Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Γιατί οι γονείς δεν πρέπει να κοιτούν συνέχεια το κινητό τους μπροστά στα παιδιά

Φωτο:singleparent.gr

Φωτο:singleparent.gr
Είναι κάτι που κάνουμε όλοι. Κάθε λίγο κοιτάμε το κινητό μας για να δούμε εάν κάποιος μας έχει πάρει ή εάν έχει έρθει κάποιο μήνυμα ή ειδοποίηση. Οι γονείς όμως δεν θα πρέπει να το κάνουν αυτό μπροστά στα παιδιά τους γιατί σύμφωνα με νέα έρευνα Βρετανών επιστημόνων τα επηρεάζει πολύ άσχημα.
Ερευνητές από το Royal Society of Medicine στη Βρετανία έπειτα από μελέτες και πειράματα έβγαλα στο συμπέρασμα πως οι γονείς δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά και tablets μπροστά στα παιδιά τους.


Όπως έδειξε η έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο για την την Ψυχική Υγεία στα Σχολεία, τα παιδιά κολλάνε την εξάρτηση στα κινητά και την τεχνολογία από τους γονείς τους.
Αυτό μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει την ψυχική τους υγεία και την επίδοση τους στα μαθήματα.

Μάλιστα, επίσημα στοιχεία έχουν δείξει πως μέχρι την ηλικία των 7 ετών ένα παιδί θα έχει περάσει ένα ολόκληρο χρόνο μπροστά σε μια οθόνη. Ο επικεφαλής της έρευνας, Aric Sigman είπε πως οι γονείς δεν θα έπρεπε να έχουν κινητά και tablet στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του φαγητού ούτε όταν διαβάζουν τα παιδιά τους.
Πηγή:  healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου