Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Αφού ο κύριος θα βασιλεύσει αιωνίως, κανένας δεν θα ξεφύγει από την δικαιοσύνη Tου

Κανένας λοιπόν να μη θρηνεί για την ορφάνια την οποία έχει κανένας, να μη θρηνεί για τη φτώχεια. Διότι όσο περισσότερο αυξάνονται αυτά, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί και η βοήθεια του Θεού.
Κι επίσης κανένας ας μην υπερηφανεύεται για την εξουσία του, ούτε να κυριεύεται από αλαζονεία. Γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνη αυτή η θέση, γεμάτη από γκρεμούς, και οδηγεί στην καταστροφή πάρα πολύ εύκολα, εκείνους που δεν προσέχουν. «Θα βασιλεύσει ο Κύριος εις τον αιώνα και εις τον αιώνα του αιώνος».
Με το χωρίο αυτό απαντάει σε όλους εκείνους οι οποίοι θορυβούνται και ανησυχούν, επειδή δεν τιμωρούνται αμέσως οι αμαρτωλοί πάνω στη γη.
Γιατί, λέει, φοβάσαι; Γιατί τρομάζεις; Μήπως δηλαδή είναι πρόσκαιρος ο δικαστής; Μήπως έχει τέλος η βασιλεία και η εξουσία Του; Κι αν ακόμα δεν τιμωρηθεί κάποιος εδώ, οπωσδήποτε θα τιμωρηθεί εκεί. Διότι θα υπάρχει δια μέσου των αιώνων, Εκείνος ο οποίος θα προσκαλέσει τους πάντες για να αποδώσει δικαιοσύνη και βασιλεύει χωρίς να έχει τέλος η βασιλεία Του.

Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, Ομιλία εις τον Θ΄ Ψαλμόν, ΕΠΕ, Ιω. Χρυσοστόμου Έργα, Πατερικές Εκδόσεις ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ, Θεσσαλονίκη 1982, τ. 5, σελ. 512.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου