Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Τα μαρούλια γίνονται προϊόν υψηλής τεχνολογίας (κάτι σαν το iPhone)

maroulia-iaponia-1238911

Μια ακόμα υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής μαρουλιών πρόκειται να λειτουργήσει στην Ιαπωνία με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων τεχνολογιών καθιστώντας τις συμβατικές καλλιέργειες και τα θερμοκήπια απομεινάρι του παρελθόντος.
Αυτή τη φορά, η εταιρεία παραγωγής λαχανικών Spread θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο μαρουλιών στο Κανσάι την επονομαζόμενη και «Πόλη της Επιστήμης».
Εκεί σε μια μονάδα με επιφάνεια 4.800 τετραγωνικά μέτρα θα παράγονται 30.000 μαρούλια κάθε μέρα.

Το εργοστάσιο, που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή λαχανικών το 2017, θα ανακυκλώνει το 98 τοις εκατό του νερού και θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε τεχνητό φως με τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών λαμπτήρων LED.
Ολόκληρη η διαδικασία της καλλιέργειας θα εκτελείται αυτόματα, από τη σπορά και το πότισμα, έως την εφαρμογή λιπασμάτων και τη συγκομιδή.
Η εταιρεία πίσω από το έργο δήλωσε ότι το σχέδιό της προσφέρει μια λύση για μία πιο βιώσιμη και αποδοτική χρήση των πόρων της γεωργίας, που είναι απαραίτητη ώστε να τρέφει τον αυξανόμενο παγκόσμιο πληθυσμό.
Το μαρούλι που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους δεν επηρεάζεται από τις καιρικές μεταβολές που μπορούν να πλήξουν δραματικά άλλες καλλιέργειες.
Η παραγωγή θα μένει σταθερή ακόμα και υπό συνθήκες θύελλας, ξηρασίας ή βαρύ ψύχους, καθώς τα φυτά θα αναπτύσσονται υπό βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας, υγρασίας, άρδευσης και λίπανσης.
Οι εκπρόσωποι της Spread δήλωσαν ότι η τεχνολογία ελέγχου του περιβάλλοντος καλλιέργειας που έχουν αναπτύξει, μέσω της οποίας ρυθμίζεται η χρήση νερού, ο φωτισμός και ο κλιματισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε στον κόσμο.

—Μαρούλια από Sony και Toshiba
Η φουτουριστική βιομηχανική φάρμα λειτουργεί σε ένα κτήριο 1950 τετραγωνικών μέτρων στη Γιοκοσούκα της Ιαπωνίας, το οποίο θα φιλοξενήσει τον τομέα προϊόντων υγείας της Toshiba.
Το εσωτερικό της μονάδας θυμίζει σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας: ένα πλήρως αποστειρωμένο περιβάλλον, συστήματα ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας, ελεγκτές που φορούν ολόσωμες φόρμες και μάσκες χρησιμοποιούν συσκευές τάμπλετ όπου κρατούν σημειώσεις για την ποιότητα και την κατάσταση της υγείας των μαρουλιών.
Τα φυτά δέχονται διαρκώς τεχνητό φως, ενώ στις ρίζες τους εγχέονται βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που υποκαθιστούν το χώμα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Science and Health, η Toshiba φιλοδοξεί να παράξει το πιο ποιοτικό μαρούλι σε όλο τον κόσμο, το οποίο δεν θα προσβάλλεται από βακτήρια, μύκητες ή έντομα, δεν θα χρειάζεται παρασιτοκτόνα για να αναπτυχθεί και θα μεταφέρεται σε σφραγισμένη συσκευασία ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα άλλα μαρούλια.
 Πηγή:econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου