Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Γιατί πρέπει να ωθείτε το παιδί σας στη ζωγραφική

Γιατί πρέπει να ωθείτε το παιδί σας στη ζωγραφική



Αν κάθε φορά που το παιδί σας φέρνει μια ζωγραφιά του, εσείς συνηθίζετε να την κοιτάζετε στα βιαστικά και μετά να την κολλάτε μηχανικά στο ψυγείο, μάλλον θα πρέπει να αλλάξετε άποψη. Η ζωγραφική και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες γενικά, δεν είναι απλά μουτζουρώματα σε ένα χαρτί, αλλά συμβάλλουν στην πνευματική ανάπτυξη του παιδιού σας. Aς δούμε με ποιους τρόπους:


Μαθαίνει να σκέφτεται: Από την αρχική ιδέα του τι θα ζωγραφίσει, μέχρι τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσει ή πώς θα οργανώσει το σχέδιό του στο χαρτί, όλα αυτά διδάσκουν στο παιδί να χρησιμοποιεί το μυαλό του, να βρίσκει λύσεις και να παίρνει αποφάσεις.


Εκφράζει τα συναισθήματά του: Μέσω της ζωγραφικής, το παιδί έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις ιδέες, τις σκέψεις και κυρίως τα συναισθήματά του. Γι’ αυτό θα πρέπει να παρατηρείτε προσεκτικά τα σχέδια του παιδιού σας.


Εξασκεί τη λεπτή κινητικότητα: Δεν είναι καθόλου εύκολο για ένα μικρό παιδί να κρατήσει σωστά το μαρκαδόρο, να κόψει με το ψαλίδι ή να κολλήσει με την κόλλα. Όλα αυτά τα τελειοποιεί σταδιακά και με εξάσκηση.


Κοινωνικοποιείται: Δεν υπάρχει ωραιότερη εικόνα από δυο παιδιά που ζωγραφίζουν μαζί, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν μπογιές και συμπληρώνει το ένα τις ιδέες του άλλου.


Γίνεται εφευρετικό: Πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας, το παιδί καλείται να σκεφτεί καινούρια πράγματα, να πειραματιστεί με χρώματα και σχέδια, με δυο λόγια να γίνει πιο εφευρετικό και να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου