Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Οι παράγοντες που αυξάνουν το άγχος χωρίς να το καταλαβαίνεις

Οι παράγοντες που αυξάνουν το άγχος  χωρίς να το καταλαβαίνεις



Πέρα από τις στρεσογόνες καταστάσεις που βιώνεις καθημερινά, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι λόγοι που αυξάνουν το άγχος σου και μάλιστα χωρίς να το καταλαβαίνεις...


Έντονος θόρυβος

Όταν εκθέτεις τον εαυτό σου σε δυνατούς θορύβους μπορεί να αγχωθείς χωρίς να το καταλάβεις. Έρευνα έχει δείξει πως άνθρωποι που δουλεύουν μέσα σε φασαρία αντιμετωπίζουν 2-3 φορές περισσότερο προβλήματα καρδιάς από ότι εκείνοι που δουλεύουν σε ήσυχο περιβάλλον.

Οι φίλοι

Οι άνθρωποι με τους οποίους κάνεις παρέα μπορεί να επηρεάσουν κατά πολύ την ψυχολογία σου. Σε μια έρευνα αποδείχτηκε πως υπάρχει για παράδειγμα μια πιθανότητα 57% να γίνεις υπέρβαρη αν γίνει και η φίλη σου.

Οι γονείς

Το περιβάλλον που μεγαλώνεις παίζει μεγάλο ρόλο στο αν θα αγχώνεσαι ως ενήλικος. Αν οι γονείς σου είναι αγχώδεις κατά πάσα πιθανότητα θα γίνεις και εσύ.

Οι συνάδελφοι

Σίγουρα οι δουλειά σου μπορεί να σου προκαλέσει πολύ άγχος. Αν, μάλιστα, το γραφείο σου είναι ανοιχτό και είσαι σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους σου το άγχος σου μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Το surfing στο διαδίκτυο 

Το να χρησιμοποιείς την τεχνολογία πριν κοιμηθείς μπορεί να σε αγχώσει πολύ. Μια έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που έστελναν μηνύματα πριν κοιμηθούν είχαν περισσότερο άγχος από άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου