Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Πώς θα γίνετε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά



Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να λειτουργήσετε ως παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σας. Το mother.gr συγκέντρωσε και καταγράφει τους πιο κλασικούς, τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε άμεσα:



  • Από τη στιγμή που η σχέση σας με τον/την σύζυγό σας είναι σε καλό επίπεδο, μη διστάζετε να εκδηλώνετε την αγάπη σας προς το πρόσωπό του/της  (και τούμπαλιν) μπροστά στο παιδί. Μπορεί κάποιες φορές το παιδί να ζηλεύει, όμως στην ουσία αυτές οι εικόνες είναι ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη για το μέλλον.


  • Να βοηθάτε ο ένας τον άλλον οικειοθελώς. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπει το παιδί ότι οι γονείς του λειτουργούν ως ομάδα και δε δείχνουν αδιαφορία για το/τη σύζυγό τους που κουράζεται.


  • Ποιος είπε ότι η επιβράβευση είναι απαραίτητη μόνο για τα παιδιά; Και ο/η σύζυγό σας έχει ανάγκη να ακούει έναν καλό λόγο όταν πρέπει, κάτι που ταυτόχρονα δημιουργεί ηρεμία και στο μικρό σας.


  • Όταν έρθει η στιγμή να διαφωνήσετε, κάντε το με κόσμιο τρόπο και όχι με φωνές, αμοιβαίες κατηγορίες και προσβολές. Και βέβαια όταν η ένταση φτάσει στο τέλος της, φροντίστε να επανέλθετε στην προ τσακωμού κατάσταση με το/τη σύζυγό σας.


  • Τέλος, η καθιέρωση σταθερού προγράμματος στο φαγητό και τον ύπνο του παιδιού, αλλά και σε κάθε έκφανση της οικογενειακής ζωής, δημιουργεί ηρεμία στο παιδί και ταυτόχρονα το βοηθάει να λειτουργεί οργανωτικά στη μετέπειτα ζωή του


    ΠΗΓΗ
    .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου