Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στην κόρη σας

Πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ στην κόρη σας


Υπάρχουν πράγματα που σας έλεγε η μαμά σας και αποδείχτηκαν πολύτιμες συμβουλές. Υπάρχουν όμως κι αυτά που δεν έπρεπε να σας πει… Φροντίστε να μην τα επαναλάβετε στη δική σας κόρη…

Είσαι πολύ μικρή γι’ αυτό…
Ένα πράγμα που δε λείπει από τα κορίτσια, οποιασδήποτε ηλικίας, είναι η υπευθυνότητα. Κάθε παιδί κάνει όνειρα και φαντάζεται πράγματα για το μέλλον του, αλλά τα κορίτσια τα οργανώνουν στο μυαλό τους από πολύ μικρή ηλικία.
Αντί λοιπόν να αποθαρρύνετε τη μικρή σας πριγκίπισσα, καλό θα ήταν να της πείτε ότι μπορεί να πετύχει ό,τι βάλει στο μυαλό της, αρκεί να δουλέψει σκληρά, να «διαβάσει» τα εμπόδια που θα βρεθούν στο δρόμο της και να μάθει να τα ξεπερνάει!



Μεγάλες προσδοκίες; Όχι για σένα…
Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δε θα μπορέσει να καταφέρει αυτό που έχει στο μυαλουδάκι της, εσείς πρέπει να της μάθετε να προσπαθεί. Αλλιώς θα μάθει μια ζωή να είναι ικανοποιημένη με τα λίγα και να μην κυνηγάει το καλύτερο για εκείνη. Αυτό που μπορείτε να της πείτε είναι να δίνει κάθε φορά τον καλύτερο εαυτό της… και –ποιος ξέρει;– μπορεί να συμβούν και θαύματα!

Αυτό είναι αντρική δουλειά!
Η πιο συχνή προκατάληψη των γονέων και τελικά της κοινωνίας είναι ότι υπάρχουν γυναικεία και αντρικά επαγγέλματα. Δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι είμαστε στον 21ο αιώνα, αυτό δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε, είναι να διδάξετε στο κοριτσάκι σας να μη λαμβάνει υπόψη της τέτοιες απόψεις. Κανένας (ούτε καν εσείς) δε μπορεί να της πει τι μπορεί και –κυρίως– τι δε μπορεί να κάνει. Όπως είπαμε και πιο πάνω, πρέπει να παλεύει για τα όνειρά της.

 Άσε, θα το κάνω εγώ…
Όταν ήταν μωρό και η κάθε της ανάγκη εξαρτιόταν από εσάς, ήσασταν υπερπροστατευτικές. Λογικό. Πλέον, έχει μεγαλώσει (λίγο) και μπορεί να σταθεί περισσότερο στα πόδια της χωρίς τη δική σας βοήθεια. Ναι, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε πολύ να της δείξετε πώς μπαίνουν τα κομμάτια στο παζλ που την ταλαιπωρεί, αλλά αν δεν το κάνει μόνη της δύο πράγματα θα συμβούν: Δε θα μάθει ποτέ να ενώνει τα κομμάτια και δε θα χαρεί όταν ολοκληρωθεί, γιατί πολύ απλά δεν το προσπάθησε. Ενθαρρύνετε την προσπάθεια του παιδιού κι αν σας ζητήσει βοήθεια, τότε ναι, να το βοηθήσετε!

Μην τρως!
Ακόμα κι αν έχει το μικρό σας πρόβλημα με το βάρος του, το να του το υπενθυμίζετε συνεχώς και να το παροτρύνετε να μην τρώει, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Ξέρετε πόσα κορίτσια καταλήγουν στη νευρική ανορεξία; Αντί λοιπόν, να τσακώνεστε για το θέμα του φαγητού, καλό θα ήταν να μαγειρεύετε πιο υγιεινά και να ενθαρρύνετε τη μικρή σας να ξεκινήσει κάποιο άθλημα ή να ξεκινήσετε κάποιο μαζί. Δεν έχει νόημα να φτιάχνετε τα φαγητά και τα γλυκά που της αρέσουν και να μην την αφήνετε να φάει!

Extra tip:

Πάρτε απόφαση ότι από τη νηπιακή ηλικία θα αρχίσει να ερωτεύεται και να πιστεύει ότι το αγοράκι που της έδωσε τη θέση στην τσουλήθρα είναι ο πρίγκιπάς της! Μην κρίνετε δυσμενώς τις επιλογές της, γνωρίστε καλύτερα το εν λόγω αγοράκι (να είστε σίγουρες ότι ούτε η δική του μαμά θέλει να το… αποκαταστήσει από την ηλικία των 5) και δώστε στη μικρή σας την ελευθερία να σας μιλήσει για τα συναισθήματά της. Δείξτε της ότι κατανοείτε την κατάσταση και πως είστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου