Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

University of People, Το «Πανεπιστήμιο του Λαού»

Το πρώτο πλήρως ανοιχτό διαδικτυακό πανεπιστήμιο είναι πραγματικότητα. Με μικρό κόστος (10-100 δολάρια) μπορεί κανείς να αποκτήσει πτυχίο ή μεταπτυχιακό από απόσταση. Όλη η  φοίτηση γίνεται online. Μάλιστα το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο έχει την υποστήριξη από αρκετά φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπως το Yale.

Αυτό που απαιτείται για να φοιτήσει κανείς στο «Πανεπιστήμιο του Λαού» είναι απολυτήριο λυκείου (high school) , πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και γνώση αγγλικών. Το ίδρυμα έχει έδρα στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια, ενώ εκτός του Yale  που αναφέρθηκε έχει τη στήριξη των πανεπιστημίων της Κολούμπια και της Νεας Υόρκης, καθώς και του Ο.Η.Ε.
Το University of People λόγω της φύσης του, είναι αφοσιωμένο στην παγκόσμια πρόοδο και τον «εκδημοκρατισμό» της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε αυτό συνεισφέρει ο συνδυασμός χαμηλού κόστους σπουδών και η παγκόσμια παρουσία του διαδικτύου. Η απόκτηση ενός πτυχίου γίνεται προσιτός στόχος για ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου. Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που στηρίζεται κυρίως σε ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις. Το όραμα του «Πανεπιστημίου του Λαού», στηρίζεται στην πεποίθηση ότι η καθολική πρόσβαση στην εκπαίδευση αποτελεί βασικό συστατικό για την προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης και της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης.
Ο ισραηλινός ιδρυτής και κύριος χρηματοδότης του Πανεπιστημίου έχει μεγάλες βλέψεις και προσδοκίες για το έργο του. Όπως έχει δηλώσει σε γνωστό οικονομικό περιοδικό: «Η εκπαίδευση έχει γίνει εξαιρετικά δαπανηρή υπόθεση. Αυτό που κάνουμε είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίον εφευρέθηκε το Ιnternet. Γιατί να μη βοηθήσουμε τους ανθρώπους μέσω του Ιnternet, δημιουργώντας ένα πανεπιστήμιο που να προσφέρει μόρφωση χωρίς δίδακτρα; ».
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τις αιτήσεις μπορείτε  να επισκεφθείτε το siteτου πανεπιστημίου  www.uopeople.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου