Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τι είναι η σύγχυση θηλών και πώς να την αποφύγετε

Τι είναι η σύγχυση θηλών και πώς να την αποφύγετε


Η σύγχυση θηλών εμφανίζεται όταν ένα βρέφος θηλάζει και ταυτόχρονα του δίνετε γάλα με μπιμπερό ή του προσφέρετε πιπίλα για να το ηρεμήσετε. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, είναι πιθανό να δυσκολέψει την προσπάθειά σας να θηλάσετε με επιτυχία το μωρό σας.

Η σύγχυση θηλών οφείλεται στο γεγονός ότι η θηλή της μητέρας είναι εντελώς διαφορετική από τη θηλή του μπιμπερό και την πιπίλα, συνεπώς όταν ένα μωρό κάνει μεικτή διατροφή (στήθος και μπιμπερό) αναγκάζεται να θηλάζει διαφορετικά, αφού αλλιώς «πιάνει» το στήθος και αλλιώς το μπιμπερό. Επίσης, η ροή του γάλακτος είναι διαφορετική από το στήθος σε σύγκριση με το μπιμπερό, με αποτέλεσμα το μωράκι να μπερδεύεται.

Δεν εμφανίζουν όλα τα μωρά σύγχυση θηλών, αφού πολλά μωράκια θηλάζουν και ταυτόχρονα πίνουν γάλα από το μπιμπερό χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως ένα μωρό που έχει σύγχυση θηλών είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσει δυσκολίες με το θηλασμό και σε αρκετές περιπτώσεις να φτάσει στο σημείο να αρνηθεί το θηλασμό τελείως, αφού του είναι πιο εύκολο να τρέφεται με μπιμπερό.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τη σύγχυση θηλών είναι ο αποκλειστικός θηλασμός του μωρού τουλάχιστον για τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες. Δηλαδή όσο περισσότερο καθυστερήσετε να δώσετε στο μωράκι σας μπιμπερό και πιπίλα, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχετε να αποφύγετε το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου