Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

8 παράξενα πράγματα που μόνο τα παιδιά απολαμβάνουν



Τους αρέσει να ανακαλύπτουν τον κόσμο χρησιμοποιώντας την ανεξάντλητη φαντασία τους. Ο ενθουσιασμός τους για απλά πράγματα είναι μοναδικός όπως και οι αντιδράσεις τους. 

Η δε χαρά τους κάθε φορά που πιστεύουν ότι έχουν κάνει ένα «κατόρθωμα» είναι απερίγραπτη. Σε αυτό λοιπόν τον τόσο ξεχωριστό δικό τους κόσμο, τα παιδιά βρίσκουν νόημα και μεγάλη ικανοποίηση σε πράγματα που για εμάς τους ενήλικους είναι αδιάφορα έως και ασήμαντα. Ποια είναι αυτά: 
1.Λατρεύουν τις ανοιχτές πόρτες. Είναι η έξοδος τους προς την ...ελευθερία. Γι’ αυτό και δεν χάνουν ευκαιρία με το που βλέπουν μισάνοιχτη μία πόρτα να τρέξουν προς την κατεύθυνση αυτή.
2. Τρελαίνονται να κυκλοφορούν χωρίς ρούχα. Ειδικά μετά το μπάνιο τρέχουν μέσα στο σπίτι απολαμβάνοντας το γεγονός ότι δεν φορούν πάνα ή ρούχα.
3. Δεν θέλουν να περιμένουν για να τους δώσετε μπουκιά μπουκιά το αγαπημένο τους φαγητό, φρούτο, ή σνακ. Το αρπάζουν και πέφτουν με τα μούτρα.
4. Διασκεδάζουν τρελά να ανεβαίνουν στην πλάτη σας και να τους κάνετε βόλτες. Ακόμα και αν έχετε σκύψει για να δέσετε τα κορδόνια σας ή να πάρετε κάτι, τρέχουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία.
5. Έμεινε ξεκλείδωτη η προστατευτική πόρτα με τα κάγκελα; Τρέξτε να βρείτε το παιδί που ήδη βρίσκεται σε άλλο σημείο του σπιτιού.
6. Δεν τους δίνετε την απαιτούμενη προσοχή; Δεν πειράζει. Έχουν τον τρόπο τους να την προκαλέσουν. Αντικείμενα που δεν πρέπει να βάλουν στο στόμα, βόλτα κοντά σε πρίζες, τράβηγμα ενός τραπεζομάντηλου, και αμέσως βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός σας.
7. Το μπάνιο είναι ένας χώρος μυστήριος για τα παιδιά που προσφέρεται για ανακαλύψεις. Που τα χάνεις που τα βρίσκεις, να ανοίγουν ντουλαπάκια, να ρίχνουν αντικείμενα στην τουαλέτα και να διασκεδάζουν με το ρολό χαρτιού.
8. Το πλατσούρισμα δεν τους είναι ποτέ αρκετό. Στην κουζίνα ή στο μπάνιο,τρέχουν μυστικά καθοδόν προς τις βρύσες, ευελπιστώντας ότι θα προλάβουν να παίξουν πριν καταφθάσει έντρομη η μαμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου