα.

Ο άγιος Παΐσιος και ο άγιος Πορφύριος έσωσαν τον έφηβο, που είχε πέσει στις 22 Απριλίου από την οροφή του Κολυμβητηρίου της Ξάνθης και βρισκόταν για οκτώ ολόκληρες μέρες σε κωματώδη κατάσταση!

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον πατέρα του μικρού Δημήτρη Βασίλη Νικολόπουλο, όπως και με τον ιερέα Ιωάννη Μαρέλη, ο οποίος ευλόγησε το παιδί τη στιγμή που βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και προσευχήθηκε γι' αυτό! Ολα άρχισαν όταν οι απελπισμένοι γονείς άκουσαν από ένα φιλικό τους ζευγάρι για τον πατέρα Ιωάννη, εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κουτσού στην Ξάνθη, που μπορούσε να τους βοηθήσει με το σκουφάκι του αγίου Παϊσίου.

«Σκέφτηκα πως ήταν αδύνατον να φέρω τα άμφια του αγίου Παϊσίου, λόγω της μεγάλης απόστασης, καθώς ήταν στην Αλεξανδρούπολη και δεν θα προλάβαινα. Η καλύτερη δυνατή λύση ήταν να παρακαλέσω την ηγούμενη Αννα από την Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου, που βρίσκεται στον Γέρακα Ξάνθης, να μου παραχωρήσει το ιερό πετραχήλι του αγίου Πορφυρίου. Πήγα, λοιπόν, στην Καβάλα, όπου βρισκόταν το παιδί, και προσευχήθηκα για την υγεία του Δημήτρη. Το αγόρι ήταν παραμορφωμένο» αποκαλύπτει στην «Espresso» ο πατέρας Ιωάννης.

Κατά τη διάρκεια των προσευχών ρώτησε τις νοσοκόμες και το ιατρικό προσωπικό αν του επέτρεπαν να ακουμπήσει το πετραχήλι στο κεφάλι του μικρού Δημήτρη. Εκείνη τη στιγμή προσεύχονταν όλοι.

«Είπα το "Χριστός Ανέστη", καθώς ήταν η περίοδος του Πάσχα, και, ενώ υπήρχε πλήρης ησυχία, τα μηχανήματα άρχισαν να κάνουν τον γνωστό ήχο, δηλαδή σαν να χτυπά συναγερμός, ότι κάτι γίνεται, κάτι συμβαίνει! Ενιωσα ένα κάψιμο στην πλάτη, το οποίο δεν το έχω ζήσει ποτέ όσα χρόνια είμαι ιερέας» περιγράφει με κατάνυξη ο ιερωμένος.

Φεύγοντας υποσχέθηκε στους γονείς να φέρει στον μικρό Δημήτρη και κειμήλια του αγίου Παϊσίου, όπως τον ξυλόγλυπτο σταυρό που είχε φτιάξει μόνος του, ένα κομποσκοίνι που είχε πλέξει, καθώς και τα άμφιά του, μια πετσέτα προσώπου του, τη ζώνη που φορούσε στη μέση, το σκουφάκι και το γιλέκο του, τα οποία είχε κληρονομήσει το πνευματικό παιδί του αγίου, ο Ανέστης Μαυροκέφαλος. Πράγματι, επέστρεψε με τα άμφια στις 30 Απριλίου και του διάβασε ευχές.

«Τηλεφώνησα στον πατέρα να περιμένει το θαύμα. Οι γονείς του δεν ήταν εκεί, καθώς οι γιατροί τούς είχαν πει να πάνε στο σπίτι και να ξεκουραστούν» λέει ο πατέρας Ιωάννης.

Την επόμενη μέρα τον κάλεσε συγκινημένος ο πατέρας του παιδιού Βασίλης Νικολόπουλος. Ο ίδιος διηγείται τι ακριβώς του είπε: «Το θαύμα είχε ήδη γίνει! Το παιδί κουνούσε και τα χέρια και τα πόδια του! Οι γιατροί ομολόγησαν ότι είναι απίστευτο αυτό που έχει συμβεί. Οι ελπίδες που του έδιναν ήταν ελάχιστες, καθώς είχε υποστεί βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις. Ο Δημήτρης ξύπνησε πλήρως και είπαν ότι εγκεφαλικά δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ζήσαμε το θαύμα και προσευχηθήκαμε όλοι μαζί. Το παιδί μας σώθηκε!» εξομολογείται.

Το θαύμα, το οποίο συγκλονίζει τη βόρεια Ελλάδα, αναρτήθηκε στη σχετική ιστοσελίδα του Ιερού Ησυχαστηρίου του αγίου Πορφυρίου, ενώ ο μικρός Δημήτρης θα μεταφερθεί το επόμενο διάστημα στο Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα, καθώς φέρει σοβαρά κατάγματα.

Θεία παρέμβαση και σε 22χρονο!

Σχεδόν δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε γίνει άλλο ένα θαύμα, με έναν 22χρονο που νοσηλεύτηκε στο ίδιο νοσοκομείο και αρχικά θεωρούνταν κλινικά νεκρός. Βλέποντας το παιδί τους να αργοσβήνει, οι γονείς του ζήτησαν να φέρουν το σκουφάκι του αγίου Παϊσίου και να τον σταυρώσουν με αυτό, καθώς δεν είχαν να ελπίζουν παρά μόνο στη θεία παρέμβαση.

Οι γονείς γνώριζαν ότι ένα πνευματικό παιδί του αγίου Παϊσίου από την Αλεξανδρούπολη διατηρεί κειμήλιά του και το παρακάλεσαν να φέρει το σκουφάκι και το γιλεκάκι του αγίου, για να προσευχηθούν για το παλικάρι τους. Εχοντας εναποθέσει τις ελπίδες τους στον Θεό περίμεναν μόνο ένα θαύμα για να σωθεί, κι αυτό έγινε!

Ο 22χρονος, που ήταν κλινικά νεκρός, ξύπνησε, σηκώθηκε και είναι μια χαρά στην υγεία του! Μάρτυρες του περιστατικού έγιναν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Καβάλας, που εξιστόρησαν και στους γονείς του 16χρονου Δημήτρη από την Ξάνθη τι είχε συμβεί μερικές μέρες νωρίτερα με τον 22χρονο, όταν τους είδαν να υποφέρουν. Ετσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας Ιωάννης Μαρέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου