Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

20 χρυσές συμβουλές που πρέπει να δώσετε στο γιο σας!

 




Οι συμβουλές που δίνουν οι μαμάδες είναι συνήθως πολύτιμες. Επίσης, οι συμβουλές που δίνουν οι μαμάδες πέφτουν συνήθως στο κενό –ιδίως αν ο «παραλήπτης» τους είναι αγόρι. Όπως λέει κι ο σοφός λαός όμως «Πες, πες κάτι θα μείνει!». Φτιάξαμε μια λίστα με είκοσι πολύτιμες συμβουλές ειδικά για μαμάδες με γιους. Διαβάστε τις και συμπληρώστε ελεύθερα…


1. Διάλεξε προσεκτικά τους φίλους σου! Οι παρέες έρχονται και φεύγουν, οι φίλοι είναι για μια ζωή.

2. Το γέλιο είναι ζωή, είναι φως, είναι βιταμίνη και φάρμακο. Να γελάς όσο περισσότερο μπορείς και να προσπαθείς να κάνεις όσους είναι γύρω σου να γελούν.
3. Η βία είναι για τους δειλούς και τους «μικρούς» ανθρώπους. Κατόρθωμα είναι το να είσαι ψύχραιμος και πολιτισμένος ό,τι κι αν σου συμβεί –όχι το να μπλέκεις σε καυγάδες.
4. Μάθε να μαγειρεύεις, να βάζεις πλυντήριο και να σιδερώνεις. Ένας άντρας που κάνει δουλειές είναι ένας άντρας αυτόνομος.
5. Η δουλειά σου πρέπει να σου δίνει χαρά! Αν δεν σ’ αρέσει εκεί που βρίσκεσαι, φύγε –δεν είσαι δέντρο.

6. Το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Να λες πάντα την αλήθεια, όσο κι αν μπορεί να σου κοστίσει.


7. Όταν δεν θέλεις μια γυναίκα, άφησέ την να φύγει. Κανείς δεν ωφελείται από μια σχέση που δεν υπάρχει αγάπη.


8. Διάβασε όσο μπορείς και μην πεις «όχι» σε κανένα είδος. Διάβασε λογοτεχνία, ποίηση, ιστορία… Ένας άνθρωπος που διαβάζει είναι ένας άνθρωπος που ζει χιλιάδες ζωές.

9. Οι άντρες κλαίνε! Αν θελήσεις να κλάψεις –από χαρά ή από λύπη- κλάψε! Αν δεν αφήνουμε ελεύθερα τα δάκρυά μας, δεν μαθαίνουμε να αγαπάμε βαθιά και ολοκληρωτικά!

10. Κάνε όσα περισσότερα ταξίδια μπορείς! Άνοιξε το μυαλό σου σε νέους πολιτισμούς, μάθε ξένες γλώσσες, εξερεύνησε όσο περισσότερο απ’ τον κόσμο μπορείς.
11. Μη βιαστείς να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά! Ο χρόνος είναι με το μέρος σου και οι βιαστικές αποφάσεις δεν βγαίνουν συνήθως σε καλό.
12. Υπερασπίσου τους αδύναμους και τους μοναχικούς απέναντι στη σκληρότητα των πολλών.
13. Το σεξ είναι υπέροχο, όμως καμιά φορά οι αγκαλιές είναι εξίσου υπέροχες.
14. Να φροντίζεις, να σέβεσαι και να ακούς τη σύντροφό σου. Οι γυναίκες δεν είναι ούτε «γκρινιάρες», ούτε «γλωσσοκοπάνες», ούτε «λιγότερο έξυπνες». Μην πέσεις στην παγίδα να γενικεύεις.
15. Μάθε να συγχωρείς και να ζητάς συγγνώμη. Δεν υπάρχει τίποτα πιο έντιμο και γλυκό απ’ το να αποδέχεσαι τα δικά σου λάθη, αλλά και των άλλων.

16. Να ελέγχεις τον θυμό σου και να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό σου πριν μιλήσεις. Πολλοί άντρες νομίζουν ότι, λόγω φύλου, δικαιούνται να είναι οξύθυμοι.

17. Μην έχεις κόμπλεξ με την εμφάνισή σου. Ένας άντρας με αυτοπεποίθηση, χιούμορ και καλή καρδιά μπορεί να κατακτήσει όποια γυναίκα θέλει!

18. Το μυαλό σου είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτεις! Γύμνασέ το, προπόνησέ το, τάισε το και αξιοποίησέ το. Μην περάσεις μια ζωή μπροστά από την τηλεόραση. Μάθε και εξερεύνησε!
19. Τα παιδιά σου δεν θα είναι μόνο της γυναίκας σου. Ο σωστός μπαμπάς ξέρει πώς να είναι και μαμά.
20. Να θυμάσαι ότι οι γονείς σου θα είναι για πάντα δίπλα σου! Ό,τι κι αν συμβεί, όποιες κι αν είναι οι επιλογές σου η μαμά σου και ο μπαμπάς σου θα σε στηρίξουν και θα σ” αγαπούν, γιατί είσαι το μεγαλύτερο επίτευγμά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου