Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Η απίθανη στιγμή που δυο νεογέννητα ενώνουν τα χέρια απέναντι στον κίνδυνο

Η απίθανη στιγμή που δυο νεογέννητα ενώνουν τα χέρια απέναντι στον κίνδυνο

Γεννήθηκαν λίγες ώρες προτού τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία. Κι όμως, έμπλεξαν τα δαχτυλάκια τους με αγάπη.
Αυτός είναι ο τρόπος που ο μικρός Jaxen (ασυναίσθητα;) επιχείρησε να καθησυχάσει τον δίδυμο αδελφούλη του, ο οποίος χρειάστηκε άμεσα την επέμβαση των γιατρών για να του σώσουν τη ζωή.

Ο μικρός Indy – ο μικρότερος δίδυμος κατά εννιά λεπτά – αντιμετώπιζε μια λοίμωξη στους πνεύμονες και χρειάστηκε να του χορηγήσουν ορό και αντιβίωση.
«Όλοι θαύμαζαν τον δεσμό που είχαν τα αγόρια αυτά από τη στιγμή της γέννησής τους», θυμάται η μαμά τους Francesca Tackas.
«Αυτό μαθεύτηκε γρήγορα και άρχισαν να μας επισκέπτονται γιατροί και νοσοκόμες για να τα χαζέψουν στο κρεβατάκι τους. Ήταν πολύ συγκινητικό».
Τα δύο μωράκια, τα οποία είναι διζυγωτικά δίδυμα που προέκυψαν από φυσική σύλληψη, γεννήθηκαν στις 25 Ιουνίου, στην 38η εβδομάδα της κύησης. Ο μεγάλος Jaxen γεννήθηκε 2700 γραμμάρια και ο αδελφός του ο Indy 3100.
Ο Indy όπως αποδείχτηκε όμως δεν ανέπνεε όταν γεννήθηκε. Χρειάστηκε η βοήθεια τριών μαιών για να τον επαναφέρουν. Κάτι που διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα αλλά για τη μαμά του φάνηκαν αιώνες.
Έξι ώρες αργότερα, αποδείχτηκε πως είχε λοίμωξη στο στήθος. Οι γονείς πανικοβλήθηκαν.
Καθώς η νοσοκόμα εξηγούσε τη διαδικασία, ο Jaxen άρπαξε το χέρι του Indy και αυτή είναι η μαγική στιγμή που αποδεικνύει περίτρανα την σπάνια και ξεχωριστή σχέση και αγάπη των διδύμων.
Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και οι δυο τους τώρα είναι αχώριστοι στο σπίτι και μάλιστα κοιμούνται αγκαλίτσα.
Ευχόμαστε να έχουν πάντοτε ο ένας τον άλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου