Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η εσωτερική φωνή

20151127-2

Η ελεημοσύνη είναι πράξη αγαθής προαίρεσης. Είναι εσωτερική φωνή προερχόμενη από αγαθή καρδιά, που αγαπά τον πλησίον της. Είναι δικαιοσύνη που αποδίδει αυτά που ουσιαστικά οφείλουμε σ’ αυτούς που έχουν ανάγκη. Διότι αυτός που κατέχει τον πλούτο που έλαβε από τον Θεό, γίνεται ταυτόχρονα οικονόμος και διαχειριστής των αγαθών που με αφθονία του δόθηκαν.
Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός
ΠΗΓΉ

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας δεν πίνει γάλα

Τι να κάνετε όταν το παιδί σας δεν πίνει γάλα


Είναι γνωστό ότι η σωστή διατροφή είναι σημαντική για την καλή υγεία, ιδιαιτέρως κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, καθώς τότε μπαίνουν οι βάσεις για τη σωστή ανάπτυξη του ανθρώπινου οργανισμού. Ένα από τα συνηθέστερα όμως προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς στις ηλικίες αυτές είναι η άρνηση των παιδιών τους να πιουν γάλα, ένα τρόφιμο υψηλής βιολογικής αξίας, καθώς αποτελείται από νερό, λιπαρά, πρωτεΐνες, λακτόζη καθώς και βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Το ασβέστιο του γάλακτος αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά του, αφού δυναμώνει και διατηρεί υγιή τα οστά και τα δόντια.

Πώς θα βρείτε τον κωδικό του δικτύου Wi-Fi σας; - Αναλυτικές οδηγίες (φωτο)




Ωραία λοιπόν πήγατε κι αλλάξατε τον κωδικό του Wi-Fi σας. Υποτίθεται πως το κάνατε για να είναι κάτι που θα θυμάστε πιο εύκολα –αντί να ανατρέχετε στη βάση του router σας κάθε λίγο και λιγάκι. Ε, και τελικά τα κάνατε… μαντάρα! Ξεχάσατε λοιπόν τον κωδικό του ασύρματου δικτύου σας και δεν υπάρχει κανείς για να σας τον υπενθυμίσει –ή έστω για να ρίξετε πάνω του το βάρος! Τι κάνετε;

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Εις μνήμην αγίου ιερομάρτυρος Φιλουμένου

Εις μνήμην αγίου ιερομάρτυρος Φιλουμένου

Δημοσιεύθηκε: 29 Νοεμβρίου 2015 Κατηγορίες: - Συναξάρια -, 11 Νοέμβριος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ανάξιος όποιος ξάφνου ακούει το προσκλητήρι των καιρών να το φυσάει ή να το κρούει σάλπιγγα ή τύμπανο.Τ’ ακούει δεν λέει: Παρών!
K.Παλαμάς
Το Συναξάρι του Αγίου Φιλουμένου
Ο Άγιος Φιλούμενος ήταν γέννημα και θρέμμα της Κύπρου και καταγόταν από το χωριό Ορούντα. Γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1913 στη Λευκωσία. Από μικρό παιδί ζούσε ζωή οσιακή, αφού οι ευλαβείς γονείς του Γεώργιος και  Μαγδαληνή Χασάπη και η ευλογημένη γιαγιά του Αλεξάνδρα τον μύησαν από πολύ νωρίς  στη νηστεία, στον τακτικότατο εκκλησιασμό, στη μελέτη της Αγίας Γραφής και των βίων των Αγίων.
Ιδιαίτερα του άρεσε να διαβάζει τον βίο του Αγίου Ιωάννου του Καλυβίτου, του οποίου η βιωτή τόσο τον είχε θέλξει, ώστε άναψε μέσα του την επιθυμία της ολοκληρωτικής αφιερώσεως στο Θεό. Έτσι, όταν ήταν μόλις 14 χρόνων, έφυγε, μαζί με τον δίδυμο  αδελφό του για το μοναστήρι του Σταυροβουνίου της Κύπρου.

Νέα συνέντευξη του Σταμάτη Σπανουδάκη: Ο Χριστός είναι που τους ενοχλεί· Αυτόν πολεμάνε !!!

Φωτο:lifo.gr


Της ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Το κακό έχει πάρει το πάνω χέρι και κυβερνάει τους ανθρώπους… – Ο θάνατος και η βέβαιη ανάσταση είναι το νόημα της ζωής…
Ο δημιουργός των ονειρικών ενορχηστρώσεων στα έργα «Αλέξανδρος», «Μαρμαρωμένος Βασιλιάς», «Χαίρε Θάλασσα μου-Καλή Παναγιά!», «Υπερμάχω», «Ω γλυκύ μου Έαρ», «Για την Σμύρνη», σε μια διαφορετική συνέντευξη, μιλά στο «Παρόν» για τον πόλεμο που δέχεται η Ορθοδοξία και ο Ελληνισμός από τη νέα τάξη πραγμάτων και την παγκοσμιοποίηση αλλά και για την απελπισία που μαστίζει τους νεοέλληνες λόγω έλλειψης πίστης.

Δωρεάν Ορθόδοξα εκκλησιαστικά e-βιβλία!!!

Φωτό:blogs.sch.gr 

Πατήστε στο παρακάτω σύνδεσμο 

tumblr_l2kysr4X4J1qar8ip
Φωτό:womanontop.gr
Φωτό: womanontop.gr

«Made in Greece» – Δωρεάν εφαρμογή που σου δείχνει αν ένα προϊόν είναι Ελληνικό!

made in greece - dwrean.net

Να και μια δωρεάν εφαρμογή για να γνωρίζουμε την προέλευση των προϊόντων που αγοράζουμε από τα Σούπερ Μάρκετ. Στην ουσία πρόκειται για γνώση που συλλέγεται από τους ίδιους του χρήστες τη εφαρμογής, αφού μπορούν μέσα από αυτή να ορίσουν κάποιο προϊόν Ελληνικό ή όχι. Στη συνέχεια, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή, συλλέγει το feedback των χρηστών και το μετουσιώνει σε αυτό που θα δείτε.

Η διαδικασία είναι απλή:

Γιατί τα παιδιά που τρώνε πρωινό παίρνουν καλύτερους βαθμούς

Γιατί τα παιδιά που τρώνε πρωινό παίρνουν καλύτερους βαθμούς

Οι μαθητές του Δημοτικού που τρώνε πρωινό πριν πάνε στο σχολείο, έχουν έως διπλάσια πιθανότητα να πετύχουν βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο της τάξης τους, σε σχέση με όσα παιδιά δεν τρώνε, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Είναι η πρώτη μελέτη που διαπιστώνει με βεβαιότητα τέτοια θετική συσχέτιση του πρωινού με τις σχολικές επιδόσεις.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Λόγοι και Συμβουλές του Γέροντα Θεόφιλου Παραϊάν

alpharhochiepsilon3AF0omicronlambda3AE0psietasigmaf3_zps87b80f96


Τον κανόνα της πρωινής και βραδινής προσευχής τον θεωρώ απόλυτα αναγκαίο, καθόσον η πίστη στο Θεό πρέπει να υλοποιηθεί με κάτι συγκεκριμένο. Από την άλλη πλευρά είναι δυνατόν να λεχθεί ότι αυτός που δεν προσεύχεται στο Θεό, το κατά δύναμιν, μπορεί να λεχθεί ότι είναι χωρίς Θεό.

Ο αυτισμός δεν πρέπει να θεωρείται αναπηρία ή διαταραχή

Πώς εξηγείται η άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει μια νέα τροφή;

Πώς εξηγείται η άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει μια νέα τροφή;


Ο φόβος για τις νέες γεύσεις και τις άγνωστες τροφές είναι κοινός στα περισσότερα παιδάκια και συνήθως εξαφανίζεται καθώς μεγαλώνουν. Η εξήγηση σε αυτή τη συμπεριφορά βρίσκεται στην τροφική νεοφοβία που είναι ένας φυσιολογικός μηχανισμός άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού και αφορά τρόφιμα όπως φρούτα και λαχανικά, ψάρι, κρέας και όσπρια.

Πρόκειται για την άρνηση του παιδιού να δοκιμάσει και να καταναλώσει μια νέα τροφή. Συνήθως παρουσιάζεται στην προσχολική ηλικία (2- 6 ετών) και σταδιακά όσο μεγαλώνει το παιδί μειώνεται και εξοικειώνεται με τις τροφές.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

SEX ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ (ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ!)

Τού Θεόδωρου Ρηγινιώτη
Η σεξουαλική δραστηριότητα στον άνθρωπο δεν ορίζεται μόνο από τη φύση (όπως στα ζώα) αλλά και από την επιθυμία. Επειδή όμως πρόκειται για ένστικτο, η διαχείρισή του μπορεί να έχει συνέπειες, είτε θετικές για τον άνθρωπο είτε αρνητικές.
Στην εποχή μας υπάρχει μια αυτόματη αντίδραση (σαν ψυχολογική αλλεργία) στην επισήμανση ότι η σεξουαλικότητα μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες. Οι έφηβοι – και των δύο φύλων – υφίστανται ένα διαρκή βομβαρδισμό από σεξουαλικά ερεθίσματα, που φτάνει στα όρια της πλύσης εγκεφάλου, με αποτέλεσμα το σεξ να τους γίνεται έμμονη ιδέα  και να τους απασχολεί καθημερινά.
Τα ερεθίσματα  αυτά είναι δύο ειδών:
α) σεξουαλικές εικόνες και μηνύματα, που βρίσκονται παντού:  από την τηλεόραση και το διαδίκτυο μέχρι το ντύσιμο της μόδας, τις εκπομπές lifestyle,  τα νεανικά τραγούδια κ.λ.π. κ.λ.π.,
β) μηνύματα, επίσης από παντού, που  επιμένουν ότι η επιδίωξη σεξουαλικών απολαύσεων στην εφηβική ηλικία είναι κάτι  θετικό και η αποφυγή τους σημαίνει ότι «ντρέπομαι για το σώμα μου», πράγμα  αφύσικο.

Πώς μπορεί να μετριαστεί η μυωπία του παιδιού σας;

Πώς μπορείτε να μετριαστεί η μυωπία του παιδιού σας;



Κάθε ώρα την εβδομάδα που περνούν τα παιδιά παίζοντας έξω από το σπίτι τους, ελαττώνει τις πιθανότητές τους να αναπτύξουν μυωπία κατά 2%, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.


Επανεξετάζοντας οκτώ προγενέστερες μελέτες, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα παιδιά με μυωπία περνούν κατά μέσον όρο 3,7 ώρες λιγότερες την εβδομάδα σε υπαίθριους χώρους σε σύγκριση με τα παιδιά που έχουν φυσιολογική όραση ή υπερμετρωπία.

Παιχνίδια ενίσχυσης της οπτικής και ακουστικής αντίληψης

Παιχνίδια ενίσχυσης της οπτικής και ακουστικής αντίληψης

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Εφημέριοι στη Βασιλεύουσα: Πάθη και διακονία

Εφημέριοι στη Βασιλεύουσα Πάθη και διακονία

  Γνωρίζω, όμως, και μια εντελώς αντίθετη ιστορία. Την έζησα προσωπικώς. Μια ιστορία μεγάλης μετανοίας. Φυσικά, δεν θα αναφερθώ σε ονόματα ή ναούς.

Βρίσκομαι σ’ ένα πανηγυρίζοντα ιερό ναό κάπου στην Πόλι. Μέσα στο ιερό βήμα βλέπω ένα (για νεωκόρος μου φάνηκε) που εγνώριζε τα πάντα από τάξη. Άριστος στη διακονία του. Στο τέλος, με την απόλυσι, τον πλησιάζω και τον συγχαίρω:
—Μπράβο! Είσαι ο καλύτερος νεωκόρος που έχω συναντήσει.
Αμέσως αυτός άρχισε να κλαίη!
—Μήπως σε προσέβαλα, ζητώ συγγνώμη, του λέγω.
—Όχι, πάτερ. Αλλά δεν είμαι νεωκόρος. Είμαι καθηρημένος διάκονος, και μένω στην Ελλάδα χρόνια τώρα, δουλεύοντας ως καθηγητής.
Συζητήσαμε επ’ αρκετόν. Κατάλαβα ότι δεν υπήρχαν ηθικοί λόγοι. Μόνον λόγοι ανυπακοής.
—Άκου, του λέγω, αν διετηρήθης καθαρός, πήγαινε στον Πατριάρχη. Βάλε μετάνοια. Ζήτησε συγγνώμη. Αυτός θα σε δεχθή και θα σε επαναφέρη.

Πόσο σημαντικοί είναι οι παιδικοί φίλοι;

Πόσο σημαντικοί είναι οι παιδικοί φίλοι;


Ο καλύτερος φίλος ενός παιδιού μπορεί να το βοηθήσει να διαχειρισθεί καλύτερα τις αρνητικές εμπειρίες της ζωής του, ωφελώντας βραχυπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα την ψυχική και την σωματική του υγεία.

Το εύρημα προέρχεται από μελέτη σε 55 αγόρια και 48 κορίτσια της Ε’ και Στ’ τάξης του Δημοτικού, από τα οποία οι ερευνητές ζήτησαν να καταγράφουν επί τέσσερις ημέρες ό,τι τους συνέβαινε.

Προειδοποιητικά σημάδια του αυτισμού ανά ηλικία

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Απουσία ωφέλιμου λόγου

 
Πήγε κάποτε στον αββά Φήλικα ένας αδελφός, έχοντας μαζί του και μερικούς κοσμικούς. Παρακάλεσε λοιπόν τον αββά να τους πει ωφέλιμο λόγο. Ο γέροντας όμως σώπαινε. Ο αδελφός συνέχισε να τον παρακαλεί ώρα πολλή, οπότε εκείνος τους είπε:
– Θέλετε ν’ ακούσετε ψυχωφελή λόγο;
– Ναι, αββά, αποκρίθηκαν.
– Δεν υπάρχει πια λόγος, είπε ο γέροντας. Γιατί όταν οι αδελφοί ρωτούσαν τους γέροντες και έκαναν όσα εκείνοι τους συμβούλευαν, ο Θεός έδινε λόγο, για να ωφεληθούν εκείνοι που ρωτούσαν. Τώρα όμως, επειδή ρωτάνε αλλά δεν εφαρμόζουν όσα ακούνε, πήρε ο Θεός τη χάρη του λόγου από τους γέροντες. Δεν βρίσκουν πια τι να πούν, γιατί δεν υπάρχει εργάτης της αρετής.
Όταν τον άκουσαν οι επισκέπτες, αναστέναξαν και είπαν:
– Προσευχήσου για μας, αββά.
 Από το Γεροντικό

3 Δραστηριότητες που ενισχύουν την αίσθηση της αφής στα παιδιά

Πονοκέφαλος: Με ποια βότανα θα ανακουφιστείτε

801f75d09d7ad76a8971ddf17d93739b_L


Ο πονοκέφαλος είναι κάτι πολύ συχνό για όλους, ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που αναζητούν ιατρική βοήθεια.
Αν υποφέρετε από συχνούς πονοκεφάλους, πριν αρχίσετε να καταπίνετε παυσίπονα, δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω αφεψήματα με βότανα που είναι γνωστά για τις χαλαρωτικές ιδιότητές τους.
Αν πάντως ο πονοκέφαλος επιμένει, η επίσκεψη στον γιατρό είναι μονόδρομος.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Άλλη η λογική του Θεού

Άλλη η λογική του Θεού
 Παναγιώτη Καπαρή
Τα βάσανα της ζωής κατανοούνται μόνο με την πάροδο του χρόνου και ποτέ με τη λογική. Η Παναγία παρεμβαίνει με το δικό της τρόπο και ο Θεός ποτέ δεν αφήνει το πλάσμα του να βασανίζεται πέραν των δυνάμεων του. Όλα αυτά βεβαίως μπορούν να γίνουν κατανοητά μόνο στη διαδρομή του χρόνου και όχι στη στιγμιαία εξέλιξη τους.
Στην εκκλησιαστική γραμματεία, διαβάζουμε την ιστορία μιας χήρας με δύο παιδιά. Έχασε τον άντρα της στα νιάτα της και από εκείνη τη στιγμή αφιέρωσε τη ζωή της στην Εκκλησία και τη φροντίδα των δύο παιδιών της. Ολημερίς δούλευε και το βράδυ προσευχόταν για τα παιδιά της.

Οι 5 δεξιότητες που αναπτύσσουν τα παιδιά μέσω της τέχνης

10 σημάδια που δείχνουν ότι ένα παιδί χρειάζεται Εργοθεραπεία

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Μη θρηνείς πάνω απ’ το χυμένο γάλα…



Αθανασίου Γκάτζιου
Σε κάποια συνέντευξη ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον διάσημο ερευνητή σε θέματα ιατρικής Stephen Glenn, πού όφειλε την ικανότητα και δημιουργικότητά του και ποια νόμιζε ότι ήταν η αιτία που του έδινε το προνόμιο αυτό να είναι τόσο δημιουργικός και να υπερέχει από τον μέσο άνθρωπο.
Ο ερευνητής απάντησε ότι, κατά τη γνώμη του, όλα αυτά προέρχονται από την εμπειρία που είχε με τη μητέρα του, όταν ήταν δύο χρονών. Είχε προσπαθήσει, είπε, να βγάλει το μπουκάλι με το γάλα απ’ το ψυγείο . Γλίστρησε όμως από τα χέρια του και χύθηκε στο πάτωμα, χωρίς ευτυχώς να σπάσει, σχηματίζοντας ένα πραγματικό ποτάμι. Η μητέρα του αντί να του βάλει τις φωνές ή να του κάνει κήρυγμα του είπε:
-Stephen, τι μεγάλο και θαυμάσιο θέαμα δημιούργησες! Σπάνια έχω δει μια λίμνη από γάλα. Τώρα πια η ζημιά έγινε. Θέλεις να παίξουμε πρώτα και μετά να καθαρίσουμε το πάτωμα;

Ανοίγει το πρώτο και μοναδικό δωρεάν e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο

e-learning-video-img1

Διαδικτυακή εκπαίδευση σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και όπου υπάρχει Ελληνισμός προσφέρει το πρώτο και μοναδικό δωρεάν e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο “Αθηνά”.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Ιωάννης Κρόκος, διευθυντής του σχολείου, “μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr, το “Αθηνά” παρέχει εντελώς δωρεάν τα μοναδικά οφέλη της διαδικτυακής εκπαίδευσης σε χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους, με ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 βιντεο-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

12 Τρόποι για να βοηθήσετε τα παιδιά με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής (με ή χωρίς υπερκινητικότητα) στην ανάγνωση, τη γραφή και τα μαθηματικά

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Βλέποντας τον άλλο στον εαυτό μας


Κάποτε ένας μοναχός κάποιας Μονής παρακάλεσε τον Θεό να του ανοίξει τα μάτια για να βλέπει σε κάθε άνθρωπο την κρυμμένη κακία και να μπορεί έτσι να προτρέχει σε βοήθεια.
Όταν ο Κύριος εισάκουσε την προσευχή του, ο μοναχός προσπάθησε να εντείνει τις προσπάθειες του, καθώς τώρα διέκρινε με σαφήνεια το κακό.
Εξαιτίας όμως της πνευματικής του ανωριμότητας, το κακό τον γέμισε τρόμο, και στη συνέχεια ένιωσε αηδία και τελικά αποστροφή για τους ανθρώπους.
Μια μέρα έφτασε στο μοναστήρι κάποιος που ήθελε να μιλήσει με το γέροντα της Μονής. Ο μοναχός που είχε αξιωθεί να βλέπει το κακό, βλέποντας πόσο αμαρτωλός και βαθιά εξαχρειωμένος ήταν ο επισκέπτης, του είπε τα εξής:

Νέα δεδομένα για τα αίτια της δυσλεξίας

Maria Montessori: Ο δεκάλογος της θεωρίας για τα παιδιά!

origin-of-montessori



Η Maria Montessori είναι η γυναίκα που δίδαξε στα παιδιά την αγάπη για τη μάθηση και στους μεγάλους την αγάπη για το κάθε παιδί.Αυτός είναι ο δεκάλογος της θεωρίας της :

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Προσωπικές μαρτυρίες μαθήτριας για σύγχρονα θαύματα του Αγίου Λουκά επισκόπου Κριμαίας.

AgiosLoukas09
Γεια σας.

Είμαι κοπέλα 19 ετών και θα ήθελα να προσπαθήσω να μάθουν όσοι περισσότεροι άνθρωποι γίνεται για τον Άγιο Λουκά τον ιατρό της Κριμαίας. Φέτος είχα Πανελλήνιες εξετάσεις και, ακριβώς την περίοδο της εξέτασης μου, δυστυχώς, παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα στον λαιμό μου και συγκεκριμένα στους λεμφαδένες.
Επισκεφθήκαμε έναν ιατρό. Δυστυχώς μου έδωσε λάθος αντιβίωση με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σταθώ όρθια από τον πόνο στο στομάχι. Ο πόνος δυνάμωνε κάθε μέρα...

Η πρώτη στον κόσμο ανάσχεση επιθετικής παιδικής λευχαιμίας, με γονιδιακή ανοσοθεραπεία

Untitled-85


Ένα κοριτσάκι ενός έτους από τη Βρετανία είναι ο πρώτος ασθενής στον κόσμο, όπου επιτεύχθηκε ανάσχεση της λευχαιμίας του χάρη σε μια νέα πειραματική θεραπεία με ανοσοποιητικά κύτταρα από δότη, τα οποία είχαν υποστεί την κατάλληλη γενετική τροποποίηση, ώστε να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες

42e21e1c41694d9a5c05a71cfa15b2abοριζ

Οι μπαμπάδες είναι διαφορετικοί από τις μαμάδες, δεν αντιδρούν το ίδιο στα καλέσματα των παιδιών. Και μερικές φορές μπορεί σε κάποια πράγματα να είναι καλύτεροι από τις μαμάδες. Παρόλα αυτά ακόμα και οι υπερήρωες μερικές φορές κάνουν λάθη, γι αυτό παρακάτω θα δείτε τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι μπαμπάδες με τα παιδιά τους.

Οι περισσότεροι μπαμπάδες δεν θέλουν να ακούγονται αστείοι όταν μιλάνε με τα μικρά τους, γι αυτό και η φωνή τους είναι πάντα σοβαρή. Όμως, όλα σχεδόν τα παιδιά ανταποκρίνονται καλύτερα σε μια πιο ήπια και γλυκιά φωνή. Όλοι οι άντρες πρέπει να ξεπεράσουν αυτή τη διστακτικότητα και όταν είναι μαζί με τα παιδιά τους να κάνουν αστείες γκριμάτσες και που και που να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Εκατονταπλάσια

Φωτο:naturahellas.blogspot.com

Κάποτε ένας χωρικός άκουσε στην εκκλησία ότι αν δώσεις ελεημοσύνη θα λάβεις εκατονταπλάσια από τον Θεό. Είπε λοιπόν στην γυναίκα του να δώσουν ως ελεημοσύνη το μοναδικό βόδι που είχαν και ο Κύριος θα τους επέστρεφε 100 βόδια για την καλή τους πράξη. Δεν δίστασε δε καθόλου να δώσει το βόδι του, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στον Κύριο. Έδωσε λοιπόν το βόδι και περίμενε την ανταπόδοση από τον Θεό.
Περνούσε ο καιρός και τα 100 βόδια δεν ερχόταν. Ένα πρωί λοιπόν αποφάσισε να ανέβει στο γειτονικό βουνό για να βρει τον Θεό και να τον ρωτήσει πότε θα του έδινε τα 100 βόδια που άκουσε στο κήρυγμα του ιερέα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.




Ανακοίνωση-ενημέρωση για κακόβουλο λογισμικό που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εξέδωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε ιστοσελίδα, στην οποία είναι διαθέσιμο λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας με ειδικού τύπου λειτουργικό.

Εσείς τι νερό έχετε στην περιοχή σας; Σκληρό ή μαλακό; Δείτε πως μπορείτε να το διακρίνεται!

eseis-ti-nero-exete-stin-perioxi-sas-skliro-h-malako-deite-pos-mporeite-na-to-diakrinetai



Τι είναι το σκληρό νερό και τα άλατα;
Όταν μιλάμε για σκληρό νερό αναφερόμαστε στο νερό που έχει υψηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Το σκληρό νερό μειώνει την καθαριστική δύναμη του σαπουνιού και αφήνει υπολείμματα.
Τα άλατα συσσωρεύονται από την πρώτη κιόλας πλύση.


Ενδείξεις σκληρού νερού στο σπίτι σας:

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Προσκύνημα του Αγίου Νεκταρίου στο Άγιον Όρος

Προσκύνημα τοῦ Ἁγίου Νεκταρίου στὸ Ἅγιον Ὄρος
 Το καλοκαίρι του 1898 ο Άγιος Νεκτάριος, μητροπολίτης Πεντα πόλεως, διωγμένος από τη θέση του στην Αίγυπτο και όντας τότε ύστερα από πολλές ταπεινώσεις και ταλαιπωρίες, τις οποίες όμως υπέμενε αγόγγυστα και με χριστιανική καρτερία διευθυντής της Ριζαρείου Σχολής, πραγματοποίησε προσκυ νηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος, στο οποίο πάντοτε με ιδιαίτερο πόθο προσέβλεπε και στο οποίο, μετά την εκδίωξή του από την Αίγυπτο, σκόπευε να μονάσει.

Στο ιστορικό Πρωτάτο των Καρυών προσκύνησε την εφέστιο του Όρου ς θαυματουργή εικόνα «Άξιόν εστι», θαύμασε τις περίφημες τοιχογραφίες του Πανσέληνου και χοροστάτησε σε κάποιες ιερές Ακολουθίες, όπου ένιωσε βαθιά την κατάνυξη, που μόνο όσοι έχουν βρεθεί εκεί κατά καιρούς, και μάλιστα όταν είναι πρώτη φορά, έχουν αισθανθεί.

Ως καλόγερος
Στη συνέχεια, φορώντας τον σκούφο και το ταπεινό ράσο του καλόγερου, με χοντρά άρβυλα, και είτε πεζοπορώντας για ώρες, είτε με ζώα που με προθυμία έθεταν στη διάθεσή του οι μοναχοί, είτε με τα πλοιάρια, επεσκέφθη πολλά μοναστήρια, καθίσμα α, καλύβες, κελλιά, σκήτες και ησυχαστήρια. Θαυμαστής της φύσης καθώς ήταν, μέσα στις μακρές πορείες του στον παρθενικό αυτό τόπο με τα πυκνά δάση, τις υψίκορμες καστανιές και τις οξιές, τα κυπαρίσσια και τα έλατα, στον παραδεισένιο αυτό χώρο με την πλούσια βλάστηση, τα γάργαρα νερά και τα κελαϊδίσματα των πτηνών, με την απέραντη βαθυκύανη θάλασσα να απλώνεται μπροστά στα μάτια του, ένιωσε πιό κοντά στον Δημιουργό.
Στα ιερά καθιδρύματα προσκύνησε Τίμιο Ξύλο, άγια λείψανα μαρτύρων και οσίων, καθώς και θαυματουργικές εικόνες, ενώ στα εικονοστάσια και στους «ιστορημένους» τοίχους των εκκλησιών θαύμασε ταπεινών και ευλαβών αγιογράφων την ένθεη τέχνη. Εκεί γνώρισε και συναναστράφηκε με αγίους μοναχούς, κοινοβιάτες και ασκητές και γεμάτος ταπείνωση, ας ήταν αρχιερέας, μαθήτευσε κατά Χριστόν κοντά τους.
Στις ιερές Ακολουθίες, είτε χοροστατούσε από τον αρχιερατικό Θρόνο, είτε στεκόταν στο ταπεινό στασίδι που το είχαν γυαλίσει με τους τριμμένους αγκώνες τους γενιές μοναχών, είτε γονυπετούσε στα πλακόστρωτα δάπεδα, πο ύ τα είχαν βρέξει με τους κρουνούς των δακρύων τους και τα είχαν σφουγγίσει με τις πολυάριθμες στρωτές τους μετάνοιες μοναχοί αιώνων, ακούγοντας να ψάλλονται με θεσπέσιο πραγματικά τρόπο τα διάφορα εκκλησιαστικά μέλη, βλέποντας τους μοναχούς με τα κουκούλια ακίνητους σαν σκιές μέσα στο μισοσκόταδο, μεταφερόταν σε ουράνιους κόσμους.

Προσκυνήματα
Παράλληλα, ως άνθρωπος των γραμμάτων, θαύμασε τα σκευοφυλάκια με τους αμύθητους θησαυρούς και όσο ο χρόνος του επέτρεπε, μελέτησε και κάποια χειρόγραφα, που τον ενδιέφερ ν ιδιαίτερα. Παραθέτουμε ελάχιστα στοιχεία για μερικά συγκεκριμένα προσκυνήματά του:
Στις 6 Αυγούστου, γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, βρισκόταν στη Μεγίστη Λαύρα, ενώ στις 15 Αυγούστου, γιορτή της Κοίμησης, λειτούργησε στο μοναστήρι των Ιβήρων, όπου και προσκύνησε τη δεύτερη εφέστιο εικόνα του Αγιωνύμου Όρους, τη φημισμένη θαυματουργό εικόνα της «Πορταΐτισσας».
Ενδιάμεσα των Καρυών, της Λαύρας και των Ιβήρων επεσκέφθη τον Μυλοπόταμο, όπου ασκήτευε ο πρ. Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ´, μετά τη πρώτη του πατριαρχία. Αυτό ήταν φυσικό, δεδομένης της φωτεινής προσωπικότητας του μεγάλου εκείνου Πατριάρχη.
Όπως έγραφε ο αείμνηστος π. Γαβριήλ Διονυσιάτης, μοναχός στο Όρος από το 1910, «Ευλογία Θεού διά τον αγιώνυμον τόπον. Η έλευσις του Πατριάρχου ηλέκτρισε τα πλήθη των Ορθοδόξων και παρετηρήθη εξαιρετική συρροή εις αριθμόν και ποιότητα θεοφιλών ψυχών (…). Ουδείς τουλάχιστον των ημετέρων παρέλειψε να διέλθη εκ Μυλοποτάμου, ίνα λάβη εκείθεν συν τη ευλογία και τα ψυχικά εφόδια (…). Οσάκις δε εν Κωνσταντι νουπόλει μετέπειτα εδέχετο αγιορείτας έπιπτε κυριολεκτικώς επί τον τράχηλον αυτών και κατεφίλει αυτούς».

Αποκάλυψη
Στα Κατουνάκια και στην Αδελφότητα των Δανιηλαίων δεν αποκάλυψε την ταυτότητά του, αλλά παρουσιάστηκε σαν άγνωστος απλός μοναχός. Κάποια ώρα, σε έναν περίπατο στα γειτονικά κακοτράχαλα, αλλά αγιασμένα Καρούλια, έγινε η αποκάλυψη. Πρόκειται για τη συγκινητική συνάντησή του με έναν διακριτικό ερημίτη, του οποίου, δυστυχώς δεν διασώθηκε το όνομα και ο οποίος, χωρίς να τον έχει δει, τον αναγνώρισε και επισήμανε την αγιότητά του.
Η επίσκεψη του Αγίου στα Κατουνάκια έγινε απαρχή στενών πνευματικών δεσμών του Αγίου με τον Οίκο των Δανιηλαίων και ειδικότερα με τον Γέροντα Δανιήλ, ο οποίος σε επιστολές του ζώντα τον χαρακτήριζε «αγιώτατον, διάσημον, Αρχιερέα κομώντα ταις αρεταίς και τοις παλαιοίς Αγίοις Πατράσιν εφάμιλλον (…) Μέγαν της Εκκλησίας Πατέρα (…) διορατικώτατον Πατέρα».
Στην Αγία Άννα συναντήθηκε με αγιασμένους ανθρώπους, όπως τον «αγιώτατον και ασκητικώτατον» επίσκοπο πρώην Μετρών Δοσίθεο, τον χαρισματικό παπα-Μηνά τον Μαυροβούνιο και τον ταπεινό και διακριτικό μοναχό Ιωάσαφ, με τον οποίο μάλιστα διατηρούσε κατόπιν συχνή αλληλογραφία.
Σε ένα γράμμα του Αγίου από την επικοινωνία αυτή, γίνεται μία «θαυμάσια αναλυτική σύγκριση μεταξύ της αξίας ενός αρχιερέως ως αξιώματος και ενός μοναχού εναρέτου» (Θεόκλητος Διονυσιάτης).

Στη Σιμωνόπετρα
Στη Σιμωνόπετρα έμεινε ζωντανή η ανάμνηση της επίσκεψής του στο γηροκομείο της, ενώ ιδιαίτερος παρέμεινε ο πνευματικός σύνδεσμος με τον Άγιο του Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτη. Ο νεαρός τότε μοναχός εντυπωσιάστηκε πολύ και όταν κατά καιρούς κατέβαινε στην Αθήνα και στο Μετόχι της Ανάληψης στον Βύρωνα, πήγαινε και ως την Αίγινα για να πάρει την ευλογία του και αργότερα, τον Οκτώβριο του 1920, του συμπαραστάθηκε στη νοσηλεία του στο Αρεταίειο νοσοκομείο.
Τότε ο Άγιος του εξομολογήθηκε τον μύχιο πόθο του: Άν ο Θεός μου δώσει την υγείαν μου, θα ξαναέλθω εις Άγιον Όρος».
Εγκαταλείποντας το Άγιον Όρος ο Πενταπόλεως Νεκτάριος έφυγε ευχαριστημένος, πνευματικά ωφελημένος και, οπωσδήποτε, η βιωτή των Αγιορειτών πατέρων τον βοήθησε στη διοργάνωση του μοναστηριού του στην Αίγινα. Είχε πάει με καλή προαίρεση, γι᾿ αυτό μπόρεσε και είδε όσα θαυμάσια έπρεπε να δει.
Σοφοκλής Δημητρακόπουλος

Πηγή: nektarios.gr

Πώς μαθαίνει ένας δυσλεξικός μαθητής;

Γιατί είναι καλό να μαγειρεύετε με τα παιδιά σας


Αν αποφεύγετε να μαγειρεύετε μαζί με τα παιδιά σας γιατί σκέφτεστε το χάος που θα δημιουργηθεί, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε και να βάλετε τα μικρά σας στη κουζίνα. Ας δούμε μερικούς λόγους που θα σας πείσουν:

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ και ο δολοφονικός ρόλος των νταβατζήδων.

20120610-111510.jpg


ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΒΛΑΚΩΝΟΥΝ
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΦΑΝΑΤΙΖΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ


Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος –Συγγραφέας -Τουρκολόγος

Κάποτε ο Οζάλ είχε πει ότι δεν θα χρειαστεί πόλεμος για να κατακτήσουμε την Ελλάδα αλλά θα πέσει μόνη της σαν ώριμο φρούτο στια αγκαλιές μας. Που να το φαντάζονταν ότι είκοσι σχεδόν χρόνια με τα τον θάνατο του, (δολοφονία ), η Ελλάδα θα είχε πραγματικά κατακτηθεί σαν «χαζό φρούτο» από μια τουρκική τηλεοπτική επέλαση που έχει καθηλώσει τους Έλληνες μέσα στην μεγάλη τους κρίση, καθώς τα ελληνικά κανάλια σου δίνουν πλέον την εντύπωση ότι δεν βρίσκεσαι σε κάποια ελληνόφωνη επικράτεια, αλλά κάπου στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στον Ντιαρμπακίρ και δεν… συμμαζεύετε.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Μυστηριώδης ιερέας εμφανίζεται ξαφνικά στον τόπο τροχαίου ατυχήματος!


Μία πολύ παράξενη ιστορία...

Αλλά μια ιστορία που έρχεται από την πόλη Center του Missouri, θα οδηγούσε ακόμη καιτους σκεπτικιστές στο συμπέρασμα ότι μια ανώτερη δύναμη μερικές φορές παρεμβαίνει στη μέση μιας τραγωδίας. Φυσικά, υπάρχει επίσης η δυνατότητα ότι ένας πραγματικός εν ζωή ιερέας να είναι υπεύθυνος για την πράξη σωτηρίας που άρχισε να αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον - και που ακόμα απλώς δεν έχει βρεθεί.

Ένα στα τρία Ελληνόπουλα δεν κοιμάται καλά- Ποιος ο λόγος

Ένα στα τρία Ελληνόπουλα δεν κοιμάται καλά- Ποιος ο λόγος

Το ένα τρίτο των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στην Ελλάδα νιώθουν ότι δεν κοιμούνται καλά, ενώ τα δύο τρίτα θεωρούν καλή την ποιότητα του ύπνου τους, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα.
Παρόλο που τα δύο φύλα κοιμούνται σχεδόν τις ίδιες ώρες, τα κορίτσια παραπονιούνται περισσότερο (μόνο το 60% αναφέρει ότι κοιμάται καλά) από ό,τι τα αγόρια (το 75% αισθάνεται ότι κάνει καλό ύπνο). Σχεδόν ένας στους πέντε εφήβους δηλώνει ότι ταλαιπωρείται από κάποιο σύμπτωμα αϋπνίας (δύσκολία να αποκοιμηθεί, πρόωρο ξύπνημα κ.α.).

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Χωρίς ντροπή και δισταγμό.



20151111-4

Η εξομολόγηση είναι θεληματική και ειλικρινής των αμαρτημάτων που διαπράχθηκαν – χωρίς ντροπή και δισταγμό, αλλά με αυτομεμψία και συντριβή καρδιάς- ενώπιον του προσώπου που η Εκκλησία έχει ορίσει για τη συγχώρεση των αμαρτιών. Για να είναι αληθινή και αποτελεσματική, πρέπει να είναι εκούσια και ειλικρινής, γιατί η βεβιασμένη και ανειλικρινής εξομολόγηση είναι άκαρπη, καθώς δεν αποτελεί γνήσια υπαγόρευση της καρδιάς, έκφραση μεταμέλειας και φανέρωση του πόθου για θεραπεία. Η εξομολόγηση πρέπει να γίνεται χωρίς ντροπή και δισταγμό, αλλά με θάρρος και αυτοκατάκριση, γιατί το θάρρος είναι εκδήλωση αποστροφής προς την αμαρτία, ενώ η ντροπή δείχνει την έλλειψη θάρρους.
Άγιος Νεκτάριος επίσκοπος Πενταπόλεως
πηγή

Ψυχολόγος συμβουλεύει: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς παιδιών με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

Ψυχολόγος συμβουλεύει: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς παιδιών με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής
Σοβαρές πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη έχουν το 30-40% των παιδιών, που έχουν Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας.
Παράλληλα, με τα χρόνια μπορεί να αναπτύξουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, ενώ σημαντικό είναι το γεγονός ότι στα αγόρια αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται 3-4 φορές παραπάνω σε σύγκριση με τα κορίτσια. Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο ο ψυχολόγος, νευροψυχολόγος παίδων, διδάκτωρ παιδοψυχολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Σήφης Κουράκης, μιλώντας στο Πρακτορείο FM.

Δεν πουλάμε γονείς!

Ένα νεαρό ζευγάρι μπήκε στο μεγαλύτερο κατάστημα παιχνιδιών μιας πόλης. Ξαφνιάστηκε από το πλήθος και την ποιότητα των παιχνιδιών, που ήταν με πολλή τέχνη εκτεθειμένα στα ράφια του. Δυσκολεύτηκαν, όμως, πολύ να καταλήξουν σε απόφαση. Τους πλησίασε ευγενικά ο πωλητής και με διακριτικό χαμόγελο προθυμοποιήθηκε να τους βοηθήσει.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Άγιος Φιλούμενος ο Νεοιερομάρτυρας

AgiosFiloumenosNeoieromartyras02
Εορτάζει στις 16 Νοεμβρίου εκάστου έτους.
Βιογραφία
Από μικρός ο Άγιος Φιλούμενος αγάπησε τον Χριστό. Σε ηλικία δέκα ετών μαζί με τον αδελφό του περίμεναν να αποκοιμηθεί ο μεγαλύτερος τους αδελφός και αυτοί σηκώνονταν και προσεύχονταν κρυφά για ώρες.

Ο Άγιος, κατάγονταν από το χωριό Ορούντα της επαρχίας Μόρφου.
Καλή παιδαγωγό και δασκάλα της ευσεβείας είχαν τη γιαγιά τους Λωξάντρα, η οποία τους ζητούσε να της διαβάζουν βίους αγίων. Διαβάζοντας ο Άγιος του Θεού Φιλούμενος, τον βίο του Αγίου Ιωάννου του Καυσοκαλυβίτου, ως άλλος μιμητής εκείνου, έκαυσε τις επιθυμίες του κόσμου τούτου.

Τα δίδυμα τέκνα της Μαγδαληνής και Γεωργίου Ορουντιώτη, Φιλούμενος και Ελπίδιος φλεγόμενα από θείο έρωτα, ξεκίνησαν για την παλαίφατη Ιερά Μονή Σταυροβουνίου.

Μετανόησε, αλλά δεν ήθελε να ξεχάσει... (Αρχιμ. Παύλου Παπαδόπουλου)

Μετανόησε αλλά δεν ήθελε να ξεχάσει
Πήγε και κάθισε δίπλα στο παράθυρο.
Του άρεσε καθώς το λεωφορείο ταξίδευε μέσα στην πόλη να παρατηρεί τον κόσμο.
 Ήταν ένα συνηθισμένο καλοκαιριάτικο απόγευμα. Εκείνο όμως που του έκανε εντύπωση ήταν οι έρημοι δρόμοι, τα νεκρά πεζοδρόμια, τα σιωπηλά μαγαζιά. Η πόλη ήταν έρημη. Ο καλός καιρός και η αργία του Σαββατοκύριακου έκανε ακόμα και τους αναποφάσιστους αστούς να τολμήσουν μια επίσκεψη στην πιο κοντινή παραλία.
Μέσα στο λεωφορείο ήταν άλλοι τρεις άνθρωποι. Δύο ηλικιωμένοι και ένας μετανάστης. Το χρώμα του τον πρόδιδε. Ο μελαμψός άνδρας τον κοιτούσε επίμονα. Μετά από δύο στάσεις ο άνδρας με την περίεργη ενδυμασία σηκώθηκε. Ο ιερέας νόμιζε ότι θα κατέβει στην επόμενη στάση. Όμως δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ο άνδρας πλησίασε τον ιερέα και κάθισε δίπλα του. Δεν είπε κάτι. Κοιτούσε κάτω, σαν να σκεφτόταν να μιλήσει αλλά κάτι τον εμπόδιζε.
Ο ιερέας μαζεύτηκε. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα τον ρώτησε: «Μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι»;

Πώς να αντιμετωπίσουμε τον θυμό του εφήβου

Έχετε παιδί στην εφηβεία και η διάθεσή του ώρες-ώρες γίνεται ανεξέλεγκτη; Διαβάστε πέντε απλούς τρόπους για να βοηθήσετε.

Πώς να αντιμετωπίσουμε τον θυμό του εφήβου
0" />

Οι έφηβοι έχουν πολύ περισσότερα πράγματα στο κεφάλι τους απ’ ό,τι νομίζουμε. Φιλίες, έρωτας, μαθήματα, το μέλλον τους. Όλα αυτά τους φαίνονται βουνό, και τα αισθήματα που τους προκαλούν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ζωή τους. Είναι στην ηλικία που προσπαθούν να καταλάβουν ποιοι είναι, να βρουν τον εαυτό τους, και αυτό σημαίνει πως τα πάντα μπορούν να γίνουν αιτία για μια ξαφνική πτώση στην διάθεση. Και οι γονείς τους, τις πιο πολλές φορές, δεν είναι σίγουροι πώς να αντιδράσουν. 

Ο Κωνσταντίνος Ζουράρις για το επίκαιρο θέμα της επίθεσης στο Παρίσι

Ο Κώστας Ζουράρις σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη για το επίκαιρο θέμα της επιθέσεως τον τζιχαντιστών στο Παρίσι.
Μια συνέντευξη με καταστάλαγμα απόψεων μέσα από τα ιστορικά δεδομένα του Μεσογειακού (και όχι μόνο) γεωπολιτικού χώρου, αλλά και με γνώση όσο λίγοι της Γαλλικής πραγματικότητας του χθες αλλά και του σήμερα.
Δεν χαρίζεται σε κανέναν....