Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα Στολίδια με μπάλες αφρολέξ


xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_3



Τα χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια πάντα ήταν και είναι τα αγαπημένα μας. Είτε αποφασίσεις να στολίσεις το δικό σου δέντρο, είτε τα κάνεις δώρο σε κάποιο που αγαπάς πάντα ξεχωρίζουν από τα άλλα, κυρίως γιατί έχεις αφιερώσει χρόνο και προσπάθεια για ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Φέτος στα Jumbo, αλλά και σε άλλα καταστήματα, θα βρεις υλικά χειροτεχνίας που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις πολύ όμορφα χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια.
xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_2



Για σήμερα σου προτείνουμε χειροποίητες Χριστουγεννιάτικες μπάλες για το δέντρο φτιαγμένες με μπάλες αφρολεξ. Στα Jumbo κοστίζουν μόλις 0.50 € το σετ των 6 σε διάφορα μεγέθη. Όταν πας αγόρασε επίσης τις πούλιες σε ασημί και φούξια ή σε χρυσό και κόκκινο, κοστίζουν κι αυτές 0.50 € το σετ.
  
Ξεκίνα να περνάς μια – μια τις πούλιες σε καρφίτσες και τοποθέτησέ τις περιμετρικά να καλύψουν όλη την επιφάνεια της μπάλας αφρολέξ. Στο τέλος στερέωσε καλά με άλλες 2 καρφίτσες και κόλλα μια κορδέλα για να την κρεμάσεις στο δέντρο. Το ίδιο ακριβώς μπορείς να κάνεις με πέρλες αντί για πούλιες.

xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_12

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις χρυσόσκονη ή glitter σε διάφορα χρώματα για να καλύψεις την μπάλα από αφρολεξ αφού την έχεις περάσει με κόλλα. Θα σε βοηθήσει να κρατήσεις τη μπαλα με ένα ξυλάκι από σουβλάκι ώστε να μη λερώσεις τα χέρια σου…



xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_11


Μια πολύ όμορφη ιδέα είναι να πάρεις ασπρόμαυρα κομματάκια από εφημερίδα, να τα κολλήσεις γύρω από τη μπάλα και μετά να την περάσεις με διάφανο βερνίκι και λίγη ασημόσκονη.



xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_14

Εναλλακτικά πολύ όμορφα χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια μπορείς να φτιάξεις με περισσεύματα από υφάσματα ή λινάτσα. Τα κόβεις σε λωρίδες, οριζόντιες ή σαν φέτες πορτοκαλιού και καλύπτεις όλη τη μπάλα στερεώνοντας με κόλλα και καρφίτσες.


xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_15
xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_3
xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_1

xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_16

Και για όσους βαριούνται τα πολλά και χρονοβόρα ή θέλουν μια εύκολη Χριστουγεννιάτικη κατασκευή για το σχολείο μένει η μέθοδος με το αλουμινόχαρτο! Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι πρώτα να το τσαλακώσεις καλά, μετά να το ανοίξεις ξανά και να τυλίξεις τις μπάλες με το αφρολέξ. Βάλε και ένα όμορφο κορδονάκι ή φιόγκο στην κορυφή και έχεις τελειώσει με χειροποίητα Χριστουγεννιάτικα στολίδια!


xeiropoiita_xristougenniatika_stolidia_10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου