Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

4 “παλιομοδίτικες” μέθοδοι ανατροφής για να επαναφέρουμε



Μα πού πήγαν τα οικογενειακά δείπνα;

1 Οικογενειακά δείπνα

Μπορεί να μην έχετε το χρόνο να κάνετε ένα σπιτικό γεύμα κάθε βράδυ, όπως έκαναν οι παλαιότεροι, αλλά όταν συγκεντρωνόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να συνδεθούμε ως οικογένεια. Επίσης, η συνήθεια αυτή, συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης, κατάχρησης ουσιών, εφηβική εγκυμοσύνη, κατάθλιψη, διατροφικές διαταραχές και παχυσαρκία, σύμφωνα με το The family dinner project.


2 Διδασκαλία των παιδιών πώς να είναι μόνα

Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μπορείτε να δώσετε στο παιδί σας είναι η ικανότητα να λειτουργεί ανεξάρτητα και αυτό περιλαμβάνει τη σκέψη, τη μάθηση και το παιχνίδι με τον εαυτό του. Στην ψηφιακή εποχή, έχει γίνει πιο εύκολο για τα παιδιά να στρέφονται σε συσκευές για να τους ψυχαγωγήσουν -και, στη συνέχεια, στους γονείς τους όταν τελικά αποσυνδεθούν. Η Dr. Michele Borba, ειδικός και συγγραφέας για παιδιά, εφήβους, γονείς, εκφοβισμό και ηθική ανάπτυξη, συνιστά να δείχνουμε στα παιδιά μας δραστηριότητες (είτε ένα παζλ ή ένα παιχνίδι καρτών), στη συνέχεια να παρακολουθούμε και να τα καθοδηγούμε μέχρι να το μάθουν. Τέλος, να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να τα αφήνουμε να παίξουν μόνα τους. «Βοηθώντας τα παιδιά να μάθουν να απολαμβάνουν τη παρέα με τον εαυτό τους, τους δίνει την ευκαιρία να μάθουν ζωτικής σημασίας δεξιότητες ζωής, όπως η δημιουργική σκέψη, η επινοητικότητα και η επίλυση προβλημάτων που δεν μπορούν να μάθουν, όταν τα πάντα είναι τόσο προγραμματισμένα και εποπτεύονται», λέει η Borba.

3 Αγκαλιάστε την ύπαιθρο

Τα σύγχρονα παιδιά περνούν το μισό χρόνο έξω από το σπίτι,  από το χρόνο που περνούσαν οι γονείς τους, λέει μια έρευνα από το National Trust. “Μερικές φορές τα παιδιά χρειάζονται μια ώθηση για να βγουν από την πόρτα”, λέει η Borba. Συνιστά τη συμπλήρωση ενός καλαθιού με υπαίθρια παιχνίδια όπως φυσαλίδες, μπάλες από καουτσούκ και κιμωλίες για το πεζοδρόμιο. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να πάνε για συλλογή πετρωμάτων, να σκάβουν, να πετάξουν ένα χαρταετό ή απλά να παρακολουθήσουν τα σύννεφα που περνούν.

4 Ευγενικοί τρόποι

Χρησιμοποιούμε τις λέξεις “παρακαλώ” , “ευχαριστώ”, “ναι κύριε” και «όχι, κυρία μου”. Για να μην αναφέρουμε τον σεβασμό στους ενήλικες και την αποδοχή του “όχι” σημαίνει “όχι”.

ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου