Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Γιατί τα παιδιά πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι


Το καλοκαίρι σημαίνει βόλτες σε πάρκα και παιδικές χαρές, παιχνίδια στις πλατείες, μπάνια στη θάλασσα και μεγάλες ποδηλατάδες. Κρατώντας τα παιδιά μέσα στο σπίτι, τα κάνετε να νιώθουν λίγο σα θηρία μέσα στο κλουβί και ταυτόχρονα τους στερείτε πολύτιμα οφέλη για την ψυχική και σωματική τους υγεία. Πιο συγκεκριμένα:
  • Βιταμίνη D ή αλλιώς η βιταμίνη του ήλιου: Είναι περίεργο που σε μια χώρα με τόση ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα, πολλά άτομα παρουσιάζουν ανεπάρκεια αυτής της τόσο σημαντικής βιταμίνης.

  • Καλύτερη όραση: Η έκθεση στο φυσικό φως της ημέρας για 2-3 ώρες καθημερινά βοηθά σημαντικά στη ρύθμιση της ανάπτυξης του ματιού του παιδιού, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο εμφάνισης μυωπίας.

  • Καλύτερος ύπνος: Ένα παιδί που έχει περάσει μια γεμάτη μέρα, έχει λιγότερο άγχος, είναι πιο χαρούμενο, γεγονός που το βοηθά να κοιμάται ευκολότερα και καλύτερα.

  • Καθαρός αέρας: Το παιδί αναπνέει στο φυσικό περιβάλλον και όχι συνεχώς τον αέρα του διαμερίσματος.

  • Άσκηση: Ακόμα κι ένα απλό περπάτημα είναι καλύτερο από το να κάθεται το παιδί ατέλειωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή.

  • Κοινωνικοποίηση: Η αλληλεπίδραση με συνομήλικα παιδιά, το παιχνίδι, ακόμα και οι μικροτσακωμοί συμβάλλουν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους φροντίστε, τουλάχιστον τα απογεύματα, να μην κλείνεστε στο σπίτι, αλλά να βγαίνετε έξω με τα παιδιά σας
πηγή
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου