Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Ξαφνικές επισκέψεις; 8 κόλπα για να μοιάζει το σπίτι σας καθαρό!

Ξαφνικές επισκέψεις; 8 κόλπα για να μοιάζει το σπίτι σας καθαρό!

«Πώς θα κάνω το σπίτι μου να μοιάζει καθαρό;», «Πώς θα μαζέψω γρήγορα το σπίτι μου;», είναι μόνο μερικές από τις ερωτήσεις που οι απελπισμένες νοικοκυρές, μάνες και μη, κάνουν συνέχεια στη Google!

Σήμερα το άρθρο μας θα είναι καθαρά χρηστικό και αφιερωμένο σε όλες εκείνες τις γυναίκες που θέλουν να το σπίτι τους να είναι καθαρό... χωρίς στην πραγματικότητα να είναι.

Οι περισσότερες γυναίκες, συμμαζεύουν σχολαστικά το σπίτι τους και θέλουν όλα να είναι τέλεια. Τι γίνεται όμως όταν μια μέρα βρε αδερφέ μια γυναίκα βαριέται να μαζέψει τον καναπέ, να ξεσκονίσει, να καθαρίσει το μπάνιο και τηλεφωνούν τα πεθερικά της ή οι κουμπάροι της ή κάποιοι φίλοι τέλος πάντων και την ενημερώνουν πώς θα περάσουν μια βόλτα από το σπίτι σε περίπου μία ώρα;

Τότε εκεί, θα πρέπει να εφαρμόσει τα «μεγάλα μέσα»! Ποια είναι αυτά; Μα φυσικά οι συμβουλές που θα σας παρουσιάσουμε παρακάτω.

1. Ξεκινήστε αμέσως
Όσο σκέφτεστε ότι πρέπει να μαζέψετε το σπίτι, δυστυχώς θα φάτε τον περισσότερο από τον χρόνο σας με το να σκέφτεστε «Από πού να αρχίσω τώρα;»

2. Η πρώτη εντύπωση μετρά
Τινάξτε το χαλάκι της εισόδου και μαζέψτε ό,τι βρίσκεται κατά την είσοδο στο σπίτι. Τα παπούτσια κρύψτε τα στην παπουτσοθήκη ενώ τα μπουφάν που είναι όλα στον καλόγερο τρυπώστε τα μέσα σε μια ντουλάπα!

3. Υπέροχο άρωμα
Ανοίξτε όλα τα παράθυρα και αερίστε το σπίτι έστω και για 10 λεπτά. Ο φρέσκος αέρας θα ανανεώσει τον χώρο. Έπειτα ανάψτε κεράκια αρωματικά ή ψεκάστε με αρωματικό χώρου.



4. Σκόνη... σκόνη... σκόνη
Αρπάξτε ένα βρεγμένο πανί και ένα στεγνό ή ένα πανάκι ειδικό για τη σκόνη και περάστε τα έπιπλα που φαίνεται έντονα η σκόνη. Μην μπείτε στη διαδικασία να σηκώσετε βιβλία, μπιμπελό και κορνίζες. Καθαρίστε όσα βλέπει το μάτι.

5. Άπλυτα ρούχα
Ρίξτε μια γρήγορη ματιά τριγύρω και μαζέψτε καθετί άπλυτο. Ρίξτε το αμέσως στο καλάθι. Αν δεν χωράνε όλα άπλυτα και ξεχειλίζει, τότε ρίξτε όλα τα μαύρα, όλα τα άσπρα ή όλα τα χρωματιστά μέσα στο πλυντήριο και ετοιμάστε τα για πλύσιμο.


6. Άπλυτα πιάτα
Αν έχετε πλυντήριο κρύψτε όλα μέσα, αν όχι τότε θα πρέπει γρήγορα-γρήγορα να τα πλύνετε και να τα βάλετε στη θέση τους.

7. Επιχείρηση σκούπα
Βγάλτε τη σκούπα από τη ντουλάπα και σκουπίστε το σαλόνι και την κουζίνα σας. Έτσι τα περιττά σκουπιδάκια θα μαζευτούν.


8. Μπάνιο
Περάστε με αντισηπτικό όλες τις επιφάνειες και καθαρίστε τις. Μην ξεχάσετε τον καθρέφτη!

Το σπίτι σας δεν θα είναι τέλειο, αλλά θα μοιάζει με καθαρό και πιστέψτε μας, θα το έχετε έτοιμο σε λιγότερο από μια ώρα!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου