Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Οι άντρες με ευτυχισμένο γάμο είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο

Οι άντρες με ευτυχισμένο γάμο είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο
Οι φανατικοί εργένηδες δεν χρειάζεται να πανικοβληθούν. Παρόλα αυτά σύμφωνα με πρόσφατη πρωτοποριακή μελέτη, οι ερευνητές κατέληξαν πως μια αγαπημένη οικογένεια, μια υγιής προσωπική σχέση ή ακόμα και η απόκτηση ενός σκύλου, μπορεί να είναι τα «κλειδιά» για την ευτυχία.

Το ερευνητικό πρόγραμμα που κατέληξε στα παραπάνω, πραγματοποιήθηκε σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα για 72 χρόνια παρατηρήθηκαν 268 άνδρες από νεαρή ηλικία έως ηλικιωμένοι και κατέληξαν πως οι επιτυχημένοι γάμοι και οι στενές σχέσεις, τους κάνουν να ευτυχούν. Μάλιστα οι φιλικές και οικογενειακές σχέσεις, ωφελούν περισσότερο τους ανθρώπους από αντίστοιχα χαρακτηριστικά που έχουν από τη γέννησή τους, όπως για παράδειγμα ο πλούτος και η καλή κοινωνική θέση.
Οι άντρες με ευτυχισμένο γάμο είναι πιθανό να ζήσουν περισσότερο
Οι ερευνητές λοιπόν, ανακάλυψαν πως μια αγαπημένη οικογένεια και μια καλή σύζυγος είναι πολύ πιο σημαντικά για τη ζωή του άντρα. Ο George Vaillant, της Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που διευθύνει την έρευνα είπε χαρακτηριστικά πως: «Οι σωστές λέξεις για να χαρακτηριστεί η ευτυχία είναι συναισθηματική ευφυΐα, σχέσεις, ευχαρίστηση, διασυνδέσεις και υπομονή». Επίσης πρόσθεσε πως μόνο τέσσερις από τους 31 ανύπαντρους άντρες της έρευνας είναι ακόμα ζωντανοί σήμερα, σε αντίθεση με τους εν ζωή, που βρίσκονται σε καλές σχέσεις και ξεπερνούν το ένα τρίτο των αρχικών συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους ποτέ δεν είναι αργά για να νιώσετε αυτή την ευτυχία. Ακόμα και σε μεγάλη ηλικία αν δεν έχετε βρει το «έτερον ήμισυ» ή δεν έχετε μωρό στο σπίτι, μπορείτε να αγοράσετε ή να υιοθετήσετε ένα κουταβάκι. Η συντροφιά και η φροντίδα του θα σας προσφέρουν απίστευτη ζεστασιά και θα σας κάνουν να νιώσετε όμορφα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου