Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Πως να φύγει το παιδί από τις κούνιες δίχως γκρίνια και άρνηση

Πως να φύγει το παιδί από τις κούνιες δίχως γκρίνια και άρνηση

Δύσκολα θα βρεθεί γονιός που δεν έχει βιώσει την πεισματική άρνηση του παιδιού του όταν το ειδοποιεί πως πρέπει να φύγουν από τις κούνιες. Τι μπορείτε ωστόσο να κάνετε για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη κατάσταση;
- Αρχικά θα πρέπει να δικαιολογήσετε τη μόνιμη άρνησή του να φύγετε από την παιδική χαρά και από όπου αλλού είσαστε και περνάει καλά. Είναι σε τέτοιο αναπτυξιακό στάδιο που δεν έχει την ωριμότητα να αυτοπειθαρχήσει. Στο δικό του μυαλουδάκι από τη στιγμή που περνάει καλά, πρέπει να μείνει όσο θέλει.
- Συμφωνήστε με το παιδί πόσες μέρες την εβδομάδα θα πηγαίνετε στην παιδική χαρά και τηρήστε το μέχρι κεραίας, ακόμα κι αν του φαίνονται λίγες. Με την πιστή εφαρμογή του θα αναγκαστεί να καταλάβει ότι δεν μπορεί πάντα να έχει ό,τι θέλει, για όσο το θέλει. Καλό θα ήταν βέβαια να του εξηγήσετε και τους λόγους που δεν μπορείτε να πηγαίνετε περισσότερες φορές.
- Το επόμενο στάδιο είναι να το ενημερώνετε πόσες ώρες περίπου θα μείνετε εκεί. Κι αν είναι σε τέτοια ηλικία που δεν ξέρει την ώρα, δείξτε του στο ρολόι σας πού θα είναι οι δείκτες όταν θα γυρίσετε σπίτι. Και πάλι θα πρέπει να δείξετε συνέπεια στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που θα θέσετε, ακόμα κι αν περνάτε καλά με τις άλλες μαμάδες.
- Σε κάθε περίπτωση μη λέτε στο παιδί τελευταία στιγμή ότι θα φύγετε. Όπως αναφέρει το άρθρο του mother.gr, ενημερώστε το έγκαιρα για να προετοιμαστεί ψυχολογικά ότι η ώρα της διασκέδασης θα λάβει σύντομα τέλος. Προετοιμαστείτε βέβαια να ακούσετε γκρίνια, όμως αυτό είναι αναπόφευκτο.
- Μέχρι να αρχίσετε να βλέπετε ότι η κατάσταση βελτιώνεται έστω και ελαφρώς, φροντίστε κατά την επιστροφή σας στο σπίτι να του παίρνετε κατά περίπτωση ένα δωράκι συμβολικής αξίας ή να του επιτρέπετε να καταπιάνεται με δραστηριότητες που το ευχαριστούν όποτε είναι εφικτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου