Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ζήσε χωρίς τον εκφοβισμό: Μια πλατφόρμα κατά του bullying


Ζήσε χωρίς τον εκφοβισμό: Μια πλατφόρμα κατά του bullying

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα www.livewithoutbullying.com αποτελεί ένα καινοτόμο διαδικτυακό πρόγραμμα με τίτλο «Ζήσε χωρίς τον εκφοβισμό».

Έχει ως στόχο την διαχείριση και αντιμετώπιση περιστατικών σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού. Παιδιά και έφηβοι ηλικίας 1-18 ετών που αντιμετωπίζουν προβλήματα εκφοβισμού, λαμβάνουν συμουλευτική στήριξη συνομιλώντας online, ανώνυμα και δωρεάν με εκπαιδευμένους συμβούλους ή συνομίληκους τους και μεγαλύτερους μαθητές που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά για αυτό το σκοπό.



Πως γίνεται


Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη. Όσα παιδιά το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μια δωρεάν εγγραφή, χρησιμοποιώντας ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης.

Παράλληλα, γονείς και εκπαιδευτικοί που το επιθυμούν μπορούν να ενημερωθούν για το φαινόμενο, να ανταλλάξουν απόψεις και να λάβουν συμβουλές από επαγγελματίες ψυχολόγους μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου forum. Για λόγους ασφαλείας και διασφάλισης ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών όλες οι συνομιλίες πραγματοποιούνται υπό την επιτήρηση επαγγελματιών ψυχολόγων.

enallakikos-gr-zise-xwris-ton-ekfovismo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου