Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Πώς επηρεάζουν τα ψηφιακά μηνύματα τις σχέσεις μας;

smswom

Οι δυνατές σχέσεις βασίζονται στην επικοινωνία σύμφωνα με τους ειδικούς. Οι «ψηφιακές», λοιπόν, σχέσεις που βασίζονται σε ένα χείμαρρο μηνυμάτων, θα πρέπει να είναι οι πιο ισχυρές. Ή μήπως όχι;

Το 82% των νέων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, υποστήριξαν ότι, μπορεί να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τους συντρόφους τους, ωστόσο, όλη αυτή η συνεχής επικοινωνία, δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε μεγαλύτερο συναισθηματικό δέσιμο.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal of Couple and Relationship Therapy», εξέτασε 276 άνδρες και γυναίκες, κοντά στην ηλικία των 22 με μόνιμες σχέσεις. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, 38% είχαν σοβαρές σχέσεις, 46% ήταν αρραβωνιασμένοι και 16% ήταν παντρεμένοι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όλοι οι συμμετέχοντες υποστήριξαν ότι χρησιμοποιούσαν τα μηνύματα για να επικοινωνούν με τους συντρόφους τους, ωστόσο δεν ήταν ο όγκος των μηνυμάτων που επηρέαζε την ποιότητα της σχέση, αλλά το περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές, όσοι έστελναν μηνύματα με ρομαντικό περιεχόμενο, ανέφεραν και μεγαλύτερο δέσιμο στη σχέση τους με το σύντροφό τους. Τα μηνύματα, δηλαδή, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να γίνει μία σχέση πιο ρομαντική.
Όσον αφορά στον αριθμό των μηνυμάτων, οι άνδρες που έστελναν περισσότερα μηνύματα, ανέφεραν σχέσεις χαμηλότερης ποιότητας, συγκριτικά με όσους δεν έστελναν πολλά μηνύματα στους συντρόφους τους. Οι ερευνητές εικάζουν ότι αυτό συμβαίνει, καθώς, όσοι έχουν σκοπό να χωρίσουν, αντικαθιστούν την άμεση επικοινωνία με τα μηνύματα.
Αντιθέτως, όσες γυναίκες έστελναν μηνύματα συχνότερα, ανέφεραν ισχυρότερους δεσμούς με τους συντρόφους, σε σχέση με όσους επικοινωνούσαν ηλεκτρονικά λιγότερο συχνά.
Μάλιστα, φάνηκε ότι οι γυναίκες συνηθίζουν να αποστέλουν μηνύματα όταν θέλουν να απολογηθούν για κάτι, να επιλύσουν διαφορές και να πάρουν αποφάσεις, με άλλα λόγια, όταν η σχέση τους αντιμετώπιζε δυσκολίες.
Οι ερευνητές, τέλος, εξηγούν ότι, από αυτά που προέκυψαν, τα μηνύματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί ένα νέο ειδύλλιο, ωστόσο θα πρέπει να τα αποφεύγουμε όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια δυσκολία στις σχέσεις.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου