Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Γιατί ο ευτυχισμένος γάμος είναι στο χέρι σας…!

«Ο γάμος, είναι όπως η ζωή, είναι ένα πεδίο μάχης, όχι ένα κρεβάτι στρωμένο με ρόδα» είχε πει ο Ρόμπερτ Λουις Στήβενσον. Κακές ημέρες, καλές στιγμές, μελλοντικές υποσχέσεις και άκρατος ενθουσιασμός είναι χαρακτηριστικά στοιχεία της σημερινής εποχής. Η διατήρηση ενός επιτυχημένου γάμου μπορεί να αποτελέσει όντως ένα δύσκολο κομμάτι, που απαιτεί προσπάθεια και χρόνο, αλλά φέρνει μια ευτυχισμένη και στοργική ατμόσφαιρα στη ζωή μας …


Η φιλία αποτελεί τον πυρήνα σε κάθε καλή σχέση ή γάμο
Η διατήρηση μιας βαθιάς φιλίας ανάμεσα στο ζευγάρι δίνει μια διαφορετική πνοή στην καθημερινότητα που κυριαρχεί την περίοδο του γάμου.
Η αίσθηση οικειότητας, η αγάπη, η φροντίδα, το χιούμορ είναι συστατικά που επηρεάζουν θετικά τη σχέση σας και απομακρύνουν την αρνητικότητα που μπορεί να δημιουργήσει η συνήθεια και η ρουτίνα.


Ο αμοιβαίος σεβασμός και η ευτυχία είναι ο πραγματικός στόχος σας
Χωρίς αμοιβαίο σεβασμό και καλούς τρόπους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ένας ευτυχισμένος γάμος. Πολλές φορές η σιωπή αποτελεί τη σοφότερη επιλογή σε μια «διαμάχη» ανάμεσα στο ζευγάρι, χωρίς βέβαια να καταστρέφεται η αξιοπρέπεια τους. Να φέρεστε όμορφα στον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα σας γιατί μόνο έτσι μπορείτε να εκτιμήσετε τον εαυτό σας για τις επιλογές σας.

Σωστός επιμερισμός των ευθυνών στο σπίτι
Ο ισομερής επιμερισμός των ευθυνών του σπιτιού αποτελούν το μυστικό κλειδί για ένα ευτυχισμένο γάμο. Αν και είναι απίθανο οι ευθύνες σας να είναι απόλυτα ίσες, προσπαθήστε να τις χωρίσετε ανάλογα με τις δυσκολίες αλλά και τις επιθυμίες σας.

Εστιάστε περισσότερο στην προσφορά παρά στη λήψη… μην είστε εγωιστές
Αναλογιστείτε τις ανάγκες και τα συναισθήματα του συζύγου σας. Δείξτε προθυμία ώστε να δημιουργήσετε ευτυχία και όμορφες στιγμές στο γάμο σας. Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ευχαριστήσετε τον άλλον στην καθημερινότητα και μην θυμάστε μόνο τις δικές σας επιθυμίες.

Μην παραμελείτε την εμφάνισή σας… να προσέχετε τον εαυτό σας.
Όταν ένας άνθρωπος νιώθει όμορφα με την εξωτερική του εμφάνιση, τότε αυτό αντανακλάται και στη συμπεριφορά του προς το σύζυγο ή τη σύζυγό του. Κρατήστε ζωντανό το ενδιαφέρον και το πάθος στη σχέση ενώ παράλληλα θα νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας.


Ψάξτε για καινούριες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί
Οι απρόβλεπτες ενέργειες και η ανανέωση των δραστηριοτήτων αποτελούν σημαντικό ζήτημα σε έναν ευτυχισμένο γάμο. Επειδή η διασκέδαση δεν πρέπει να χάνεται ποτέ και επειδή η ρουτίνα μπορεί να οδηγήσει στην πλήξη, φέρτε την φρεσκάδα στη σχέση σας μέσα από διαφορετικές και πρωτότυπες ενέργειες.

  
Η επικοινωνία σώζει το γάμο
Συζητήστε με το/τη σύζυγό σας για οποιαδήποτε ανησυχία ή ιδέα σας ώστε να κρατήσετε τις γραμμές επικοινωνίας ανοικτές. Η παράλειψη ενημέρωσης για κάτι, που σας ενοχλεί στο σύντροφό σας, μπορεί να οδηγήσει στη δυστυχία και στην καταπίεση.  


Να είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε
Το κλειδί για ένα ευτυχισμένο γάμο είναι να παραβλέπετε τα μικρά ζητήματα που σας ενοχλούν, ζώντας με το σύζυγό σας σε καθημερινή βάση. Εάν ο/η σύζυγός σας έχει μια ενοχλητική συνήθεια, η οποία όμως δεν βλάπτει κανέναν, συζητήστε το ώστε να βρείτε μια κοινή λύση.


Βρείτε λύσεις σε οποιαδήποτε πρόβλημα προκύψει
Μη διαμαρτύρεστε με ένταση, αλλά με θετική ενέργεια προσπαθήστε να εστιάσετε στο ποιος από τους δύο έχει μάλλον την ακραία άποψη. Για έναν ευτυχισμένο γάμο, είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζεστε για την εξεύρεση αμοιβαίων αποδεκτών λύσεων. Με ευγένεια και προσπάθεια όλα τα ζητήματα βρίσκουν την ιδανική τους λύση.


Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές σας
Ένα «ταξίδι» στο παρελθόν ίσως σας κάνει να αναθεωρήσετε για θέματα της καθημερινότητας και να αισθανθείτε ακόμα πιο δυνατά για το σύζυγό σας. Αναπολήστε παλιές στιγμές και θυμηθείτε όλα τα θετικά στοιχεία του συζύγου σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου