Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Όταν το παιδί ζαλίζεται στο αυτοκίνητο

Όταν το παιδί ζαλίζεται στο αυτοκίνητο


Τις φορές εκείνες που θα χρειαστεί να πάτε σε κάποιον προορισμό με όχι και τόσο καλό οδικό δίκτυο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι το παιδί σας θα ζαλιστεί. Το mother.gr προτείνει τρόπους για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς την κατάσταση:



  • Πριν το ταξίδι, είναι προτιμότερο το παιδί σας να έχει πιεί ένα χυμό και να έχει φάει στερεά τροφή. Το γάλα καλό είναι να αποφεύγεται.
  • Από τη στιγμή που γνωρίζετε ότι το παιδί σας ζαλίζεται εύκολα στα ταξίδια, φροντίστε να κάνετε πολλές και μικρής διάρκειας στάσεις. Η συγκεκριμένη λύση ενδείκνυται και ως αντιμετώπιση των ζαλάδων, όχι μόνο ως μέσο πρόληψης.
  • Ενδιάμεσα και επειδή δε θα είναι πάντα εφικτό να κάνετε όσες στάσεις έχει ανάγκη το παιδί, είναι χρήσιμο να ανοίγετε ένα παράθυρο για να το «χτυπάει» καθαρός αέρας.
  • Μην αφήνετε το παιδί να ασχολείται με παιχνίδια ή να διαβάζει παραμύθια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εδώ κι ένας ενήλικος να το κάνει αυτό θα ζαλιστεί, πόσο μάλλον το μικρό σας!
  • Προτείνετέ του να κάθεται στη μέση του πίσω καθίσματος και να κοιτάζει ευθεία μπροστά το δρόμο. Θα έχετε παρατηρήσει ότι τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν βρίσκεται πίσω από το κάθισμα του οδηγού ή του συνοδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου