Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Καταπληκτικό βιβλίο το οποίο έγραψε μία συνάδελφος εκπαιδευτικός

Ένα καταπληκτικό βιβλίο το οποίο έγραψε μία συνάδελφος  εκπαιδευτικός

και το οποίο αποτελεί ανατομία όλου το κοινωνικού ιστού

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Αυτή η ιστορία περιλαμβάνει γεγονότα και καταστάσεις από τη ζωή και έχω εμπνευστεί από πραγματικά πρόσωπα. Περισσότερο αληθινή είναι η Λίνα, αλλά και ο Αναστάσης, ο π. Αντώνιος και όλοι όσοι εμπλέκονται σ’ αυτήν, ακόμα και σαν κομπάρσοι, έχουν στοιχεία από ανθρώπους που γνώρισα. Όμως η πλοκή είναι φανταστική και οι τόποι και τα ονόματα.

* * * * * * * * * * * * * *

Ανάμεσα στη δεκαετία του 50 και του 60,
κάπου στην Αμερική…

Ο πατήρ Αντώνιος ήταν νέος, πολύ νέος, μόλις τριάντα τριών χρόνων, όταν έφθασε στο βόρειο Ιλινόις. Είχαν ζητήσει επανειλημμένως οι λίγοι Έλληνες, οι οποίοι ήσαν εκεί εγκατεστημένοι, να τους στείλει η αρχιεπισκοπή ορθόδοξο ιερέα. Έτσι, με την ευλογία του Αγιορείτη Γέροντά του βρέθηκε στην Αμερική ο νέος αυτός άνθρωπος. Θα ήταν για λίγο αυτή του η δοκιμασία, έτσι νόμιζε, αφού όταν είχε πάει στο Άγιο Όρος για να αφιερωθεί στον Θεό είχε αποφασίσει να ζήσει εκεί ως το τέλος.
     Εξάλλου, αυτές τις υποσχέσεις είχε δώσει κατά τη μοναχική του κουρά.
 Όμως άλλες οι αποφάσεις των ανθρώπων και άλλες του Θεού!
Η ενορία που του φόρτωσαν στους νεανικούς του ώμους ήταν έξω από τα περίχωρα, μικρή φτωχή και ασήμαντη. Ο Πατήρ χρειάστηκε να κάνει ένα σωρό ερωτήσεις και να ταλαιπωρηθεί αρκετά για να φθάσει ως εκεί. Ευτυχώς ήταν ακόμα αρχή του καλοκαιριού και δεν είχε σφίξει η ζέστη, γιατί έφθασε καταμεσήμερο και χρειάστηκε να περιμένει αρκετά, ώσπου ο γέρο- νεωκόρος να ακούσει και να του ανοίξει τη βαριά αυλόπορτα.
     Το ερημικό και ήσυχο του τόπου είχε ήδη κάνει καλή εντύπωση στον πατέρα Αντώνιο, γιατί ταίριαζε απόλυτα με τη Μοναχική του ιδιότητα, όμως ο παππούς ο οποίος τού άνοιξε, σα να ξίνισε τα μούτρα του όταν άκουσε πως ήταν ο νέος παπάς. Δεν ήταν ασεβής ο μπάρμπα- Πρόδρομος, κάθε άλλο!
     Είχε αμέτρητα χρόνια σε κείνον τον παράξενο τόπο και φύλαγε την εκκλησία πιο πολύ και από τα μάτια του. Η καταγωγή του ήταν από τη Μικρά Ασία και ήταν ευλαβής και καλός άνθρωπος, όμως μετά από τόσες απογοητεύσεις και με όσα είχε περάσει στη ζωή του και στην ενορία, είχε γίνει απότομος και γκρινιάρης. Ήταν και λίγο παράξενος, όπως οι περισσότεροι γέροι,… νόμιζε πως τα ήξερε όλα και πως δεν είχε πλέον τίποτες άλλο να μάθει! Μετά από τις απογοητεύσεις από όλους τους προηγούμενους παπάδες, οι οποίοι είχαν έρθει κατά καιρούς και δεν είχαν μείνει παρά μόνο πολύ λίγο, αφού η ενορία ήταν απομονωμένη και τρομερά… ασύμφορη, ο γέρος δεν περίμενε τίποτα καλό πια! Είχε βεβαιωθεί ότι σ’ αυτήν την ξερή γη δε φύτρωναν παρά μόνο αγκάθια. Έτσι, σαν αντίκρισε τον νεαρό καλόγερο, και μάλιστα τόσο ευπαρουσίαστο, κούνησε το κεφάλι του και σιγομουρμούρισε: «Τούτος εδώ… δε θ’ αντέξει ούτε ένα μήνα!»

Η συνέχεια... στο βιβλίο
Για την αγορά του και περισσότερες πληροφορίες πατήστε 


Χαρακτηριστικά του βιβλίου
 ISBN:  978-618-5163-ΧΧ-Χ
Σελίδες: 324
Εσωτερικό: Πολυτελής έκδοση με μαλακό εξώφυλλο, τυπωμένη σε σαμουά χαρτί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου