Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Πώς είναι να είσαι μπαμπάς!

Πώς είναι να είσαι μπαμπάς!    


Βλέποντας το μωρό σας να έρχεται στον κόσμο μπορεί να είναι η πιο απίστευτη εμπειρία.
Οι μαίες σίγουρα θα σας παραδώσουν το μωράκι σας. Εάν φοβάστε ότι δεν μπορείτε να κρατήσετε ένα τόσο μικρό πλασματάκι, δεν θα έπρεπε. Κρατήστε το μωρό κοντά στο σώμα σας απαλά και τίποτε κακό δεν θα συμβεί. Κάθε άλλο!

Πολλοί νέοι γονείς βιώνουν πολύ έντονα συναισθήματα. Κάποιοι νέοι μπαμπάδες κλαίνε από χαρά και ευγνωμοσύνη στο Θεό για το μικρό τους λιλιπούτειο πλασματάκι. Μπορεί να αισθανθείτε ότι είναι δύσκολο επιστρέψετε στο σπίτι για να ξεκουραστείτε μετά από μια τέτοια έντονη εμπειρία, για αυτό σκεφτείτε τις πραγματικές ανάγκες σας αυτή τη στιγμή.
Μπορεί να θέλετε να πείτε στους συγγενείς και τους φίλους σας για τη γέννηση του παιδιού σας πριν ξεκουραστείτε για την επόμενη μέρα, αλλά να θυμάστε ότι πρέπει να κοιμηθείτε αν μπορείτε. Θα πρέπει να έχετε δυνάμεις ώστε να βοηθήσετε τη σύντροφό σας, σε ό,τι χρειαστεί. Εάν εσείς νιώθετε ανάμεικτα συναισθήματα, φανταστείτε εκείνη πώς νιώθει που βίωσε όλα τα παραπάνω από μια άλλη οπτική γωνιά.
Το να είσαι μπαμπάς είναι ένα αίσθημα μοναδικό. Κάτι που είναι δύσκολο να περιγραφεί με απλές λέξεις. Απλά να θυμάστε ότι μπαμπάς είναι: Το πρώτο χτυποκάρδι τη στιγμή που αντικρίζει κάποιος για πρώτη φορά το παιδί του. Εκείνος που θα φοβηθεί να κρατήσει στα χέρια το μωρό του, από φόβο μην το τραυματίσει. Εκείνος που θα δακρύσει βλέποντας τη σύζυγό του ως μάνα του παιδιού του. Εκείνος που θα είναι δίπλα στη γυναίκα του συμμετέχοντας στην ανατροφή και τη φροντίδα του παιδιού.
Μην φοβάστε να είστε «μπαμπάς». Η πατρότητα είναι ένας όμορφος ρόλος με πολλά όμορφα, διαφορετικά και πρωτόγνωρα συναισθήματα!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου