Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Απλά παιχνίδια που οξύνουν το νου


Για να το βοηθήσετε να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και τον εαυτό του μέσα σε αυτό, δώστε του τη δυνατότητα το να πειραματιστεί με μερικά κλασικά παιχνίδια επιτραπέζια και μη. Μάλιστα η καλή αντίληψη του χώρου θα το βοηθήσει να αναπτύξει τις κινητικές και διανοητικές του δεξιότητες και είναι ένα σημαντικό βήμα για την κατανόηση του κόσμου.
Ας δούμε ποια είναι τα κλασικά παιχνίδια, που οι περισσότεροι είτε έχετε είτε είναι εύκολο να προμηθευτείτε και τα οποία μπορούν να οξύνουν το νου των μικρών παιδιών.

Το κλασικό επιτραπέζιο «Φιδάκι». Για να κερδίσει στο «Φιδάκι» χρειάζεται να γνωρίζει στοιχειώδη αριθμητική και να έχει καλή αίσθηση του χώρου, επομένως το παιχνίδι καλλιεργεί την αντίληψή του.

Το κουτσό. Με το κουτσό αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες, μαθαίνουν να ισορροπούν και να αντιλαμβάνονται το χώρο. Εξασκούνται δε στους αριθμούς!
Τα τουβλάκια. Κατανοούν τις τρεις διαστάσεις, αντιλαμβάνονται το βάρος και τον όγκο κάθε αντικειμένου, το πώς μπορεί να τοποθετηθεί το ένα πάνω στο άλλο, αλλά και το πώς τοποθετούνται αυτά στο χώρο.

Το παζλ. Η σωστή τοποθέτηση των κομματιών για τη δημιουργία της εικόνας απαιτεί συνδυαστική σκέψη, αντιληπτική ικανότητα και φαντασία, δεξιότητες που καλλιεργεί σταδιακά καθώς ασχολείται με το παζλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου