Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πως καταστράφηκε η βιβλική πόλη Αρμαγεδδών


Ιερουσαλήμ, 13 Οκτωβρίου του 2016 

Ισραηλινοί αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι η Μεγιδδώ, η βιβλική πόλη του Αρμαγεδδώνα, καταστράφηκε εξαιτίας μιας πολύ μεγάλης φωτιάς, η οποία καταβρόχθισε την πόλη μέσα σε τρεις μόνον ώρες, αναφέρει ο ιστότοπος Pravda.ru.
Ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Antiquity  (ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ) εξιστορεί ότι η πόλη Μεγιδδώ, η οποία βρίσκεται στο σημερινό βόρειο Ισραήλ, στο μακρινό παρελθόν ήταν κέντρο μεγάλου πολιτισμού.
Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι πρώτοι οικισμοί στις πλαγιές του όρους Μεγιδδώ εμφανίζονται περίπου 6000 χρόνια νωρίτερα και 1000 χρόνια μετά η μεγαλούπολη (όπως εξελίχθηκε) έγινε το πιο σπουδαίο κέντρο της αιγυπτιακής επιρροής στη μέση Ανατολή.
Η πόλη είναι φημισμένη εξαιτίας του εβραϊκού της ονόματος “Har Megiddo” το οποίο στην ελληνική γλώσσα μετατράπηκε σε Αρμαγεδδών (Αρ Μεγιδδώ=Αρμαγεδδών) και το οποίο αναφέρεται στην μάχη μεταξύ καλού και κακού στο τέλος του κόσμου. Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις που έλαβε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο θεολόγος, η μάχη αυτή πρόκειται να γίνει ακριβώς στην Μεγιδδώ.
Αεροφωτογραφία της περιοχής της αρχαίας πόλεως Μεγιδδώ
Ωστόσο αυτή η πόλη γνώρισε τη δική της «αποκάλυψη» πριν από 3000 χρόνια. Η Matilda Forge και η Ruth Shahack-Gross από το ισραηλινό Weizmann Institute of Science κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα εξετάζοντας τεμάχια από τούβλα μετά οποία οι αρχαίοι κάτοικοι της πόλης είχαν χτίσει τα σπίτια τους.
Η χημική σύσταση των τούβλων έδειξε ότι κάποτε βρέθηκαν μέσα σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά της οποίας η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 600 βαθμούς Κελσίου. Η έρευνα των επιστημόνων έχει δείξει ότι τα τούβλα από την Μεγιδδώ ήταν πραγματικά μέσα στις φλόγες κάποιας γιγαντιαίας φωτιάς η οποία διάρκεσε μόνον δύο με τρεις ώρες.
Οι επιστήμονες μέχρι τώρα δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν γιατί η πόλη κάηκε ολοσχερώς και μάλιστα τόσο γρήγορα, αν και κάνουν μια υπόθεση, ότι η ταχεία καύση προήλθε από το γεγονός, ότι εκείνη την εποχή οι στέγες των σπιτιών ήταν κατασκευασμένες από άχυρο, ξυλεία, ύφασμα και άλλα πολύ εύφλεκτα υλικά.
Η πυρκαγιά η οποία κατέστρεψε όλη την πόλη συνέβη την πρώτη χιλιετία προ Χριστού την εποχή της εισβολής στη Χαναάν και στην Ιουδαία από τους Φαραώ της 22ης δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου.
Μετάφραση από τα Αγγλικά: ΙΙΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου