Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

«Σταματήστε να ρωτάτε τις γυναίκες πότε θα κάνουν παιδιά»

«Σταματήστε να ρωτάτε τις γυναίκες πότε θα κάνουν παιδιά»

Μια γυναίκα ξεσπαθώνει στο ίντερνετ και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Αφορμή μια φίλη της που πάσχιζε έναν ολόκληρο χρόνο για να αποκτήσει παιδί μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.

Η Emily Bingham, αρθρογράφος από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, κάλεσε τον κόσμο να σταματήσει να πιέζει τις γυναίκες σχετικά με τη γονιμότητά τους, προειδοποιώντας πως τα σχόλια των φίλων, των συγγενών και των αγνώστων μπορούν να τις αναστατώσουν, ιδίως όταν εκείνοι δεν γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα δεν είναι μαμά.
«Αυτή είναι απλά μια φιλική δημόσια ανακοίνωση», γράφει η ίδια σε ανάρτησή της στο Facebook, πλάι σε μια φωτογραφία ενός υπερήχου. «Το αναπαραγωγικό πλάνο του καθενός δεν είναι δική σας δουλειά. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ».

emily-bingham-post-1

«Προτού ρωτήσετε το νεότατο ζευγάρι που γνωρίζετε και θεωρείτε πως είναι μαζί εδώ και αιώνες πότε επιτέλους θα κάνουν οικογένεια… προτού ρωτήσετε τους γονείς ενός νηπίου πότε θα του χαρίσουν ένα μικρό αδελφάκι… προτού ρωτήσετε μια ελεύθερη 30αρα πότε σκοπεύει να αποκτήσει παιδιά, γιατί, ξέρετε, ο χρόνος περνάει… απλά σταματήστε».
«Δεν γνωρίζετε ποιος μπορεί να αντιμετωπίζει θέματα υπογονιμότητας ή να θρηνεί μία αποβολή ή να αντιμετωπίζει θέματα υγείας. Δεν γνωρίζετε ποιος μπορεί να έχει θέματα μέσα στη σχέση του ή να πιέζεται πολύ ή πολύ απλά να θεωρεί πως αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να φέρει στον κόσμο ένα παιδί».
«Δεν γνωρίζετε ποιος ακόμη δυσκολεύεται να αποφασίσει αν θα πρέπει να κάνει παιδιά ή περισσότερα παιδιά. Δεν μπορείτε να ξέρετε αν έχουν αποφασίσει πως δεν είναι η σωστή επιλογή για αυτούς στην παρούσα φάση ή και γενικότερα».

«Δεν ξέρετε πόσο πόνο, θλίψη, άγχος ή αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει αυτή η φαινομενικά αθώα ερώτησή σας… από την εμπειρία μου και τις εμπειρίες των φίλων μου, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως όντως μπορεί να επηρεάσει».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου