Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Συζητώντας με έναν κομπλεξικό …περί θρησκείας (Άγιος Λουκάς ο Ιατρός)

[el]ifhjdghjfgkjfkmage2


«Ρώσος γιατρός, χειρουργός και καθηγητής Ιατρικής στο πανεπιστήμιο της Τασκένδης, στις αρχές του περασμένου αιώνα. Σε όλη τη ζωή του δημοσίευσε σαράντα σπουδαία επιστημονικά έργα. Θεωρείται πρωτοπόρος στο ζήτημα της αναισθησίας πριν από μία χειρουργική επέμβαση. Σε ηλικία 33 ετών έκανε μια σημαντική τομή στην ιατρική επιστήμη. Επειδή η γενική αναισθησία ήταν πολύ επικίνδυνη – συχνά πιο επικίνδυνη από την ίδια την επέμβαση – εφάρμοζε μια δική του μέθοδο τοπικής αναισθησίας. Με αυτή του τη μέθοδο, πραγματοποίησε πάνω από 500 χειρουργικές επεμβάσεις με μεγάλη επιτυχία».
Ο συνομιλητής μου είναι εντυπωσιασμένος. Συνεχίζω…

14 τρόποι να κάνετε τους άλλους να σαν συμπαθούν

Τα 10 βήματα πρόληψης του καρκίνου

Τα 10 βήματα πρόληψης του καρκίνου

Οι ειδικοί επισημαίνουν για ακόμη μία φορά ότι μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες μπορούν να αποδώσουν τεράστια οφέλη για την υγεία μας, συγκεκριμένα όσον αφορά τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου.

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

”O καλόγερος που δεν πάταγε στη γη…”

''O καλόγερος που δεν πάταγε στη γη...''Αληθινές ιστορίες προσκυνητών από τον Άθωνα 

(Εμφάνιση αόρατου ασκητή)
 
Η αναμονή για το καράβι στόν αρσανά της Ιβήρων περνούσε ανέμελα, άλλοι έκαναν βόλτες αγναντέβοντας την γαλήνη και την ηρεμία της θάλασσας, άλλος μίλαγε στο τηλέφωνο…
Με τον Χρήστο τραβήξαμε κατά την προβλήτα, πιάσαμε τα περί Θεού… το ακατάληπτο τούτο μυστήριο, που κάνει τις ψυχές των ανθρώπων να διψούν να μάθουν, να κατανοήσουν, να βρούν την Αλήθεια…. Ξαφνιάστηκα καθώς τον άκουσα…
”Αυτό που θα σου πω δεν το εχω πεί σε κανέναν ποτέ στήν ζωη μου φίλε…”

Πάνε 10 χρόνια τώρα, που ήρθα πρώτη φορά στο Όρος, και αυτό που έγινε τότε δεν τόλμησα να το πω ποτέ σε κανέναν….

Αυτό είναι το θαυματουργό φρούτο που μπορεί να σώσει εκατομμύρια ανθρώπους

Jack cut in half. 12875116 via Getty Images

Jack cut in half.
12875116 via Getty Images
Εξωτερικά αυτό το φρούτο μπορεί να θυμίζει σαν να βγήκε από το Τζουράσικ Παρκ και να μυρίζει εξαιρετικά άσχημα, αλλά μην σας ξεγελά η εμφάνισή του. Πρόκειται για ένα μοναδικό φρούτο που καλλιεργείται στο Μπαγκλαντές και, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να σώσει εκατομμύρια ανθρώπους που κινδυνεύουν από ασιτία.

Τι να κάνετε αν το παιδί σας πάθει δηλητηρίαση

paidi

Τα παιδιά είναι από τη φύση τους περίεργα. Το να βάζουν μάλιστα αντικείμενα στο στόμα τους αποτελεί ένα φυσιολογικό στάδιο της ανάπτυξης τους. 

Οι δηλητηριάσεις συμβαίνουν συχνότερα στα παιδιά σε σχέση με τους ενήλικες και μάλιστα είναι πολύ συχνές στις ηλικίες 1-3 χρόνων.
Το 90% των δηλητηριάσεων συμβαίνουν σε παιδιά κάτω των 5 χρόνων καθώς η περιέργειά τους  τους οδηγεί  στα ντουλάπια με τα απαγορευμένα προϊόντα που φυλάτε.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Όσιος Παΐσιος: Η Παναγία τρέχει αμέσως να μας Βοηθήσει

Όσιος Παΐσιος - Η Παναγία τρέχει αμέσως να μας Βοηθήσει

 – Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;

– Η Παναγία, όποτε έχουµε ανάγκη, απαντά αµέσως στην προσευχή µας όποτε δεν έχουµε, µας αφήνει, για να αποκτήσουµε λίγη παλληκαριά.
Όταν ήµουν στην Μονή Φιλοθέου, µια φορά, αµέσως µετά την αγρυπνία της Παναγίας µε έστειλε ένας Προιστάµενος να πάω ένα γραµµα στην Μονή Ιβήρων.

Ύστερα έπρεπε να πάω κάτω στον αρσανά της µονής και να περιµένω ένα γεροντάκι που θα ερχόταν µε το καραβάκι, για να το συνοδεύσω στο µοναστήρι µας – απόσταση µιάµιση ώρα µε τα πόδια.

Τι ώρα πρέπει να χτυπά το κουδούνι; Αλλαγή σχολικού ωραρίου για περισσότερο ύπνο προτείνουν οι ειδικοί

14547217BD118B7830E563C66DC2026B


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Μεγαλώνει τελικά το κίνημα των επιστημόνων, παγκοσμίως, που θεωρούν ότι θα πρέπει να αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των σχολείων, με στόχο τα παιδιά να κοιμούνται περισσότερο και να μην ξυπνάνε πολύ πρωί. Μετά τους αμερικανούς εμπειρογνώμονες, ομάδα βρετατών ειδικών προτείνει τα σχολεία να ξεκινούν μετά τις 8:30 το πρωί.

Επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τονΔρ Πολ Κέλι, παρουσίασε το σκεπτικό της κατά τη διάρκεια του Βρετανικό Φεστιβάλ Επιστήμης και ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να εκπονήσει μεγάλης κλίμακας μελέτη επί του θέματος.

Κινητό τηλέφωνο στο παιδί - Χρειάζεται και αν ναι πότε;

Την ώρα που ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών που πληκτρολογούν τηλέφωνα και κάνουν like στα social media μέσω του κινητού τους (!) ολοένα και μικραίνει, η Αλεξάνδρα Καππάτου, ψυχολόγος, παιδοψυχολόγος, έγκριτη συγγραφέας , ρίχνει φως στο πότε και στις αγωνίες μας, με συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες!

Πότε είναι ίσως χρήσιμο το κινητό στα παιδιά;

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

H αγράμματη γιαγιά που έφθασε στη θέωση! (Γεροντας Εφραίμ Κατουνακιώτης † 1998)

H αγράμματη γιαγιά που έφθασε στη θέωση! ( Γεροντας Εφραίμ

“Στο μεταξύ, το 1963, λίγο μετά την αναχώρηση τού πατέρα για το Όρος ανήμερα Μεγάλη Παρασκευή» είχε κοιμηθεί και ή μητέρα τού Γέροντα [ Εφραίμ του Κατουνακιώτη ] Αυτή ή υπέροχη γυναίκα αφενός αξιώθηκε δύο μέρες προ τού θανάτου της να γίνει μεγαλόσχημη μοναχή με το όνομα Μαρία -παρακαλούσε την Παναγία μια ζωή γι’ αυτό- αφετέρου είχε έναν χαριτωμένο, οσιακό όντως θάνατο.

Στηθάγχη ή έμφραγμα; Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για να τα ξεχωρίσετε

0cd3d12b5e0dcd6f6b34d28c0be974fc_LΔύο καταστάσεις τις οποίες πολλές φορές συγχέουν οι ασθενείς λόγω ομοιότητας των συμπτωμάτων είναι η στηθάγχη και το έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Δείτε αναλυτικά τα συμπτώματα τα οποία περιλαμβάνει κάθε μία από τις δύο αυτές καταστάσεις που σχετίζονται με την καρδιακή λειτουργία, προκειμένου να είστε σε θέση να τις αξιολογήσετε σωστά. Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε ότι η έγκαιρη νοσηλεία σώζει ζωές.
Τι είναι και πώς εμφανίζεται η στηθάγχη;

Αρνείται να πάει σχολείο ....

Από την
Αλεξάνδρα Καππάτου
Ψυχολόγο - Παιδοψυχολόγο - Συγγραφέα 
Πολλά παιδιά, τα πρώτα χρόνια της σχολικής τους φοίτησης δυσφορούν ή κάποιες φορές αρνούνται να πάνε στο σχολείο. Συνήθως, ύστερα από συζήτηση με τους γονείς τους, το ξεπερνούν.
Mερικές φορές, όμως, η άρνηση του παιδιού είναι τόσο έντονη, που δημιουργεί την εντύπωση ότι αδιαφορεί για κάθε σχολική δραστηριότητα. Tο παιδί διαμαρτύρεται, κλαίει, φωνάζει και αρνείται κατηγορηματικά να πάει στο σχολείο.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μη μας αφήσεις Παναγιά!!


Μη μας αφήσεις Παναγιά!!Βρισκόμαστε στην Κεφαλονιά του 1694. Νησί ανυπεράσπιστο ό τόπος, αφέθηκε στα χέρια άγριων πειρατών πού, άφοϋ λεηλάτησαν και άρπαξαν, πήραν στο φεύγα τους νιους και κοπελιές για τα παζάρια της Ανατολής. Από το χωριό του “Αϊ-Δημήτρη πού γειτονεύει με το Ληξούρι, άρπαξαν τρία παλληκάρια καί τα πήγανε αλυσοδεμένα στη Μπαρμπαριά, τον τόπο πού σήμερα φωνάζουν Αλγέρι.
Εκεί τα βάλανε σε ένα σκοτεινό κι ανήλιαγο κελί κι αυτά τα δύσμοιρα περίμεναν το τέλος. Κάθε πού ξημέρωνε ό Θεός, μούγκριζαν οι τοίχοι από τα βογγητά του πόνου καί του θανατικού.Γεμάτη ή φυλακή από Ρωμιούς, άκουγαν τα παλληκάρια τις παρακλήσεις των άλλων καταδίκων στη μάνα Παναγιά. Ελπίδα ανθρώπου πουθενά, Μα για κοίταξε! Σάν ό άνθρωπος μένει έρημος καί μόνος καί από πουθενά δεν έχει να κρατηθεί καί αφήσει την ψυχή καί το σώμα στη Χάρη Της, ή Παναγιά διπλά νοιάζεται γι αυτόν. Γιατί Εκείνη ξέρει από πόνο.
Εκεί λοιπόν, μέσα στην απελπισία καί τη σκοτεινιά πιάσανε τη δέηση καί οι τρεις στην Ύπεραγία Θεοτόκο να τους πάρει κοντά της καί να μη γνωρίσουν θάνατο μαρτυρικό.
Νηστικοί, εγκαταλελειμμένοι, απογοητευμένοι, την παρακαλούσαν να πεθάνουν παρά να τους σκοτώσουν.
-Παναγιά μας, έλεγαν, μη μας αφήσεις στον κακό θάνατο. Πάρε μας μαζί σου. Λάφρωσέ μας από τον πόνο.

Είναι αυτό που φαίνεται;

xylokopos_lion_mesa

Κάποτε περπατώντας ένας ξυλοκόπος στο δάσος, για να βρει τα καλύτερα δέντρα, αντάμωσε ένα λιοντάρι, που έκανε ήρεμο τη βόλτα του σα βασιλιάς που ήταν. Ο ξυλοκόπος βέβαια πάγωσε στη θέση του, αλλά όταν διαπίστωσε πως το λιοντάρι ήταν φαγωμένο και είχε καλή διάθεση, το πλησίασε και του πρότεινε να περπατήσουν μαζί στο δάσος.

Γύρη μελισσών: πώς μπορεί να μας ωφελήσει;

guri-melisson


Η γύρη των μελισσών είναι μια σούπερ θρεπτική τροφή που, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να σας κάνει να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και να βελτιώσετε τον εαυτό σας μέσα κι έξω.

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΑΙ

Ένα καπταπληκτικό βιβλίο μου έστειλε κάποιος φίλος με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το θέμα του είναι ο ορθόδοξος μοναχισμός μας. Συγγραφέας είναι ο έξαίρετος καθηγητής της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέας Φυτράκης. Ο τίτλος του είναι
ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΑΙ
Έχει εκδορεί από την Αποστολική Διακονία και δεν ξέρω αν βρίσκεται σήμερα στα βιβλιοπωλεία για να το προμηθευτεί κάποιος. Το παραδίδουμε εδώ σε μορφή pdf έστω κι αν δεν είναι πολυ καλή η εικόνα του. Για να το διαβάσεται πατήστε εδώ 

Η Παναγία πάντα στην ύψιστη θέση, στην ψυχή του Ορθοδόξου λαού μας

Η Παναγία πάντα στην ύψιστη θέση, στην ψυχή του Ορθοδόξου λαού


Είναι γνωστό πως κάθε άνθρωπος έρχεται στον κόσμο μας σε κάποιον «τόπο και χρόνο». Σε μας η Θεία πρόνοια καθόρισε να γεννηθούμε σε τούτη τη γωνιά της γης, στην ορθόδοξη Ελλάδα και σε τούτους τους δύσκολους καιρούς.
Τη συγκεκριμένη επίγεια βιοτή μας ωραΐζει και ευπρεπίζει η Παναγία, που είναι για τον καθένα μας ανεκτίμητη Μάνα και πραγματική καταφυγή.

Για Σένα !

FOR YOU 1

Δεν µπορώ να σου δώσω λύσεις,
για όλα τα προβλήµατα της ζωής,
ούτε έχω απαντήσεις
στις αµφιβολίες ή τους φόβους σου,
αλλά µπορώ να σε ακούσω
και να τα µοιραστώ µαζί σου.
Δεν µπορώ ν’ αλλάξω
το παρελθόν σου ούτε το µέλλον σου.
Αλλά όταν µε χρειάζεσαι
θα ‘µαι δίπλα σου.
Δεν µπορώ ν’ αποτρέψω
να µη σκοντάψεις.
Μόνο µπορώ να σου προσφέρω το χέρι µου,

Παιδικό σαμπουάν: Δείτε πώς αλλιώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε!

5730a995778710285619f13be857ee01_L

Το παιδικό σαμπουάν είναι ιδανικό για το μπάνιο του παιδιού σας, γνωρίζατε όμως ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και λίγο διαφορετικά;
Δείτε παρακάτω 8 διαφορετικές χρήσεις του παιδικού σαμπουάν που μέχρι πριν σίγουρα δεν γνωρίζατε!


1. Σαπούνι χεριών
Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεμένουμε από υγρό σαπούνι χεριών. Η υποαλλεργική σύνθεση των παιδικών σαμπουάν τα κάνει ιδανικά για το πλύσιμο των χεριών. Τα χέρια σας θα είναι πιο ενυδατωμένα από ποτέ.

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Καταφυγή στην Παναγία


Μιλώ στη Γλυκοφιλούσα, όταν μου λείπει η αγάπη των δικών μου!
Παρακαλώ την Οδηγήτρια, για να μην χάσω τον δρόμο μου!
Κλαίω μπροστά στην Παυσολύπη, όταν ο ουρανός μου είναι μάυρο!
Δέομαι στην Γοργοεπήκοο, γιατί το πρόβλημα «δεν παίρνει» άλλο!
Γονατίζω στην Παραμυθία, όταν οι λύπες είναι αβάσταχτες και πολλές!
Χαμογελώντας παρακαλώ την Πάντων Χαρά, όταν η χαρά μου είναι μακρινό όνειρο!
Κοκκινίζοντας εκλιπαρώ το Ρόδον το Αμάραντο, για την χαμένη μου ντροπή!
Κι αν η μάνδρα της ψυχής μου απειληθεί, κρούω στην Πορταΐτισσα!
Δοξολογώντας τον Κύριο, ψάλλω μπροστά στο Άξιον Εστί!
Ευχαριστώντας τον Θεό για όσα μου έδωσε, ζητώ από την Παναγία Δεξιά να του το πει!
Κι όταν θέλω το «χάδι» του Θεού μου, «κλείνω το μάτι» στην Μεσίτρια.
Αλλ’ όταν δεν αντέχω τον θρήνο των αδελφών, ζητώ από την Θρηνωδούσα να κλαύσω μαζί της!
Κι όσες φορές ως άλλοι «Φιλισταίοι» εχθρικά σύννεφα πυκνώνουν στον ουρανό της πατρίδας μου, ικετεύω την Αγία Σκέπη.
Κι ως μάνα του κόσμου όλου Βρεφοκρατούσα, Σε ικετεύω για τις μάνες!


Περιοδικό «Τα κρίνα», τ. 330, Μάρτιος 2014
Πηγή: averoph.wordpress.com

Η διαφορά μεταξύ κανονικής εφηβικής συμπεριφοράς και κατάθλιψης

Η διαφορά μεταξύ κανονικής εφηβικής συμπεριφοράς και κατάθλιψης


Στην εφηβεία τα παιδιά γίνονται λίγο πιο οξύθυμοι και κυκλοθυμικοί καθώς βλέπουν το σώμα τους να αλλάζει, έχουν άγχος, ανασφάλεια και σύγχυση. Ποια είναι όμως η διαφορά μεταξύ της κανονικής εφηβικής συμπεριφοράς και των συμπτωμάτων της κατάθλιψης;



Ξαφνική έλλειψη κοινωνικού ενδιαφέροντος
Συνήθιζε το παιδί σου να κάνει παρέα με τους φίλους του, να πηγαίνει σινεμά, βόλτα ενώ τώρα δεν έχει διάθεση για τίποτα.
Έχει εγκαταλείψει κάθε δραστηριότητα ή χόμπυ
Δεν έχει πλέον ενδιάφεροντα, ενώ έχει εγκαταλείψει το σπορ που έκανε και οποιοδήποτε χόμπυ. Το κυριότερο; Νιώθει υπερβολική εξάντληση.
Τρώει υπερβολικά
Πρόσεξε μήπως δεν έχει πλέον όρεξη, ή ξαφνικά τρώει πάρα πολύ και παίρνει κιλά.
Μένουν μόνοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Προτιμούν να πηγαίνουν κατευθείαν στο δωμάτιο τους; Μήπως κάθε συνομιλία με την υπόλοιπη οικογένεια τους προκαλεί θυμό;
Όλα αυτά τα συμπτώματα δεν δείχνουν φυσιολογική συμπεριφορά εφήβου. Δείχνουν πόνο. Πρέπει να ενθαρρύνεις το παιδί να σου μιλήσει για το πώς αισθάνεται και να το ακούσεις χωρίς κριτική, ανοίγοντας έναν διάλογο μαζί του. Προσπάθησε να το φέρεις πιο κοντά σου και αν χρειαστεί θα ήταν ακόμα καλύτερα να έβλεπε έναν ψυχολόγο. 
πηγή

Παιδικό ροχαλητό: μπορεί να κρύβει κινδύνους…

Sad girl at home. Little child stress. Abuse
Νυκτερινή ενούρηση, μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχές συμπεριφοράς και άλλα προβλήματα υγείας μπορεί σχετίζονται με το συνεχές και επίμονο ροχαλητό των παιδιών. Αυτό τονίζουν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι και εφιστούν την προσοχή των γονιών ώστε να μην αντιμετωπίζουν σαν κάτι αθώο τον «ηχηρό» ύπνο των παιδιών τους.

Το ροχαλητό είναι μια σχετικά συχνή πάθηση. Υπολογίζεται ότι το 12-13% των παιδιών ηλικίας 1-9 χρόνων ροχαλίζει σχεδόν καθημερινά ή το λιγότερο 3-4  βραδιές την εβδομάδα και το 2-3% από αυτά πάσχουν από υπνική άπνοια.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Μάθε να περιμένεις :Η αρετή της υπομονής

kid

… Πρέπει να μάθεις να κάνεις υπομονή. Όχι απλώς να λες τη λέξη αυτή στους άλλους, «κάνε υπομονή», ούτε μόνο να τη διαβάζεις σε βιβλία κι ομιλίες, αλλά να ‘ναι κυρίως το προσωπικό σου βίωμα, το χαρακτηριστικό σου.
Αξίζει για μερικά πράγματα να περιμένεις. Είναι ανάγκη να περιμένεις. Εργάζεται ο Θεός. Μόνο που έχει τους δικούς του ρυθμούς .Ο Θεός εργάζεται πολύ υπομονετικά. Κι η φύση το ίδιο κάνει. Ένα λουλουδάκι θ’ ανθίσει όταν έρθει η ώρα του. Δες ακόμα την αλλαγή των εποχών.
Παρατήρησε επίσης πώς μεγαλώνει το σώμα μας. Όλα αυτά αλλάζουν, αλλά σε πολύ διαφορετικούς ρυθμούς απ’ αυτούς που μας έχει συνηθίσει η τρελή κοινωνία μας. Αυτό το τρέξιμο, αυτός ο πανικός η ταραχή που μας κάνει όλους τόσο πολύ βιαστικούς, αφήνουν τον Θεό αμέτοχο. Ο Θεός δεν μπαίνει σ’ αυτούς τους τρελούς ρυθμούς μας. Κινείται στους ρυθμούς της δικής του αγάπης και της δικής του υπομονής. Ο Κύριος δεν έχει άγχος, ο Κύριος κινείται ήρεμα.
Μάθε το κι εσύ. Όλα να γίνονται ήρεμα. Ηρέμησε και μάθε να περιμένεις και να μη βιάζεσαι. Μάθε στη ζωή σου, να μη θες να μπαίνει ο Θεός στο δικό σου άγχος άλλωστε να αγχώνεις ακόμα και το Θεό, αλλά προσπάθησε εσύ να μπαίνεις στο κλίμα του Θεού. Στο κλίμα ακριβώς αυτής της υπομονής, της απαντοχής, της ηρεμίας, ώστε να μοιάζεις εσύ στο Θεό κι όχι αυτός σε σένα.
Η προσευχή θα σου χαρίσει αυτό το δώρο. Δεν είναι εύκολο να το νιώσεις. Αν θες, κάνε προσευχή να το καταλάβω κι εγώ αυτό και να το ζήσω. Δεν μπαίνει ο Θεός στον τρελό ρυθμό μας. Κι ευτυχώς. Διότι αυτό που ζούμε εμείς είναι κάτι σπασμωδικό κι αρρωστημένο. Πώς αλλιώς να ονομάσεις αυτό το τρεχαλητό που μας πιάνει.
Ο Κύριος όμως έχει το δικό του ρυθμό. Δεν είναι σαν κι εμάς. Εργάζεται, αλλά όχι όπως θέλουμε εμείς. Εμείς θέλουμε εδώ και τώρα. Κι ο Θεός μας λέει , «Γιατί δεν κοιτάτε να διδαχτείτε απ’ τον εαυτό σας; Γιατί δεν κοιτάτε την κατασκευή σας, τη φύση σας, ώστε να κατανοήσετε πώς σας έχω πλάσει; Δεν καταλαβαίνετε ότι σας έχω δώσει αφορμές να θυμάστε την υπομονή; Πότε έμεινες έγκυος; Πριν μήνες. Και πότε θα γεννήσεις το παιδάκι σου; Μετά από εννέα μήνες. Γιατί; Εφόσον το παιδί σου αυτό υπάρχει μέσα από την ίδια στιγμή της σύλληψης, γιατί δεν γεννιέται την άλλη μέρα; Δε θα μπορούσα Εγώ, ο Θεός να κάνω το παιδί να γεννιέται την άλλη μέρα; Ναι, αλλά σε διδάσκω και μ’ αυτόν τον τρόπο, εσένα που θα γίνεις μάνα, να περιμένεις. Και εσένα που θα γίνεις πατέρας, επίσης. Να περιμένεις κι εσύ». Μαθαίνεις την υπομονή…

Πηγές: (Από το βιβλίο : «Αγάπη για πάντα – Αθέατα Περάσματα 2» π. Ανδρέας Κονάνος), Ορθόδοξος Χριστιανική Γωνιά,Εκκλησία Παναγίας Αγίας Νάπας–  agiosdimitrioskouvaras.blogspot.gr
Αντιγραφή από εδώ

Δίαιτες στην εφηβεία: Ποιους κινδύνους κρύβουν

Δίαιτες στην εφηβεία: Ποιους κινδύνους κρύβουν


Ένα από τα χαρακτηριστικά της εφηβείας είναι η δυσαρέσκεια για την εικόνα του σώματος.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα κορίτσια κυρίως, να υιοθετούν διάφορες δίαιτες, οι περισσότερες από τις οποίες βασίζονται σε προσωπικές επιλογές περιορισμού της τροφής ή δίαιτες που βρίσκουν σε περιοδικά μόδας.
Πρόκειται βέβαια για λάθος τακτική που μπορεί να έχει πιο σοβαρές επιπτώσεις για την υγεία από την παχυσαρκία.

Αυτές είναι οι εξής:

Στις 21 Σεπτεμβρίου το 1921 η μαζική δολοφονία της ποντιακής ηγεσίας στην Αμάσεια

Η κεντρική πλατεία στην Αμάσεια σήμερα. Εδώ απαγχονίστηκε ο αφρός της ποντιακής διανόησης. (Φωτ.: pontos-news.gr)

Η κεντρική πλατεία στην Αμάσεια σήμερα. Εδώ απαγχονίστηκε ο αφρός της ποντιακής διανόησης. (Φωτ.: pontos-news.gr)
Μέρα μαύρη για τον ελληνισμό του Πόντου η σημερινή, αφού μια τέτοια μέρα τελείωσε στην αγχόνη τις φωτεινές του μέρες ο αγωνιστής Νίκος Καπετανίδης. Μαύρες όμως ήταν και οι μέρες που προηγήθηκαν αφού ξεκληρίστηκε από τα ούτως καλούμενα τουρκικά «δικαστήρια ανεξαρτησίας» με πρόεδρο τον μοχθηρό Εμίν Βέη, ο αφρός της ποντιακής διανόησης, της πίστης και του αγώνα.

Πώς να χειριστείτε ένα παιδί που αντιμιλά

Πώς να χειριστείτε ένα παιδί που αντιμιλά
Μία από τις πιο άσχημες συνήθειες των παιδιών είναι να αντιμιλούν στους γονείς, χρησιμοποιώντας μάλιστα πολύ συχνά ασεβείς ή ακόμα και υβριστικές εκφράσεις. Και όπως όλες οι κακές συνήθειες, έτσι και αυτή πρέπει να κοπεί από τη ρίζα της, διαφορετικά όσο το παιδί μεγαλώνει θα παγιώνεται και θα χειροτερεύει.

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κανόνας προσευχής, οι Ψαλμοί, το κομποσχοίνι (Όσιος Θεοφάνης ο Έγκλειστος)

monk prays 8

ΖΗΤΑΣ κάποιον κανόνα προσευχής. Ναι, είναι καλό να έχουμε έναν τέτοιο κανόνα λόγω της αδυναμίας μας, ώστε αφενός να μην υποκύπτουμε στην οκνηρία και αφετέρου να συγκρατούμε τον ενθουσιασμό μας σε όρια συνετά. Όλοι οι μεγάλοι εργάτες της προσευχής τηρούσαν έναν προσευχητικό κανόνα. Άρχιζαν πάντα με τις καθιερωμένες προσευχές. Αν στη διάρκειά τους κάποια προσευχή ανασκιρτούσε μόνη της από την καρδιά τους, άφηναν τις άλλες και προσεύχονταν μ’ αυτήν. Το ίδιο ας κάνουμε κι εμείς. Οι προκαθορισμένες προσευχές χρειάζονται για να μας βάλουν στο δρόμο της προσευχής. Δίχως αυτές, δε θα ξέραμε καν πώς να προσευχηθούμε και θα μέναμε μακριά από τον Θεό.

Δεν χρειάζεται, πάντως, να χρησιμοποιεί κανείς όλες τις προσευχές που είναι γραμμένες στα διάφορα προσευχητάρια. Είναι προτιμότερο να περιορίζεται σ’ έναν μικρό αριθμό προσευχών, που θα τις κάνει με νου προσεκτικό και θερμή καρδιά, παρά να διαβάζει στα πεταχτά πλήθος προσευχών από βιβλία. Είναι δύσκολο, βλέπεις, να διατηρηθεί αναμμένη η φλόγα του προσευχητικού ζήλου με τη χρήση πολυάριθμων προσευχών.

Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την περίοδο των Νεοτούρκων (1915-1918)

topal-osman-aga-belgeseli

Του Κωνσταντίνου Φωτιάδη*

Οι εκτοπισμοί και ο Liman von Sanders

Οι κάτοικοι της Ματσούκας διατάχθηκαν, τον Απρίλιο του 1916, να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και απελάθηκαν μέσω των Ποντικών Άλπεων, στο εσωτερικό της Μικράς Ασίας, κυρίως στα οροπέδια του Ερζερούμ. Αφάνταστες και απερίγραπτες είναι οι ταλαιπωρίες που πέρασαν τις χειμωνιάτικες, ακόμη, για την περιοχή μέρες και νύχτες της πορείας τους. Η πείνα και οι αρρώστιες ήταν το τελειωτικό χτύπημα κατά των Ελλήνων. Ο λευκός θάνατος αποδεκάτιζε τους εξορίστους. Μυστικά διατάγματα και διαταγές έθεταν εκτός νόμου και ζωής τους χριστιανούς.
Ο Γιώργος Λαπαρίδης, που επέζησε από τις κακουχίες της εξορίας στο Ερζερούμ, περιγράφει με ιδιαίτερα τραγικό, αλλά συνάμα λακωνικό τρόπο, το προσωπικό του μαρτύριο καθώς και των συγχωριανών του:

Ο Kανόνας των εσωρούχων: -Ένα εξαιρετικό άρθρο που πρέπει να διαβάσουν όλοι γονείς


«Ο Kανόνας των εσωρούχων» είναι η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Ο Κανόνας αποτελεί ένα απλό μέσο που βοηθά τους γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους ποια είναι τα σημεία του σώματος που δεν πρέπει να τα αγγίζουν οι άλλοι, πώς πρέπει να αντιδράσουν το παιδιά και που να στραφούν για βοήθεια.
Τι λέει όμως ο Κανόνας των Εσωρούχων;

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Εορτασμός Αγίου Ιωάννου του Βραχωρίτη, του εξ Αγαρηνών

agios-dimitrios-2-650x450


Στις 22 Σεπτεμβρίου εορτάζει ο Νεομάρτυς Άγιος Ιωάννης ο Βραχωρίτης, ο εξ Αγαρηνών, ο οποίος έβαψε με το αίμα του και ευλόγησε με το μαρτύριό του τη γη του Αγρινίου. Στον τόπο μαρτυρίου του, στον πλάτανο που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, θα τελεσθεί την Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα, πανηγυρικός εσπερινός. Την επόμενη ημέρα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου το πρωί Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Νεομάρτυρος και το απόγευμα, ώρα 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί παράκληση του Αγίου Ιωάννου.

Ο τόπος του μαρτυρίου του θα είναι ανοικτός ολόκληρη την ημέρα της Τετάρτης, 23 Σεπτεμβρίου 2015, για προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου του, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Ο Άγιος Ιωάννης γεννήθηκε στην Κόνιτσα το 1788.

Να προσεύχεσαι κάθε φορά που κάθεσαι στο τραπέζι.

Φωτο: junkyardnow.blogspot.gr

Φωτο: junkyardnow.blogspot.gr
Όταν δέχεσαι το ψωμί, να αποδίδεις την ευχαριστία σ’ Αυτόν που το έδωσε. Όταν με οίνο στηρίζεις την ασθένεια του σώματος, να θυμάσαι Αυτόν που σου παρέχει το δώρο για να ευφραίνεται η καρδιά και να καταπραΰνονται οι ασθένειες.
Πέρασε η ανάγκη των φαγητών; Η μνήμη όμως του Ευεργέτη να μην παρέλθει. Κάθε φορά που φοράς τον χιτώνα να ευχαριστείς Αυτόν που σου τον έδωσε. Όταν ντύνεσαι το ρούχο, να αυξήσεις την αγάπη στον Θεό, ο οποίος μας χάρισε κατάλληλα σκεπάσματα και για τον χειμώνα και για το καλοκαίρι, τα οποία και τη ζωή μας προφυλάσσουν και την ασχήμια καλύπτουν.

Τελείωσε η ημέρα; Να ευχαριστείς Αυτόν που μας χάρισε τον ήλιο για να μας εξυπηρετεί στα έργα της ημέρας και που έδωσε το φως για να φωτίζει τη νύχτα και να εξυπηρετεί τις λοιπές ανάγκες της ζωής»
Του Αγίου Μεγάλου Βασιλείου
Πηγή:  leimwnas.blogspot.gr

Κατάθλιψη στους νέους: Τα 9 αναγνωριστικά σημάδια

Νεανική κατάθλιψη: 9 αναγνωριστικά σημάδια
Βασικά στοιχεία για τη Νεανική Κατάθλιψη
Το ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων έχει αυξηθεί κατακόρυφα την τελευταία δεκαετία, διότι έγινε αντιληπτό ότι 3 περίπου στους 10 νέους ηλικίας 15-25 είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένοι ψυχολογικά. Η κατάθλιψη και οι αγχώδεις διαταραχές είναι τα πιο κοινά προβλήματα αυτής της ηλικίας. Στην Ελλάδα περίπου το 5% των νέων παρουσιάζει μέτριας βαρύτητας κατάθλιψη και το 1,5% σοβαρή κατάθλιψη, αριθμοί διόλου ευκαταφρόνητοι. Πολλοί περισσότεροι νέοι παρουσιάζουν καταθλιπτική συμπτωματολογία χωρίς ωστόσο να εμφανίζουν και τα υπόλοιπα συμπτώματα του καταθλιπτικού συνδρόμου.

Τα μαρούλια γίνονται προϊόν υψηλής τεχνολογίας (κάτι σαν το iPhone)

maroulia-iaponia-1238911

Μια ακόμα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μαρουλιών πρόκειται να λειτουργήσει στην Ιαπωνία με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων τεχνολογιών καθιστώντας τις συμβατικές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια απομεινάρι του παρελθόντος.
Αυτή τη φορά, η εταιρεία παραγωγής λαχανικών Spread θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μαρουλιών στο Κανσάι την επονομαζόμενη και «Πόλη της Επιστήμης».
Εκεί σε μια μονάδα με επιφάνεια 4.800 τετραγωνικά μέτρα θα παράγονται 30.000 μαρούλια κάθε μέρα.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πώς θα αλλάξουν τα αναστημένα σώματα την Δευτέρα Παρουσία;

ljnmbv zxm,.bv,.

Μαρτυρία του Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου, στον οποίον ο Θεός αποκάλυψε πώς θα αλλάξουν τα υλικά σώμάτα και θα αφθαρτοποιηθούν κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Ιησού Χριστού.
Μια μέρα, καθώς προσευχόταν (ο Αγιος Συμεών) με καθαρότητα και συνομιλούσε με τον Θεό, είδε πως ο αέρας άρχισε να φωτίζει το νου του, και ενώ ήταν μέσα στο κελί του, νόμιζε ότι βρισκόταν έξω, σ’ ανοιχτό χώρο. Ήταν νύχτα, που μόλις είχε ξεκινήσει.
Τότε άρχισε να φέγγει από ψηλά όπως το πρωινό ροδοχάραμα- ω των φρικτών οπτασιών του ανδρός!-, και το οίκημα κι όλα τ’ άλλα εξαφανίστηκαν, και νόμιζε ότι δεν ήταν καθόλου σε οίκημα.
Τον συνέπαιρνε ολότελα θεία έκσταση αντιλαμβανόμενος καλά με τον νου του το φως εκείνο που του εμφανιζόταν.

Αυτό μεγάλωνε λίγο –λίγο κι έκανε τον αέρα να φαίνεται πιο λαμπερός κι αισθανόταν τον εαυτό του μ’ ολόκληρο το σώμα του να βρίσκεται έξω από τα γήινα…

Τι είναι η άτυπη κατάθλιψη; Τα συμπτώματά της

Η άτυπη κατάθλιψη εκφράζεται με παρόμοια συμπτώματα όπως η κλινική κατάθλιψη, αλλά εμφανίζεται με έναν πιο παράξενο και ιδιόρρυθμο τρόπο. H βασική διαφορά της άτυπης κατάθλιψης είναι η μη παγιωμένη, ακλόνητη μελαγχολία που εμφανίζει το άτομο. Χωρίς να αποτελεί επίσημη ψυχιατρική διαταραχή, η άτυπη κατάθλιψη δεν παύει να είναι μια παραλλαγή της μείζονος κατάθλιψης.

Μήνυμα της ημέρας…

Apostolos_Petros edited

“Μια μέρα πέθανε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές.
Όταν έφτασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
– “Που θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;” Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
– “Δεν είμαι σίγουρη.”
– “Τότε”, λέει ο Άγιος Πέτρος, “θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις.”

Οι πιο συχνές ερωτήσεις γονέων για τα εμβόλια

Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα εμβόλια των παιδιών 
Από την Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία 
01
Γιατί πρέπει να εμβολιάσω το παιδί μου;
Τα εμβόλια προστατεύουν το παιδί σας από σοβαρές ασθένειες γιατί ενεργοποιούν το αμυντικό του σύστημα ώστε να παράγει ουσίες (αντισώματα) που καταπολεμούν βακτηρίδια και ιούς.
02
Δεν γνωρίζω κανένα που να έχει κολλήσει τις ασθένειες για τις οποίες συστήνεται εμβολιασμός. Γιατί χρειάζεται να κάνει το παιδί μου αυτά τα εμβόλια;

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Όλα να αποβλέπουν στο να είμαστε ενωμένοι με τον Θεό!

cf80cf81cebfcf83ceb5cf85cf87ceb7-e1441121884440 Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος
«Πες μου, θλίβεσαι γιατί ζεις μέσα στη φτώχεια και θορυβείσαι γι΄αυτό; Μη θορυβείσαι, καθ’ όσον αυτή η θλίψη είναι αιτία ανέσεως! «Αυτή η ασθένεια -λέγει- δεν θα οδηγήσει σε θάνατο». (Ιων. 11.4)

4 συνήθη λάθη που κάνουμε όταν έχουμε πονοκέφαλο

4 συνήθη λάθη που κάνουμε όταν έχουμε πονοκέφαλο


Όλοι μας έχουμε αρκετές φορές στη ζωή μας βρεθεί αντιμέτωποι με έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο, αφού η έκθεση στον ήλιο, ο έντονος θόρυβος, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, η μεγάλη ένταση της μουσικής, το στρες, η αϋπνία ή ο «κακός» ύπνος, η κατανάλωση αλκοόλ είναι μερικά μόνο παραδείγματα της καθημερινότητάς μας τα οποία μπορούν εύκολα να τον πυροδοτήσουν.
Αυτό βέβαια εξαρτάται κυρίως από το βαθμό ευαισθησίας του κάθε ατόμου, ενώ για να θεωρηθεί ότι πάσχουμε από κεφαλαλγίες /πονοκεφάλους, θα πρέπει να λαμβάνουν χώρα συχνά και τακτικά.

Έρευνα: Εθισμένοι στο Διαδίκτυο 182 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως


Έρευνα: Εθισμένοι στο Διαδίκτυο 182 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως


Αίσθηση προκαλούν τα αποτελέσματα μελέτης που έκαναν οι Cecelia Cheng και Angel Yee-Ial Li, ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, σχετικά με το ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού που είναι εθισμένο στο διαδίκτυο.
Αντλώντας πληροφορίες από 80 παλαιότερες έρευνες σε 31 χώρες οι δύο επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου το 6% του πληθυσμού της Γης είναι τόσο εθισμένο στο Διαδίκτυο, ώστε δυσκολεύεται να περάσει έστω και λίγες ώρες χωρίς να συνδεθεί σε αυτό μέσω κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής (υπολογιστής, τηλέφωνο, tablet κλπ).

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Η αληθινή συγχώρεση.

συγχώρεση 2013
Θέλεις να μάθεις τη σημασία της αρετής;
Τα εξής παραγγέλνει ο Θεός στους ανθρώπους: «κανείς από σας ας μη διατηρεί στην καρδιά του κακία για τον αδελφό του» (Ζαχ. ζ΄10) και «κανείς ας μην συλλογίζεται την κακία του άλλου» (Ζαχ. η΄ 17).
Βλέπεις; Δεν λέει μόνο, συγχώρεσε το κακό του άλλου, αλλά μην το έχεις ούτε στη σκέψη σου, μη το συλλογίζεσαι, άφησε όλη την οργή, εξαφάνισε την πληγή. Νομίζεις, βεβαίως, ότι με την εκδικητικότητα τιμωρείς εκείνον που σε έβλαψε. Γιατί εσύ ο ίδιος σαν άλλο δήμιο εγκατέστησες μέσα σου το θυμό και καταξεσκίζεις τα ίδια σου τα σπλάχνα.

Όταν το Facebook μάς οδηγεί στην... παράνοια!

Όταν το Facebook μάς οδηγεί στην... παράνοια!

Ανησυχητικά είναι τα ευρήματα μιας νέας μελέτης για τη χρήση των κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter.
Οι ειδικοί της μη-κυβερνητικής οργάνωσης Κοινωνία της Νευροψυχανάλυσης επισημαίνουν ότι δύο στους τρεις χρήστες κοινωνικών δικτύων υπερβάλλουν στα όσα γράφουν για τους ίδιους, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων.

Γιατί τα Γαλλάκια δεν τσιρίζουν;

Γιατί τα Γαλλάκια δεν τσιρίζουν;
Επίσης τρώνε όλο τους το φαγητό, είναι πειθαρχημένα και δεν ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας; Το best seller της Πάμελα Ντράκερμαν μας εξηγεί τα μυστικά της πειθαρχίας των γάλλων γονιών.  

Σίγουρα θα τα έχετε δει κάπου, τα καλοκαίρι, στις διακοπές ίσως ή στα ταξίδια σας στο εξωτερικό. Είναι εκείνα τα πιτσιρίκια, που κάθονται όλη την ώρα στην καρέκλα τους στο εστιατόριο και παίζουν χωρίς να τσιρίζουν στην αμμουδιά, την ίδια στιγμή που τα δικά μας παιδιά παίζουν «πόλεμο» στο εστιατόριο πετώντας το ένα στο άλλο κεφτεδάκια και κλαίνε υστερικά στην παραλία επειδή το αδερφάκι τους πήρε το κουβαδάκι. «Γιατί τα Γαλλάκια δεν το κάνουν ποτέ αυτό;».

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΕΙΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΣΚΗΤΡΙΕΣ

Παύλου Επισκόπου Μονεμβασίας Διήγησις περί εναρέτων ανδρών και γυναικών

Κάποιος διοικητής διηγήθηκε τα εξής: Στα χρόνια του αυτοκράτορα Κων/νου Ζ του Πορφυρογέννητου που ήταν γαμβρός του Ρωμανού Λεκαπηνού, με έστειλαν διοικητή της Μ. Ασίας. Πήγα λοιπόν σ’ ένα μοναστήρι για να εισπράξω τους οφειλόμενους φόρους προς το δημόσιο. Ήταν καλοκαίρι και βγήκε ο ηγούμενος με τη συνοδεία των μοναχών για να με υποδεχθούν. Αφού χαιρετηθήκαμε μεταξύ μας καθίσαμε στην αυλή. Εκεί υπήρχαν δένδρα γεμάτα καρπούς. Εκεί που καθόμασταν και συζητούσαμε, έρχονται άγρια πουλιά (όρνια) και έκοβαν κλαδιά δένδρων μαζί με τους καρπούς και εξαφανίζονταν πετώντας με ταχύτητα.
Εγώ όταν είδα αυτό το παράξενο θαύμα ρώτησα τους μοναχούς, πώς τα πουλιά δεν τρώνε τους καρπούς, αλλά κόβουν και τα κλαδιά και τα παίρνουν μαζί τους. Τότε οι μοναχοί αποκρίθηκαν ότι τώρα (αυτόν τον καιρό) συμπληρώνονται έντεκα χρόνια που το κάνουν αυτό, τα άγρια πουλιά. Κι τότε ξαναρώτησα τι είναι αυτό το πράγμα. Οι μοναχοί τότε απάντησαν, ότι δεν ξέρουν τίποτα και απορούν για το φαινόμενο αυτό.

Πώς θα καταλάβετε αν το συκώτι σας λειτουργεί σωστά;

sukoti

Ένα «αθόρυβο» όργανο, που όμως επιτελεί σημαντικό έργο στον οργανισμό μας, το συκώτι, βάλλεται από πληθώρα βλαβερών ουσιών. Δείτε, πώς θα καταλάβετε αν λειτουργεί σωστά.
Αποθήκη βιταμινών και μετάλλων, παραγωγή πρωτεϊνών, αποτοξίνωση του οργανισμού, χώνεψη τροφής, είναι μερικές από τις πολύτιμες λειτουργίες του συκωτιού μας.

Και καθώς ο πόνος στο συκώτι είναι μάλλον ασυνήθιστος, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε τις ενδείξεις εκείνες που θα μας θορυβήσουν και θα αναζητήσουμε ιατρική συμβουλή.

Άλλες τροφές που μας ξυπνάνε το πρωί καλύτερα από τον καφέ!

eatmorning

Τι πιο ευχάριστο και προκλητικό από τη μυρωδιά του καφέ το πρωί και στη συνέχεια από τη γεύση του που μας ξυπνά και μας προσφέρει ενέργεια… Όλοι θα συμφωνήσουμε σε αυτό αφού ο πρωινός καφές δεν συγκρίνεται με τίποτα για να ανοίξουμε τα βλέφαρά μας. Κι όμως έρευνες αποδεικνύουν πως εκτός από τον αγαπημένο καφέ υπάρχουν κι άλλες τροφές που μας ξυπνάνε το πρωί με την ίδια ικανότητα…

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

π. Σάββας: Ο ησυχαστής του Σταυρού στο Καντούνι της Καλύμνου

20150819_085703Προσκύνησα τον ιερό σπηλαιώδη Ναό και έφερα στο νου μου το μακαριστό οικιστή του ησυχαστηρίου, τον ασκητή Σάββα, τον υποτακτικό δύο μεγάλων ασκητών, του Οσίου Σάββα της Καλύμνου, για τον οποίο και πήρε το μοναχικό όνομα Σάββας, και του Οσίου Γέροντος Αμφιλοχίου της Πάτμου. Έβλεπα μπροστά μου το Γέροντα λουσμένο στο  άκτιστο φως της χάριτος και θυμήθηκα τη βοήθεια που του παρείχαν οι Άγιοι Άγγελοι στις δυσκολίες του, ιδίως στο τελευταίο στάδιο της ζωής του. Τότε που για να τον υπηρετήσει ήλθε από την Αυστραλία η αδελφή του, επειδή ήταν εξασθενημένος από ασθένειες και την μακρόχρονη κακοπάθειά του.

Φάκελος Μητρότητα 8 + 1 ενοχλητικά πράγματα που κάνουν οι μητέρες!

mum


Η μητρότητα είναι ένας σημαντικός αλλά και δύσκολος ρόλος για μια γυναίκα. Όσες από εσάς είστε μητέρες ή σκοπεύετε να γίνετε, ένα είναι το σίγουρο, συνήθειες και καθημερινότητα θα αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Παρόλα αυτά, οφείλετε να δώσετε προσοχή σε κάποια ενοχλητικά πραγματάκια που όλες οι μητέρες λίγο ή πολύ κάνουν. Ποια είναι αυτά; Μάθετέ τα πιο κάτω.
Κρίνουν τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά. Μπορεί να μην γίνεται από την πρώτη στιγμή εμφανές αλλά οι γυναίκες που γίνονται μητέρες συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά – σε αρχικό στάδιο – στις φίλες τους που δεν έχουν παιδιά. Μπορεί αυτό να συμβαίνει γιατί αισθάνονται ένα είδος περηφάνιας πως αυτές έχουν παιδί ενώ οι φίλες τους όχι.

Τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Τι σημαίνουν οι φωτεινές ενδείξεις στο ταμπλό του αυτοκινήτου

Τι δείχνουν οι λυχνίες ειδοποίησης στο αυτοκίνητο...
Το χρώμα παίζει ρόλο!

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ένα κόκκινο σύμβολο υποδεικνύει ένα δυνητικά σοβαρό πρόβλημα ή θέμα ασφάλειας. Επίσης χρησιμοποιείται για να δείξει μια σημαντική υπενθύμιση. Κίτρινο πορτοκαλί σημαίνει κάτι πρέπει να επισκευαστεί σύντομα . Αν το σύμβολο αναβοσβήνει, είναι πραγματικά σημαντικό να επικοινωνήσετε με τον προμηθευτή σας. Ένα πράσινο ήμπλε σύμβολο είναι μόνο για πληροφόρηση, σου λέει ότι το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία ή λειτουργεί.


1. Λυχνία ABS: Ενεργοποιείται κάθε φορά που υπάρχει κάποιο σφάλμα με το σύστημα μη μπλοκαρίσματος τροχών (Anti-lock Braking System). Λάβε υπόψιν πως το σύμβολο ABS ενεργοποιείται όταν η μονάδα ξεκινά τον κινητήρα αλλά απενεργοποιείται αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα.

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ρήματα Ζωής: Το θησαυροφυλάκιο.

20150830-4
Η Βασιλεία του Θεού, δεν κερδίζεται με τη γλώσσα αλλά με την καρδιά. Η καρδιά είναι το θησαυροφυλάκιο των θησαυρών, με τους οποίους εξαγοράζεται η Βασιλεία- η καρδιά και όχι η γλώσσα. Αν το θησαυροφυλάκιο είναι γεμάτο με τους θησαυρούς του Θεού, τότε η γλώσσα, που είναι ο αγγελιαφόρος αυτών των θησαυρών, είναι αξιόπιστη και ευχάριστη.
Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς Επίσκοπος Αχρίδος