Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πώς το διαζύγιο των γονιών σχετίζεται με την αύξηση βάρους ενός παιδιού

Πώς το διαζύγιο των γονιών σχετίζεται με την αύξηση βάρους ενός παιδιού


Η συσχέτιση της αύξησης τους βάρους ενός παιδιού των οποίων οι γονείς έχουν χωρίσει αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας στη Νορβηγία και τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου αισιόδοξα.
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχείa που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, προκύπτει ότι σε σύνολο 3.000 παιδιών ηλικίας 8 ετών κατά μέσο όρο που εξετάστηκαν σε 137 σχολεία στη Νορβηγία, τα παιδιά διαζευγμένων γονέων πιθανόν να έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης υπέρβαρου ή και παχυσαρκίας σε ποσοστό 54% έναντι των παιδιών των οποίων οι γονείς ήταν παντρεμένοι.

Παράλληλα, βρέθηκε πως η πιθανότητα εμφάνισης υπέρβαρου/παχυσαρκίας είναι μεγαλύτερη στα αγόρια με διαζευγμένους γονείς σε σύγκριση με τα κορίτσια.
Παρότι απαιτούνται αρκετές ακόμα μελέτες  και σε άλλες χώρες που να πιστοποιούν με ακρίβεια τα συμπεράσματα αυτά,  αφού  η μελέτη αυτή παρέχει απλά μια ένδειξη πιθανής συσχέτισης της ύπαρξης διαζυγίου και του κινδύνου εμφάνισης παχυσαρκίας στα παιδιά, οι ερευνητές εκτιμούν ότι τα αίτια που οδηγούν στην παχυσαρκία τα παιδιά των χωρισμένων γονιών είναι οι κακές συνήθειες διατροφής και άσκησης.
Που οφείλονται αυτές; Σε ένα μεγάλο βαθμό στις λιγότερες δουλειές του σπιτιού, στη συχνότερη κατανάλωση έτοιμων γευμάτων, στο χαμηλότερο εισόδημα, καθώς επίσης και στο στρες ακόμα και στην πιθανή αλλαγή σπιτιού και περιβάλλοντος των παιδιών.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου