Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πώς να μην πάρουν κιλά τα παιδιά μέσα στις διακοπές

Πώς να μην πάρουν κιλά τα παιδιά μέσα στις διακοπές



Κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, οι περισσότεροι παρατηρούν μια αύξηση στο βάρος τους και αυτό δεν ισχύει μόνο για τους ενήλικες, αλλά και για τα μικρά παιδιά.

Αυτές τις γιορτές, αν δε θέλετε το μικρό σας να πάρει βάρος, το οποίο θα οφείλεται κυρίως στις άχρηστες θερμίδες των γλυκών, ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε:

Μην απαγορεύσετε τα γλυκά: Απαγορεύοντας στο παιδί σας να καταναλώνει γλυκά, πετυχαίνετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, αφού όταν του δοθεί η ευκαιρία, θα φάει μεγαλύτερες ποσότητες.

Προσπαθήστε να τρώει το παιδί 5 γεύματα την ημέρα: Στις γιορτές είναι λίγο δύσκολο να διατηρήσετε την καθημερινή ρουτίνα, ωστόσο προσπαθήστε το παιδί να μην τρώει συνέχεια και μείνετε όσο πιο κοντά μπορείτε στο κανονικό σας πρόγραμμα.

Μην έχετε τα γλυκά σε κοινή θέα: Αποφύγετε να στολίζετε τα τραπέζια σας με πιατέλες γεμάτες γλυκά, γιατί είναι λογικό το παιδί, όταν τα βλέπει συνέχεα μπροστά του, να μπαίνει σε πειρασμό να τα φάει.


Αποσυνδέστε την τηλεόραση από το φαγητό: Αυτές τις μέρες που το παιδί δε θα έχει σχολείο, μοιραία θα δει περισσότερες ώρες τηλεόραση. Δε χρειάζεται να μασουλάει συνέχεια κάτι, καθώς θα βλέπει.

Αυξήστε τη φυσική δραστηριότητα: Εκμεταλλευτείτε το γεγονός ότι και εσείς δε θα δουλεύετε και πηγαίνετε στην παιδική χαρά, παίξτε μπάλα, κάντε ποδήλατο ή οποιαδήποτε μορφή άσκησης με το παιδί σας.

Δώστε το καλό παράδειγμα: Γίνετε το σωστό πρότυπο για το παιδί σας και προσέχετε τη διατροφική σας συμπεριφορά αυτές τις γιορτινές μέρες. Έτσι και το παιδί θα σας έχει ως παράδειγμα και η δική σας ζυγαριά θα σας ευγνωμονεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου