Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του μπαμπά

Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του μπαμπά


Συνήθως ο μπαμπάς είναι ο στυλοβάτης του σπιτιού.  Είναι αυτός που αποπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια. Πολλοί ερευνητές είχαν βάλει στην άκρη τον ρόλο του «μπαμπά» όσον αφορά την βοήθειά του, στην ανάπτυξη ενός παιδιού καθώς πίστευαν πώς η μαμά είναι αυτή που παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο! Σήμερα όμως  αρκετοί ψυχολόγοι αναφέρουν ότι η αλληλεπίδραση  του πατέρα με  το παιδί είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει θετικά ή αρνητικά την προσωπικότητα του παιδιού.

Η πατρότητα είναι το ίδιο ευχάριστη και απαραίτητη στο παιδί όσο και η μητρότητα. Το ίδιο το παιδί έχει ανάγκη να περνάει χρόνο με  τον μπαμπά του όσο και με την μαμά του. Όσο σημαντικό είναι για ένα παιδί η επαφή με τον μπαμπά, το ίδιο σημαντικό είναι και για τον πατέρα, αφού θα ανακαλύψει το παιδί του πιο ουσιαστικά.
Ο πατέρας θα πρέπει να βρίσκεται κυριολεκτικά πλάι στο παιδί του.Ένα παιδί  έχει ανάγκη  το πατρικό πρότυπο καθώς έτσι  θα μεγαλώσει με τις σωστές ισορροπίες. Αν ένας πατέρας απουσιάζει, το πατρικό πρότυπο του παιδιού θα είναι ελλιπές. Μία έλλειψη που θα ακολουθεί για πάντα το παιδί  κατά την διάρκεια της ανάπτυξής του και της κοινωνικοποίησής του. 
Έτσι λοιπόν οι μπαμπάδες θα πρέπει να βρουν χρόνο για τα παιδιά τους.  Ασχοληθείτε με τα παιδιά σας κάνοντας μαζί τους απλές καθημερινές δραστηριότητες. Πλύντε τα δόντια μαζί, φτιάξτε ένα παζλ, διαβάστε παραμύθια, καθαρίστε το αυτοκίνητο, βάλτε λάστιχο και καθαρίστε το μπαλκόνι, βγείτε βόλτα στο πάρκο μόνοι σας , πάτε στο σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας... Απλά καθημερινά πράγματα που όμως θα δώσουν τα σωστά ερεθίσματα και πρότυπα ώστε να μεγαλώσει σωστά και χωρίς ψυχικά κενά, ένα παιδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου