Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

5 σημάδια ότι κάποιος σε χειραγωγεί


Το... ξεκαθάρισμα των ανθρώπων που έχουμε γύρω μας είναι απαραίτητο κάπου-κάπου και, με τους παρακάτω τρόπους, κάνεις πιο εύκολα κι αποτελεσματικά την επιλογή.


Πολλές φορές, είναι δύσκολο να καταλάβουμε αν και πότε κάποιος μας χειραγωγεί, εφόσον ορισμένοι έχουν την ικανότητα να κρύβουν πολύ επιδέξια τις πραγματικές προθέσεις τους. Ακολουθούν, λοιπόν, πέντε σημάδια που πρέπει να μας κάνουν να υποψιαστούμε ότι αυτός που έχουμε απέναντί μας είναι χειριστικός τύπος και προσπαθεί, με την ανάλογη συμπεριφορά, να μας στρέψει προς τα εκεί που θέλει:


1) Ξέρεις ότι χειραγωγεί (ή έχει χειραγωγήσει στο παρελθόν) και άλλους.
Θέλεις να μάθεις τον ευκολότερο τρόπο για να διαπιστώσεις ότι κάποιος είναι χειριστικός; Σκέψου (ή μάθε) αν έχει χειραγωγήσει και άλλους στο παρελθόν. Κάποιος με ιστορικό σε αυτό, είναι πολύ πιθανό να το κάνει ξανά και, πιθανότατα, σε σένα.

2) Σκέφτεται και πράττει γρήγορα.
Λειτουργεί με όσο μεγαλύτερη ταχύτητα μπορεί, ειδικά στο «χτίσιμο» μιας σχέσης με τους άλλους. Και αυτό τον διευκολύνει να τους χρησιμοποιεί πιο άμεσα και αποτελεσματικά και να τους εγκαταλείπει όταν πια δεν μπορεί να το κάνει.

3) Γίνεται ανυπόμονος.
Ο χειριστικός τύπος θυμώνει όταν δεν κάνουμε αυτό που θέλει ή δεν τον βοηθάμε να πετύχει τον στόχο του. Επίσης, συνήθως χρειάζεται αλλαγή και ενθουσιασμό. Κι έτσι, θα απομακρυνθεί από εσένα αν δεν του τα δώσεις και, μάλιστα, πολύ σύντομα.

4) Σε κάνει να νιώθεις ότι εσύ είσαι το «κακό παιδί».
Ανεξάρτητα από το τι λες ή κάνεις, «είσαι λάθος». «Δεν είσαι αρκετά καλός/η». «Εσύ είσαι ο χειριστικός τύπος». Σου θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Στην πραγματικότητα, θέλει να προσποιηθεί το θύμα, προκειμένου να σε αναγκάσει να κάνεις αυτό που έχει στο μυαλό του. Κι έτσι, κατηγορεί εσένα ή οποιονδήποτε άλλο ως το «κακό παιδί» με κάθε ευκαιρία.

5) Παίζει με τα συναισθήματά σου.
Ο χειριστικός τύπος κάνει ό,τι μπορεί για να σε μάθει όσο το δυνατόν καλύτερα. Αυτό είναι το πιο ισχυρό όπλο του. Γιατί όταν αρχίσει να επηρεάζει τα συναίσθημα και τη σκέψη σου, μπορεί να αρχίσει να κάνει ό,τι τον βολεύει κρατώντας σε υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου