Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Πώς να αντιμετωπίσεις την ερεθισμένη από το συνάχι μύτη


Δεν υπάρχει πιο...
ενοχλητικό πράγμα το χειμώνα από το να είσαι διαρκώς συναχωμένη. Ή μάλλον υπάρχει και είναι η ερεθισμένη μύτη από το χαρτομάντηλα, η οποία τσούζει, είναι κόκκινη και στη χειρότερη η επιδερμίδα στην περιοχή θα είναι σκασμένη και θα έχεις την αίσθηση ότι σε τραβάει.
Προφανώς μπορείς να καταλάβεις ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι η συνεχής τριβή με τα χαρτομάντηλα. Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς εκείνα που είναι υγρά, δεν μπορείς να αποφύγεις την ξηρότητα στην περιοχή. Η βλέννα που έχεις στη μύτη σου κάνει το δέρμα υγρό κι όταν εξατμίζεται προκαλεί περισσότερη ξηρότητα. Επομένως είναι δύσκολο να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Αυτό που μπορείς να κάνεις όμως είναι να τροποποιήσεις λίγο την ρουτίνα περιποίησής σου. Ξεκίνα με το καθαριστικό σου και τη λοσιόν τα οποία περιέχουν συστατικά που ξηραίνουν την περιοχή και την ερεθίζουν. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τις κρέμες, κυρίως τις αντιγηραντικές, οι οποίες περιέχουν ρετινόλη και βιταμίνη Α, συστατικά που λειτουργούν απολεπιστικά. Αρκέσου λοιπόν σε ένα ήπιο καθαριστικό και φρόντισε να ενυδατώσεις την περιοχή το βράδυ πριν κοιμηθείς με ένα πιο δραστικό προϊόν. Η βαζελίνη και γενικότερα κρέμες που ενισχύουν την ανάπλαση της επιδερμίδας είναι ότι χρειάζεται η μύτη σου. Εφάρμοσε την κρέμα πριν κοιμηθείς για να αφήσεις το δέρμα να την απορροφήσει γιατί το πρωί η λιπαρότητα που αφήνουν δεν λειτουργεί καθόλου καλά με το μακιγιάζ σου.

Ακολούθησε τις παραπάνω συμβουλές και ο ερεθισμός, το τσούξιμο και η κοκκινίλα δεν θα κρατήσουν για πολύ. Τουλάχιστον θα μπορείς να αναπνέεις ευκολότερα!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου